Vafe cu cacao – un desert potrivit pentru o zi de duminica…
Ingrediente
- 7 g drojdie uscata
- 100 ml apa calduta
- 2 linguri zahar
- 1 varf lingurita sare
- 1 cana faina
- 2 oua
- 50 g unt topit
- 3 linguri bilute de ciocolata
Mod de preparare Vafe cu cacao:
Se amestecă drojdia uscata, apa, zaharul şi sarea intr-un bol şi se lasa deoparte pentru ~15 minute, pana amestecul face basicute.
Punem faina intr-un castron, facem o gaura in mijloc și turnam amestecul de drojdie. Incepem sa amestecam cu un tel. In timp ce amestecam adaugam, ouale unul cate unul, apoi untul. Aluatul obținut va fi mai moale ca un aluat de pâine. Sau mai gros decât cel de prăjitură. :)))
Acoperim vasul cu folie alimentara și punem la loc caldut, pana acesta isi dubleaza volumul. Usor se încorporează apoi bilutele de ciocolata si se lasa sa se odihnească 15 minute.
Intre timp încingem forma de vafe. Punem aluatul in forma incinsa, cu o lingurita

Se coc pentru cca 5 minute, pana devin aurii si crocante. Se servesc calde, pudrate cu zahăr.

Se pot lipi 2 cate 2 cu o crema de ciocolata, ca si la faguri, dar eu n-am mai apucat. Piticii le-au rontait pe masura ce le scoteam din forma. :))
4 comentarii
Imi plac mult vafele, imi aduc aminte de Targurile de iarna, de Sarbatori!
Si mie imi plac…trebuie sa-mi iau o forma…cele mai grozave le-am mancat la Bruxelles. Hmmmm ! Si astea ale tale ma inspira teribil. Cred ca ai mare succes cu ele la cei mici ! 🙂
Fain e la targurile de sarbatori, Irina. 🙂
Dana, cred si eu ca acolo sunt cele mai bune…ca doar e patria lor… :))