Retete de prajituri / Torturi

Tort Victoria – reteta adaptata

Reteta Tort Victoria

Ingrediente

  • Blat:
  • 150 g unt 
  • 150g zahar (pudra)
  • 3 oua
  • 150 g faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • coaja de lamaie
  • esenta de vanilie
  • Umplutura:
  • 400 ml smantana pentru frisca
  • 150 g crema de branza
  • 2 linguri zahar pudra
  • esenta de vanilie
  • Gem de zmeura:
  • 500 g zmeura congelata
  • 200 g zahar

Aceasta reteta de tort Victoria este, asa cum am scris si in titlu, o reteta adaptata. In principiu, tortul Victoria este un tort simplu, cu 2 blaturi, frisca si capsuni sau zmeura. Eu am preferat 3 blaturi mai subtiri, frisca batuta cu crema de branza (asa cum imi place mie 😉 ) si gem de zmeura, facut pe loc cu fructe congelate.

Mod de preparare Tort Victoria:

Gem de zmeura:

Zmeura, peste care am presarat zaharul, se pune la fiert la foc foarte mic. Amestecam usor, din cand in cand, cu o lingura de lemn sa nu se prinda de fundul cratitei. Fierbem gemul pana obtinem consistenta dorita. Lasam la racit.

  • pentru a ne da seama de consistenta scoatem din cand in cand cate putin pe o farfurie, pentru ca atunci cand se raceste se ingroasa destul de mult.
  • cat gemul era cald l-am trecut printr-o sita, sa elimin o buna parte din seminte. Acest pas nu este absolut necesar

Blat:

Untul moale, lasat la temperatura camerei, se mixeaza cu zaharul pana devine cremos. Adaugam aromele, apoi ouale, pe rand, mixand bine dupa fiecare. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt.

Impartim compozitia in 3 parti egale si coacem, pe rand, 3 blaturi subtiri, cu diametrul de 20 cm. Le vom coace timp de cca 10-15 minute, la foc mediu (160 grade cuptor electric cu ventilatie), pana se rumenesc usor. Se scot pe un gratar si se lasa la racit cu tot cu hartia de copt.

Intre timp pregatim si umplutura:

Smantana pentru frisca se mixeaza pana incepe sa capete consistenta. Se adauga zaharul pudra, esenta de vanilie si crema de branza. Se mixeaza pana crema devine ferma si pufoasa.

Finisare Tort Victoria:

Impartim gemul de zmeura in 3 parti egale si ungem fiecare blat. Punem primul blat pe un platou si spritam frisca pe toata suprafata. Continuam cu celelalte blaturi.

  • am folosit un dui cu cap rotund, dar se poate pune si strat simplu, nivelat
  • pentru un desert rapid puteti folosi gem de zmeura sau gem de capsuni din comert

Se da la rece pana in momentul servirii.

Pofta buna! 😉

tort victoria

RETETA IN IMAGINI

Mai multe retete de torturi gasiti AICI

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Se încarcă...

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura cu crema de cafea si ciocolata

Prajitura cu crema de cafea si ciocolata

Desi in marea majoritate a timpului fac retete de prajituri sau dulciuri din care sa poata manca si copiii, iata ca de data asta am facut o prajitura de casa doar asa pentru sufletul meu: prajitura cu crema de cafea si ciocolata. Blat pufos cu nuca, crema de unt cu […]

Biscuiti de casa cu ciocolata si nuca

Biscuiti de casa cu ciocolata si nuca

V-am povestit deja de biscuitii de casa cu Finetti si de cat de mult au placut copiilor. Si mie mi-au placut, nu numai pentru ca sunt gustosi, ci si pentru ca se fac extrem de simplu si usor. Daca data trecuta am folosit mixerul pentru preparare, de data aceasta m-am […]

Rulada Diplomat cu ananas si zmeura

Rulada Diplomat cu ananas si zmeura

Rulada Diplomat este o prajitura de casa absolut delicioasa, cu care va promit ca va veti incanta musafirii. Voi puteti folosi orice alte fructe aveti si va plac, proaspete sau din compot, eu am ales sa prepar o rulada diplomat cu ananas si zmeura. Desigur, in reteta clasica rulada Diplomat […]

Biscuiti de casa cu Finetti

Biscuiti de casa cu Finetti

Atunci cand familia te trage de maneca si te intreaba daca ai ceva bun la desert si tu parca n-ai vrea sa le spui ca n-ai avut chef de gatit (altfel ce fel de super-mama ai mai fi? 😀 ) te sustragi cumva si in 30 de minute ai si […]