Retete de prajituri / Torturi

Tort Victoria – reteta adaptata

Reteta Tort Victoria

Ingrediente

  • Blat:
  • 150 g unt 
  • 150g zahar (pudra)
  • 3 oua
  • 150 g faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • coaja de lamaie
  • esenta de vanilie
  • Umplutura:
  • 400 ml smantana pentru frisca
  • 150 g crema de branza
  • 2 linguri zahar pudra
  • esenta de vanilie
  • Gem de zmeura:
  • 500 g zmeura congelata
  • 200 g zahar
loading...

Aceasta reteta de tort Victoria este, asa cum am scris si in titlu, o reteta adaptata. In principiu, tortul Victoria este un tort simplu, cu 2 blaturi, frisca si capsuni sau zmeura. Eu am preferat 3 blaturi mai subtiri, frisca batuta cu crema de branza (asa cum imi place mie 😉 ) si gem de zmeura, facut pe loc cu fructe congelate.

Mod de preparare Tort Victoria:

Gem de zmeura:

Zmeura, peste care am presarat zaharul, se pune la fiert la foc foarte mic. Amestecam usor, din cand in cand, cu o lingura de lemn sa nu se prinda de fundul cratitei. Fierbem gemul pana obtinem consistenta dorita. Lasam la racit.

  • pentru a ne da seama de consistenta scoatem din cand in cand cate putin pe o farfurie, pentru ca atunci cand se raceste se ingroasa destul de mult.
  • cat gemul era cald l-am trecut printr-o sita, sa elimin o buna parte din seminte. Acest pas nu este absolut necesar

Blat:

Untul moale, lasat la temperatura camerei, se mixeaza cu zaharul pana devine cremos. Adaugam aromele, apoi ouale, pe rand, mixand bine dupa fiecare. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt.

Impartim compozitia in 3 parti egale si coacem, pe rand, 3 blaturi subtiri, cu diametrul de 20 cm. Le vom coace timp de cca 10-15 minute, la foc mediu (160 grade cuptor electric cu ventilatie), pana se rumenesc usor. Se scot pe un gratar si se lasa la racit cu tot cu hartia de copt.

Intre timp pregatim si umplutura:

Smantana pentru frisca se mixeaza pana incepe sa capete consistenta. Se adauga zaharul pudra, esenta de vanilie si crema de branza. Se mixeaza pana crema devine ferma si pufoasa.

Finisare Tort Victoria:

Impartim gemul de zmeura in 3 parti egale si ungem fiecare blat. Punem primul blat pe un platou si spritam frisca pe toata suprafata. Continuam cu celelalte blaturi.

  • am folosit un dui cu cap rotund, dar se poate pune si strat simplu, nivelat
  • pentru un desert rapid puteti folosi gem de zmeura sau gem de capsuni din comert

Se da la rece pana in momentul servirii.

Pofta buna! 😉

tort victoria

RETETA IN IMAGINI

Mai multe retete de torturi gasiti AICI

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)

loading...
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura cu caise

Prajitura cu caise

De obicei, pe timpul verii mai ales, prefer sa fac prajitura pufoasa cu fructe. De aceasta data, pentru ca aveam niste iaurt in frigider care se cerea consumat am facut o prajitura cu caise si iaurt absolut delicioasa. Pufoasa si aromata, trebuie s-o incercati si voi! Mod de preparare Prajitura […]

Prajitura cu visine si bezea cu cocos

Prajitura cu visine si bezea cu cocos

Prajitura cu afine si bezea cu nuca este una dintre cele mai bune prajituri fara ciocolata pe care am mancat-o vreodata 🙂 Daca ati incercat-o si voi si v-a placut, va recomand cu drag sa incercati si prajitura cu visine si bezea cu cocos. Este grozava, este delicioasa, este super-gustoasa! […]

Tort Pavlova

Tort Pavlova

Desi sunt o mare iubitoare de ciocolata, pot sa spun cu mana pe inima ca tort Pavlova este un desert absolut fabulos Da, e adevarat, coptul blaturilor dureaza si s-ar putea sa ti se para o vesnicie cat cuptorul sta aprins, dar crede-ma ca merita fiecare grad care s-ar putea […]

Prajitura cu visine si cacao

Prajitura cu visine si cacao

Prajitura cu visine si cacao pe care v-o aduc astazi este o varianta la clasica prajitura cu visine, o varianta careia i-am adaugat putina cacao, pentru un plus de gust si aspect 😉 Mod de preparare Prajitura cu visine si cacao: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de […]