Reteta Tort Victoria
Aceasta reteta de tort Victoria este, asa cum am scris si in titlu, o reteta adaptata. In principiu, tortul Victoria este un tort simplu, cu 2 blaturi, frisca si capsuni sau zmeura. Eu am preferat 3 blaturi mai subtiri, frisca batuta cu crema de branza (asa cum imi place mie 😉 ) si gem de zmeura, facut pe loc cu fructe congelate.

INGREDIENTE
- Blat:
- 150 g unt
- 150g zahar (pudra)
- 3 oua
- 150 g faina
- 1/2 lingurita praf de copt
- coaja de lamaie
- esenta de vanilie
- Umplutura:
- 400 ml smantana pentru frisca
- 150 g crema de branza
- 2 linguri zahar pudra
- esenta de vanilie
- Gem de zmeura:
- 500 g zmeura congelata
- 200 g zahar
Mod de preparare Tort Victoria:
Gem de zmeura:
Zmeura, peste care am presarat zaharul, se pune la fiert la foc foarte mic. Amestecam usor, din cand in cand, cu o lingura de lemn sa nu se prinda de fundul cratitei. Fierbem gemul pana obtinem consistenta dorita. Lasam la racit.
- pentru a ne da seama de consistenta scoatem din cand in cand cate putin pe o farfurie, pentru ca atunci cand se raceste se ingroasa destul de mult.
- cat gemul era cald l-am trecut printr-o sita, sa elimin o buna parte din seminte. Acest pas nu este absolut necesar
Blat:
Untul moale, lasat la temperatura camerei, se mixeaza cu zaharul pana devine cremos. Adaugam aromele, apoi ouale, pe rand, mixand bine dupa fiecare. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt.
Impartim compozitia in 3 parti egale si coacem, pe rand, 3 blaturi subtiri, cu diametrul de 20 cm. Le vom coace timp de cca 10-15 minute, la foc mediu (160 grade cuptor electric cu ventilatie), pana se rumenesc usor. Se scot pe un gratar si se lasa la racit cu tot cu hartia de copt.
Intre timp pregatim si umplutura:
Smantana pentru frisca se mixeaza pana incepe sa capete consistenta. Se adauga zaharul pudra, esenta de vanilie si crema de branza. Se mixeaza pana crema devine ferma si pufoasa.
Finisare Tort Victoria:
Impartim gemul de zmeura in 3 parti egale si ungem fiecare blat. Punem primul blat pe un platou si spritam frisca pe toata suprafata. Continuam cu celelalte blaturi.
- am folosit un dui cu cap rotund, dar se poate pune si strat simplu, nivelat
- pentru un desert rapid puteti folosi gem de zmeura sau gem de capsuni din comert
Se da la rece pana in momentul servirii.
Pofta buna! 😉
RETETA IN IMAGINI
Mai multe retete de torturi gasiti AICI
Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)