Prajitura Raffaello cu piscoturi

de Miha
122548 vizualizări
prajitura raffaello cu piscoturi

Reteta Prajitura Raffaello cu piscoturi

 

Prajitura Raffaello cu piscoturi pe care v-am adus-o azi este sugestia mea pentru doamnele care vor sa pregateasca ceva bun pentru 8 martie. Prajitura este atat de simplu de facut incat chiar si domnii ne-bucatari si-ar putea surprinde iubitele sau sotiile 😀

Decorul meu este unul foarte simplist, frisca „ninsa” cu fulgi de nuca de cocos si bomboane Raffaello din comert, dar voi puteti orna dupa cum va place, eventual si cu bomboane Raffaello facute in casa

prajitura raffaello cu piscoturi

Prajitura Raffaello cu piscoturi

Prajitura Raffaello cu piscoturi pe care v-am adus-o azi este sugestia mea pentru doamnele care vor sa pregateasca ceva bun pentru 8… Prajituri prajitura raffaello, prajitura cu piscoturi, fara coacere European Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 4.1/5
( 31 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • Pentru crema Raffaello:
  • 397 g lapte condensat indulcit
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 200 ml lapte
  • 50 g fulgi de nuca de cocos
  • 10 g gelatina
  • In plus:
  • ~25 piscoturi
  • ~150 ml lapte indulcit dupa gust si aromat cu vanilie
  • Pentru decor:
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 1 lingura zahar pudra vanilat
  • fulgi de nuca de cocos
  • bomboane Raffaello

Mod de preparare Prajitura Raffaello cu piscoturi:

Gelatina se pune la hidratat in apa rece, atata apa cat sa fie bine acoperita.

Intr-o craticioara incalzim putin laptele, apoi punem nuca de cocos. Lasam deoparte pana se raceste.

Intr-un castron incapator amestecam laptele condensat cu smantana pentru frisca (nebatuta). Adaugam laptele racit si omogenizam. Topim gelatina pe baie de aburi sau la microunde si o adaugam in compozitia de lapte. Dam la rece pentru cateva minute, cat sa se lege putin.

Intr-o tava de chec, tapetata cu folie alimentara, punem un strat de piscoturi usor insiropate si jumatate din crema.

  • piscoturile se trec prin sirop doar pe o singura parte

Urmeaza inca un strat de piscoturi, restul de crema si incheiem cu un alt strat de piscoturi. Invelim bine in folie si dam la rece pentru cateva ore, pana crema se intareste si piscoturile se inmoaie.

  • de preferat ar fi ca prajitura sa stea la rece peste noapte

Smantana pentru frisca se mixeaza pana incepe sa capete consistenta. Se adauga zaharul pudra si se mixeaza pana devine ferma.

Prajitura Raffaello cu piscoturi se rastoarna pe un platou, se imbraca in frisca batuta si fulgi de nuca de cocos si se orneaza cu bomboane Raffaello.

prajitura raffaello cu piscoturi

Pofta buna! 😉

O prajitura la fel de fina si delicioasa este si prajitura cu piscoturi si caramel (reteta aici)

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)

poate vă plac și rețetele

11 comentarii

olivia 6 martie 2018 - 15:01

La multi ani cu ocazia zilei de 8 Martie!

Răspuns
Miha 6 martie 2018 - 17:57

La multi ani!

Răspuns
Iulia 6 martie 2018 - 17:48

buna, Mihaela1 oare cu ce pot inlocui laptele condesat, in general la prajituri ? arata tare binr aceasta prajaiturica, ca multe altele…dar pot zice ca toate altele :)…ieri am facut prajitura cu crema de portocale, bunaaaaaa!!!

Răspuns
Miha 6 martie 2018 - 18:01

Laptele condensat este atat de bun incat cu greu ii poti gasi un inlocuitor 🙂
Ai putea incerca cu ingredientele ce se folosesc pentru laptele condensat facut acasa >>> https://www.dulciurifeldefel.ro/lapte-condensat/
Ma bucur ca ti-a placut prajitura cu portocale si multumesc frumos de aprecieri 😉

Răspuns
Service GSM 6 martie 2018 - 18:21

Arata foarte bine 😀

Răspuns
Cristina 19 noiembrie 2018 - 18:37

Este foarte buna,însă nu mi se întărește crema rafaelo,rămâne foarte lichidă! Nu stiu unde greșesc,am făcut exact cum ai scris…

Răspuns
Miha 19 noiembrie 2018 - 18:41

Cel mai probabil gelatina nu a fost buna

Răspuns
Alina 2 noiembrie 2019 - 18:13

Nici mie nu mi se intareste crema deloc. Am respectat cum ai spus dar am prapadit ingredintele.

Răspuns
Miha 2 noiembrie 2019 - 18:33

Cel mai probabil gelatina nu a fost buna.
Cumpara o alta si asa vei salva ingredientele si bunatate de prajitura 🙂

Răspuns
Alexandra 16 octombrie 2021 - 15:02

Dacă știți ca problema majora este gelatina ar trebui sa recomandați gelatina bună! Stricam atâtea ingrediente și destul de costisitoare pentru unii !

Răspuns
Miha 16 octombrie 2021 - 17:41

Gelatina e gelatina, indiferent de firma. Nu este vorba ca e una mai buna decat alta. Eu folosesc de obicei de la dr oetker si mi s-a intamplat de cateva ori sa nu fie buna si sa nu se intareasca.

Răspuns

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: