Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura Raffaello cu piscoturi

Reteta Prajitura Raffaello cu piscoturi

Ingrediente

  • Pentru crema Raffaello:
  • 397 g lapte condensat indulcit
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 200 ml lapte
  • 50 g fulgi de nuca de cocos
  • 10 g gelatina
  • In plus:
  • ~25 piscoturi
  • ~150 ml lapte indulcit dupa gust si aromat cu vanilie
  • Pentru decor:
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 1 lingura zahar pudra vanilat
  • fulgi de nuca de cocos
  • bomboane Raffaello
loading...

Prajitura Raffaello cu piscoturi pe care v-am adus-o azi este sugestia mea pentru doamnele care vor sa pregateasca ceva bun pentru 8 martie. Prajitura este atat de simplu de facut incat chiar si domnii ne-bucatari si-ar putea surprinde iubitele sau sotiile 😀

Decorul meu este unul foarte simplist, frisca „ninsa” cu fulgi de nuca de cocos si bomboane Raffaello din comert, dar voi puteti orna dupa cum va place, eventual si cu bomboane Raffaello facute in casa

Mod de preparare Prajitura Raffaello cu piscoturi:

Gelatina se pune la hidratat in apa rece, atata apa cat sa fie bine acoperita.

Intr-o craticioara incalzim putin laptele, apoi punem nuca de cocos. Lasam deoparte pana se raceste.

Intr-un castron incapator amestecam laptele condensat cu smantana pentru frisca (nebatuta). Adaugam laptele racit si omogenizam. Topim gelatina pe baie de aburi sau la microunde si o adaugam in compozitia de lapte. Dam la rece pentru cateva minute, cat sa se lege putin.

Intr-o tava de chec, tapetata cu folie alimentara, punem un strat de piscoturi usor insiropate si jumatate din crema.

  • piscoturile se trec prin sirop doar pe o singura parte

Urmeaza inca un strat de piscoturi, restul de crema si incheiem cu un alt strat de piscoturi. Invelim bine in folie si dam la rece pentru cateva ore, pana crema se intareste si piscoturile se inmoaie.

  • de preferat ar fi ca prajitura sa stea la rece peste noapte

Smantana pentru frisca se mixeaza pana incepe sa capete consistenta. Se adauga zaharul pudra si se mixeaza pana devine ferma.

Prajitura Raffaello cu piscoturi se rastoarna pe un platou, se imbraca in frisca batuta si fulgi de nuca de cocos si se orneaza cu bomboane Raffaello.

prajitura raffaello cu piscoturi

Pofta buna! 😉

O prajitura la fel de fina si delicioasa este si prajitura cu piscoturi si caramel (reteta aici)

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)

loading...
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (2 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...
Tags: , , , , ,

Comentarii prin facebook

9 Comentarii

  1. olivia says:

    La multi ani cu ocazia zilei de 8 Martie!

  2. Iulia says:

    buna, Mihaela1 oare cu ce pot inlocui laptele condesat, in general la prajituri ? arata tare binr aceasta prajaiturica, ca multe altele…dar pot zice ca toate altele :)…ieri am facut prajitura cu crema de portocale, bunaaaaaa!!!

  3. Arata foarte bine 😀

  4. Cristina says:

    Este foarte buna,însă nu mi se întărește crema rafaelo,rămâne foarte lichidă! Nu stiu unde greșesc,am făcut exact cum ai scris…

  5. Alina says:

    Nici mie nu mi se intareste crema deloc. Am respectat cum ai spus dar am prapadit ingredintele.

    • Cel mai probabil gelatina nu a fost buna.
      Cumpara o alta si asa vei salva ingredientele si bunatate de prajitura 🙂

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura cu cafea preparata la Espressor Breville Prima Latte

Prajitura cu cafea preparata la Espressor Breville Prima Latte

Imi place cafeaua, n-as putea sa-mi incep ziua fara ea 😀 Avand copii in preajma de multe ori evit sa o folosesc si in retete de prajituri, dar uneori merita si adultii sa se rasfete cu ceva bun, o prajitura cu cafea, dupa o zi istovitoare 🙂 Am incercat ca […]

Tiramisu cu cafea preparata la Espressor Breville Prima Latte

Tiramisu cu cafea preparata la Espressor Breville Prima Latte

Am incercat pana acum mai multe variante de Tiramisu, de cele mai multe ori retete adaptate astfel incat sa poate manca si copiii. Astazi avem insa o varianta dedicata exclusiv adultilor, cu cafea si lichior Amaretto 😉 Pentru prepararea cafelei am folosit espressorul Breville Prima Latte, pe care il poti […]

Prajitura cu mere si aluat razuit

Prajitura cu mere si aluat razuit

Astazi va aduc o prajitura cu mere si aluat razuit, o prajitura de casa care o putem face oricand in timpul anului, dar acum, mai mult ca niciodata, parca are un gust mai bun. Mod de preparare Prajitura cu mere si aluat razuit: Vom pregati mai intai umplutura pentru prajitura […]

Lava Cake – reteta Vulcan de ciocolata

Lava Cake – reteta Vulcan de ciocolata

Ce pot sa spun? Da, mi-a lipsit pana acum reteta de Lava Cake de pe blog. Am avut candva demult o incercare a acestui deliciu cu ciocolata, dar mai apoi s-a asternut praful, cum se spune. Asta pana cand s-a intors Robert dintr-o excursie si mi-a spus ca a mancat […]