Pentru petrecerea copiilor, pentru a sarbatori cum se cuvine cei 6 ani impliniti de Robert, aveam in plan un alt tort. Dar cum o prietena draga mie m-a rugat sa-i fac un tort bunicului Mihai, adica „bunu’ Maiai” :)) mi s-a facut pofta si mie de tort Medovik
E un tort foarte bun, pe care l-am mai facut si anul trecut, ca baza pentru Tortul Buburuza al Amirei. De data aceasta am adaugat si nuca in crema si combinatia a fost una foarte reusita.
Ingrediente
- * Blat:
- * 4 oua
- * 200 g zahar
- * 4 linguri miere
- * 60 g margarina Rama Maestro
- * 2 lingurite bicarbonat
- * 550-600 g faina (cat cuprinde aluatul)
- Crema:
- 1 kg smantana
- 100 g zahar
- 200 g nuca macinata
- esenta de vanilie
Mod de preparare Tort Trenulet:
Blat:
Intr-un vas se bat bine ouale cu zaharul, pana devin ca o crema. Se adauga margarina si mierea si se pune vasul la baine-marie. Se amesteca pana zaharul din compozitie s-a topit. Se adauga bicarbonatul, se amesteca bine si se mai tine putin pe baia de abur. Compozitia devine spumoasa si creste in volum.
Intr-un vas se pune faina, se toarna amestecul de mai sus si se omogenizeaza. Se framanta si se adauga faina daca mai este necesar, cat sa iasa un aluat ca plastilina.
Aluatul se intinde in foaie cat mai subtire, sa se vada masa. Se presara faina dedesubt, sa nu se lipeasca sau se intinde direct pe fundul tavii. Eu am intins direct pe fundul tavii, mi s-a parut mai usor. Aluatul se pastreaza acoperit si la loc cald, altfel se intareste.
Foile se coc la foc mediu spre mare (180-200 C), 2-3 minute, cat sa devina foaia aurie. Atentie, se ard foarte usor. Dupa ce se racesc, devin crocante.
Crema:
Smantana rece se bate cu mixerul cateva minute, apoi se pune zaharul, de preferat pudra. Cantitatea de zahar poate varia in functie de preferinta fiecaruia, poate fi mai mult sau mai putin. Cand smantana incepe sa capete consistenta pufoasa, ca de frisca, se adauga nuca macinata si esenta de vanilie. Se omogenizeaza amestecand usor cu o lingura.
Cantitatea de crema obtinuta se imparte in tot atatea parti cate foi am copt. Intr-o tava tapetata cu folie alimentara se pune o foaie, apoi o parte din crema. Se repeta operatiunea pana se termina foile. Ultima parte de crema o pastram la frigider pana vom rasturna tortul pe platou, adica cel putin 3 ore.
Se rastoarna tortul pe platou, se unge cu restul de crema si se presara cu nuca macinata. Se orneaza cu frisca dupa preferinta.
Pentru trenulet am facut un blat simplu de pandispan, pe care l-am decupat si montat intocmai ca si Tortul Trenulet de anul trecut, doar ca la scara mai mica. As fi preferat ca anul asta sa fi construit altceva, dar… pasiunea-i pasiune dom’le :))) Copilul a vrut trenulet, trenulet a fost. :))
Un tort cu adevarat magic, ce il veti gasi si in colectia zanelor de Retete Alese de pe prajituria.ro
11 comentarii
Ellerinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.
Saygılarımla.
foarte frumos
Foarte frumos… ce sa mai zic… Feliciari…
cam bun trebuie sa fi iesit !
la multi ani,micutului tau….si sa imi trimiti si mie o feliuta din tortul asta delicios :))
foarte frumos e iesit, bravo :DLa multi ani, piticului 😀
Foarte frumoase torturile, si super gustoase !:)
Talentul e talent!;)
foarte frumoase torturile,la multi ani lui Robert
Multumesc din suflet tuturor pentru urari!
Scuze pentru intarzierea cu care o fac. Va imbratisez cu drag!
Minunate torturile,felicitari din inima…..faci o munca frumoasa,eu am descoperit blogul tau nu de multa vreme si-mi place tot ceea ce vad…….Bravo,tine-o tot asa!
[…] cu nuca si miere sau cum poate deveni o reteta de tort o reteta de prajitura delicata […]