Retete de prajituri / Rulade

Rulada cu crema de branza

loading...
Rulada cu crema de branza

 * Pentru blat:

* 4 oua
* 4 linguri zahar
* 2 linguri ulei
* 4 linguri faina
* 1/2 lingurita praf de copt
* esenta de vanilie


Ouale se bat cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul.Se adauga zaharul si se bate in continuare pana devin ca o crema, timp in care adaugam uleiul si esenta de vanilie. La sfarsit se incorporeaza usor faina amestecata cu praful de copt.

Compozitia se toarna intr-o tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu pana incepe sa se aureasca pe margini. Se rastoarna blatul pe o bucata de hartie de copt presarata cu putin zahar si se ruleaza cu atentie, cat mai strans posibil. Se lasa pana se racoreste putin, apoi se deruleaza.

* Pentru crema:

* 150 g crema de branza Almette (cu smantana)
* 100 ml frisca lichida
* 2 linguri zahar pudra
* esenta de vanilie

Crema de branza se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie. Frisca se mixeaza separat pana devine pufoasa, apoi o incorporam putin cate putin in crema de branza.

* In plus:

* 2 linguri gem de capsuni (merge si mai mult)

Blatul racorit se unge cu gem de capsuni, apoi cu crema de branza. Se ruleaza din nou si se da la rece pentru minim 1 ora.

Se pudreaza cu zahar si se portioneaza.

loading...
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , , , , , ,

Comentarii prin facebook

7 Comentarii

  1. Suna delicios 😀

  2. Foarte gustos

  3. Anonymous says:

    am facut una asemanatoare , luata dintr-o revista si chiar pot sa zic ca este la superlativ …foarte , foarte buna …vizual , ce sa mai zic …ploua in gura …:))

  4. Ma bucur tare mult ca ti-a placut! :*

  5. Anonymous says:

    acum incerc sa o fac
    este exact ce cautam.sper sa imi iasa

  6. Este o rulada foarte buna. Si eu sper sa-ti iasa si sa o papati cu placere! 🙂

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Tort Nutella – tort cu ciocolata

Tort Nutella – tort cu ciocolata

29 noiembrie – e ziua in care de 11 ani incoace o sarbatorim pe EA, cea de-a doua bucatica din sufletul meu numita Amira. Planurile pentru tortul aniversar mi-au fost deturnate atunci cand si-a exprimat opinia ferma, ca vrea un tort cu ciocolata, cu multa ciocolata… „sa curga multa ciocolata, […]

Placinte Poale-n brau

Placinte Poale-n brau

O placinta cu branza la noi in familie nu se refuza niciodata. Daca se intampla sa ramana vreo 2 zile pe platou in bucatarie sunt atentionata ferm „nu care cumva sa le arunci, ca le mananc” 🙂 De obicei prefer varianta de placinta cu branza sub forma de „chifla” pentru […]

Tort cu gogosi (Donuts Cake)

Tort cu gogosi (Donuts Cake)

Tort cu gogosi si-a dorit de ziua lui, pentru ca iubeste gogosile si le-ar manca in fiecare zi, fara sa i „se intoarca” vreodata 🙂 In fiecare an, la fiecare aniversare, am incercat sa-l surprind cu cate un tort aniversar fabulos, anul acesta i-am respectat dorinta intocmai,  blat de tort, […]

Placinta frageda cu mere

Placinta frageda cu mere

Desi prajitura turnata cu mere (sau cu branza) este preferata mea, va promit ca nici placinta frageda cu mere nu este de lepadat. Merele calite si aromate cu scortioara se potrivesc perfect in aluatul de placinta frageda, un aluat care se face din doar cateva ingrediente. Mod de preparare Placinta […]