Tort nemtesc cu branza

de Miha
891 vizualizări
Tort nemtesc cu branza

Nu stiu exact povestea acestui tort nemtesc cu branza, dar ceea ce stiu e ca seamana foarte bine cu o prajitura cu branza romaneasca 😀 (ma gandesc chiar mai departe si spun ca ar putea fi facut si in loc de pasca cu branza) Oricum i-ar fi denumirea, sa stiti ca e foarte bun si merita sa-l faceti macar o data pentru cei dragi 🙂

Tort nemtesc cu branza dulce si bezea

Tort nemtesc cu branza

Ingrediente

  • * Blat:
  • * 1 ou
  • * 75 g unt
  • * 75 g zahar
  • * 200 g faina
  • * 1 praf de copt
  • * esenta de vanilie
  • * Umplutura:
  • * 500 g branza de vaci
  • * 4 galbenusuri
  • * 1 lingura amidon
  • * 100 g zahar
  • * 2 linguri smantana
  • * esenta de vanilie
  • * Pentru decor:
  • * 4 albusuri
  • * 100 g zahar

Mod de preparare Tort nemtesc cu branza:

Blat:

Oul se amesteca impreuna cu untul moale, zaharul, esenta de vanilie si un praf de sare. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se framanta un aluat omogen si nelipicios. Pana pregatim umplutura dam aluatul la frigider.

Umplutura:

Branza de vaci se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie. Se adauga cate un galbenus de ou, amestecand bine dupa fiecare, apoi smantana si amidonul. Daca branza este uscata se mai pot adauga 1-2 linguri smantana sau putin lapte.

Decor:

Aluatul se intinde pe fundul unei tavi cu inel detasabil (24 cm diametru) , ridicand putin si pe margini formand o bordura de cca 3 cm inaltime.

Turnam crema de branza,

Cum se face tortul nemtesc cu branzanivelam si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 40 minute, pana incepe sa prinda o crusta aurie.

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul treptat si se mixeaza energic pana se obtine o spuma tare si lucioasa, care face “turturi”.

Se scoate prajitura cu branza din cuptor, se spriteaza ( se poate pune si in strat) deasupra bezeaua si se da din nou la cuptor pentru cca 20 de minute, pana incepe bezeaua sa se aureasca.  Se deschide usa cuptorului, se da focul la minim si se mai lasa 1 ora.

Prajitura cu branza si bezea

Se lasa la racit si dupa racirea completa se scoate inelul detasabil si se portioneaza.

Felie tort nemtesc cu branza

Sursa

poate vă plac și rețetele

19 comentarii

jose manuel 14 septembrie 2010 - 15:18

Vaya torta más bonita que te has marcado.

Saludos

Răspuns
Laura 14 septembrie 2010 - 16:18

Mmmm, arata foarte apetisant.

Răspuns
geta 14 septembrie 2010 - 18:40

yammy!

Răspuns
El recetario de Falina 14 septembrie 2010 - 21:51

Miha tortul este superb… si sigur foarte gustos…
Vreau sa te intreb… branza care folosesti de vaci este crema sau cea ca telemeaua dar fara sare??? mereu ma gandesc din multe rete care le vad dar cum nu stiu sigur care este ma opresc si nu caut sa o pregatesc…sau macar sa-mi spui o marca de branza care o folosesti tu mai des.
Te pupic dulce si felicitari pentru toate premiile primite…
sa stii ca te urmaresc chiar daca nu mereu iti las comentari. Sper sa nu te superi dar vad de multe ori retetele in telefonul IPhone si imi vine mai greu sa las comentarii..

Răspuns
judy 14 septembrie 2010 - 22:17

Foarte,foarte bine arata….fur reteta!!!

Răspuns
Lia 15 septembrie 2010 - 4:47

E delicios !

Răspuns
judy 15 septembrie 2010 - 6:17

Daca-ti face placere te rog sa treci pe la mine sa iei un premiu simpatic!!!O zi buna!!!

Răspuns
Miha 15 septembrie 2010 - 6:40

Multumesc Jose Manuel!

Răspuns
Miha 15 septembrie 2010 - 6:41

Laura, Geta…va multumesc. Ma bucur tare mult ca va place. 🙂

Răspuns
Miha 15 septembrie 2010 - 6:48

Valentina, multumesc de aprecieri draga mea.
Branza pe care o folosesc de obicei este branza de vaci grasa. Uneori iau din magazin pachete de la Milli, atunci cand nu ajung sa iau de la sursa de la tara.
Pentru reteta asta poti folosi branza crema (gen Philadelphia) sau chiar mascarpone. Vei obtine o crema mult mai fina.
Nu ma supar ca nu lasi comentarii, fi linistita. Ma bucur ca esti aici si ca poate uneori pot fi de ajutor.
Te pup si iti doresc o zi buna!

Răspuns
Miha 15 septembrie 2010 - 6:49

Multumesc Lia! Chiar este delicios. Si asta fara sa ma laud. :))
Pup si zi buna.

Răspuns
Miha 15 septembrie 2010 - 6:50

Judy, multumesc tare mult draga mea de aprecieri si premiu. Ma bucur ca te-ai gandit si la mine. 🙂
Te pup!

Răspuns
Bianka 15 septembrie 2010 - 7:15

Minunat

Răspuns
Miha 15 septembrie 2010 - 7:44

Multumesc Bianka! 🙂

Răspuns
Petite Foury 20 septembrie 2010 - 20:21

Arata super sectiunea, si categoric il voi testa.
Multe bunatati am descoperit aici! Felicitari pentru blog!

Răspuns
Melinda 8 aprilie 2013 - 9:27

Hmmm…ai ia ia…o minunatie, imi place!!!!! Am retinut reteta!!!

Răspuns
pintilei rodica 8 aprilie 2013 - 16:29

arata f bine tortul tau poate fi fact si la pasti in loc de pasca
. felicitari

Răspuns
Miha 9 aprilie 2013 - 8:20

multumesc >:D<

Răspuns
Lada 10 iulie 2015 - 12:18

Foarte gustos.o pregatesc numaidecit. Multcumesc pentru recete gustoase..Am pregatit tarta cu mere shi bezea…a eshit foarte bun…Sukcese shi o zi buna!

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: