Nu stiu exact povestea acestui tort nemtesc cu branza, dar ceea ce stiu e ca seamana foarte bine cu o prajitura cu branza romaneasca 😀 (ma gandesc chiar mai departe si spun ca ar putea fi facut si in loc de pasca cu branza) Oricum i-ar fi denumirea, sa stiti ca e foarte bun si merita sa-l faceti macar o data pentru cei dragi 🙂
Ingrediente
- * Blat:
- * 1 ou
- * 75 g unt
- * 75 g zahar
- * 200 g faina
- * 1 praf de copt
- * esenta de vanilie
- * Umplutura:
- * 500 g branza de vaci
- * 4 galbenusuri
- * 1 lingura amidon
- * 100 g zahar
- * 2 linguri smantana
- * esenta de vanilie
- * Pentru decor:
- * 4 albusuri
- * 100 g zahar
Mod de preparare Tort nemtesc cu branza:
Blat:
Oul se amesteca impreuna cu untul moale, zaharul, esenta de vanilie si un praf de sare. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se framanta un aluat omogen si nelipicios. Pana pregatim umplutura dam aluatul la frigider.
Umplutura:
Branza de vaci se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie. Se adauga cate un galbenus de ou, amestecand bine dupa fiecare, apoi smantana si amidonul. Daca branza este uscata se mai pot adauga 1-2 linguri smantana sau putin lapte.
Decor:
Aluatul se intinde pe fundul unei tavi cu inel detasabil (24 cm diametru) , ridicand putin si pe margini formand o bordura de cca 3 cm inaltime.
Turnam crema de branza,
nivelam si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 40 minute, pana incepe sa prinda o crusta aurie.
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul treptat si se mixeaza energic pana se obtine o spuma tare si lucioasa, care face „turturi”.
Se scoate prajitura cu branza din cuptor, se spriteaza ( se poate pune si in strat) deasupra bezeaua si se da din nou la cuptor pentru cca 20 de minute, pana incepe bezeaua sa se aureasca. Se deschide usa cuptorului, se da focul la minim si se mai lasa 1 ora.
Se lasa la racit si dupa racirea completa se scoate inelul detasabil si se portioneaza.
19 comentarii
Vaya torta más bonita que te has marcado.
Saludos
Mmmm, arata foarte apetisant.
yammy!
Miha tortul este superb… si sigur foarte gustos…
Vreau sa te intreb… branza care folosesti de vaci este crema sau cea ca telemeaua dar fara sare??? mereu ma gandesc din multe rete care le vad dar cum nu stiu sigur care este ma opresc si nu caut sa o pregatesc…sau macar sa-mi spui o marca de branza care o folosesti tu mai des.
Te pupic dulce si felicitari pentru toate premiile primite…
sa stii ca te urmaresc chiar daca nu mereu iti las comentari. Sper sa nu te superi dar vad de multe ori retetele in telefonul IPhone si imi vine mai greu sa las comentarii..
Foarte,foarte bine arata….fur reteta!!!
E delicios !
Daca-ti face placere te rog sa treci pe la mine sa iei un premiu simpatic!!!O zi buna!!!
Multumesc Jose Manuel!
Laura, Geta…va multumesc. Ma bucur tare mult ca va place. 🙂
Valentina, multumesc de aprecieri draga mea.
Branza pe care o folosesc de obicei este branza de vaci grasa. Uneori iau din magazin pachete de la Milli, atunci cand nu ajung sa iau de la sursa de la tara.
Pentru reteta asta poti folosi branza crema (gen Philadelphia) sau chiar mascarpone. Vei obtine o crema mult mai fina.
Nu ma supar ca nu lasi comentarii, fi linistita. Ma bucur ca esti aici si ca poate uneori pot fi de ajutor.
Te pup si iti doresc o zi buna!
Multumesc Lia! Chiar este delicios. Si asta fara sa ma laud. :))
Pup si zi buna.
Judy, multumesc tare mult draga mea de aprecieri si premiu. Ma bucur ca te-ai gandit si la mine. 🙂
Te pup!
Minunat
Multumesc Bianka! 🙂
Arata super sectiunea, si categoric il voi testa.
Multe bunatati am descoperit aici! Felicitari pentru blog!
Hmmm…ai ia ia…o minunatie, imi place!!!!! Am retinut reteta!!!
arata f bine tortul tau poate fi fact si la pasti in loc de pasca
. felicitari
multumesc >:D<
Foarte gustos.o pregatesc numaidecit. Multcumesc pentru recete gustoase..Am pregatit tarta cu mere shi bezea…a eshit foarte bun…Sukcese shi o zi buna!