Retete de prajituri / Torturi

Tort Minge

loading...

Eu sunt doar un chibit :)) , nu stiu daca chiar asa arata o minge adevarata de fotbal, dar macar seamana de departe. :)) Si ce e mai important…a placut sarbatoritului. Sper! :)))

* Pentru blat avem nevoie de:

* 6 oua
* 150 g zahar
* 3 linguri apa minerala
* 1 plic budinca de ciocolata
* 3 linguri Nesquik
* 100 g faina
* 1 lingurita praf de copt

Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se bate in continuare pana albusurile devin tari si lucioase,ca la bezea.
Galbenusurile se amesteca cu apa minerala si se toarna peste albusul batut. Urmeaza apoi cacaoa si praful de budinca, ce se poate inlocui cu amidon, daca nu va place. La sfarsit incorporam si faina amestecata cu praful de copt, usor cu miscari de sus in jos.

Compozitia o turnam intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pentru 30-35 de minute. Facem testul cu scobitoarea.

* Pentru crema avem nevoie de:

* 200 g ciocolata cu lapte
* 200 g unt
* 6 linguri frisca lichida
* 50 ml coniac

Topim ciocolata impreuna cu frisca. Dam deoparte si adaugam coniacul. Lasam la racit.

Untul moale, la temperatura camerei, il frecam spuma, dupa care vom incorpora in el ciocolata topita si racita. Dam la frigider cateva minute.

* Minge:

* 100 g ciocolata alba
* 300 ml frisca lichida
* 10 g gelatina
* 50 g ciocolata amaruie

Ciocolata am topit-o impreuna cu 50 ml de frisca. Dupa ce s-a racorit compozitia am adaugat gelatina hidratata in cateva linguri de apa rece. Am dat la frigider pana la racirea completa apoi am incorporat restul de frisca batuta.

Am tapetat un castron cu folie alimentara si am pus compozitia, am „sigilat” si am dat la frigider pana s-a intarit.

Blatul copt si racit il taiem in 2, il insiropam cu putin sirop de zahar ars, umplem cu crema de ciocolata

si acoperim cu frisca batuta.

Pentru decorul mingii, am topit ciocolata si am intins-o pe hartie de copt, dupa care am decupat hexagoanele. Am gasit o forma prin sortatorul Amirei. :))

Sectiune…

loading...
Tags: , , , ,

Comentarii prin facebook

16 Comentarii

  1. La multi ani sarbatoritului. Tortu arata minunat si cred ca este un deliciu.

  2. chiar ca-i minunat!

  3. Inima mare ai ! Iar ai facut pe cineva foarte fericit. Un al treilea Advent plin cu bucurii. Cami

  4. Superb tortuletul Miha, felicitari! Si… „la multi ani” sarbatoritului norocos!

    PS: te asteapta un premiu yummy pe blogul meu, numai bine!

  5. Arata foarte bine.Ar fi supar sa-i pot face si eu intr-o zi, asa ceva baietilor mei.Am un premiu pentru tine http://vegetarian-gustos-si-sanatos.blogspot.com/2009/12/primul-meu-premiu-mi-primer-premio.html sper sa te bucure. Sarbatori fericite.

  6. Bravooo! Foarte frumos si apetisant! La multi ani sarbatoritului! Ai si la mine un premiu, nu stiu daca l-ai mai primit, dar eu ti-l daruiesc cu admiratie pentru ceea ce faci. Pup si o saptamana faina sa ai!

  7. Ghiocel, multumesc frumos! Pup!

  8. Alison, multumesc! Esti tare draguta, ca de obicei! 🙂 Pup!

  9. Cami, multumesc. Asemenea! Te pup, draga mea!

  10. Florena, multumesc! Indata trec sa-l iau!

  11. Daniela, multumesc tare mult. Desigur ca ma bucura orice premiu. 🙂 Chiar si virtual.

  12. Multumesc Dana! M-au premiat fetele, dar un premiu in plus nu strica niciodata. :)) Te pup, draga mea!

  13. pupici Miha ai lucrat mult pe tortul asta ? nu de alta dar altii s-au chinuit mai putin si doar l-au expus la ei pe pagina. E o cofetarie cu 40 de ani de experienta. Aici o gasesti http://www.lemnulverde.ro/pages/produse.html?Torturi-Aniversare impreuna cu alte 3 torturi ale Lissei si unul al lui Lily .Ce nesimtire. Pupici.

  14. Multumesc Sandutza de atentionare. Daca tot au atat experienta si stiu sa faca atat de multe torturi si prajituri de ce oare nu-si expun propria munca? Cred ca toate produsele expuse acolo sunt copiate, am vazut torturi si de la Leo-Flori si de la Laura Adamache. Adevarul e ca-i mult mai usor sa-ti faci reclama cu munca altuia.

    Trist!

  15. Miha ,am vazut si eu torturile ca m-a atentionat Alexandra ,ai dreptate..cat e de usor cu munca altuia ,au sters si semnatura de pe torturi .Le-am trimis un mesaj ,sper sa-mi si raspunda .
    Te pup!

  16. Oau !. Papilele mele gustative au luato razna.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Cheesecake cu cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Milk

Cheesecake cu cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Milk

Pentru o dimineata cu adevarat speciala, alaturi de cei dragi, nu poate fi nimic mai incantator decat o cafea aburinda si o felie de cheesecake cu cafea – Espresso Cheesecake. Astazi va aduc aceasta reteta minunata pentru a va prezenta espressorul Melitta Solo&Perfect Milk, un aparat de cafea care imi […]

Negresa pufoasa cu marshmallow

Negresa pufoasa cu marshmallow

Pentru aceasta reteta de Negresa pufoasa cu marshmallow am pornit de la reteta mea preferata de negresa pufoasa cu ciocolata, la care am adaugat un strat de marshmallow, acele bezele moi si delicioase. Un deliciu absolut, mai ales cat e calda si bezeaua moale si lipicioasa 🙂 Mod de preparare […]

Rulouri cu nuca de cocos

Rulouri cu nuca de cocos

Reteta de rulouri cu nuca de cocos este o reteta simpla, pe care o puteti face cu usurinta pentru cei dragi. Aluatul este pufos si aromat, iar nuca de cocos aduce un plus de aroma si savoare. Mod de preparare Rulouri cu nuca de cocos: Aluat: Intr-un castron amestecam drojdia […]

Briose pufoase de post

Briose pufoase de post

Ma gandeam sa fac o prajitura de post cu nuca de cocos, dar pana la urma, pentru ca plac mai mult copiilor sub aceasta forma, am  facut briose pufoase de post. Mod de preparare Briose pufoase de post: Intr-un castron amestecam laptele de orez cu coaja de portocale, esenta de […]

%d blogeri au apreciat: