Tort frantuzesc

de Miha
313 vizualizări
Tort frantuzesc

Reteta Tort frantuzesc

Tort frantuzesc

Ingrediente

  • Pentru blat avem nevoie de:
  • 1 cana faina
  • 100 g unt
  • 1 galbenus
  • 50 g zahar pudra
  • 1 zahar vanilat
  • 1 varf de cutit cu bicarbonat
  • 1 varf de cutit cu sare
  • Aluat pentru choux-uri: 
  • 100 g unt
  • 2 linguri ulei
  • 250 ml apa
  • 2 cani faina
  • sare
  • 7 oua (mari)
  • Pentru umplutura avem nevoie de: 
  • 1 plic Crem Ole de vanilie
  • 1 plic Crem Ole de cacao
  • 500 ml frisca lichida
  • 300 ml lapte
  • Pentru decor avem nevoie de:
  • 100 ml frisca lichida batuta
  • 50 g ciocolata topita

Mod de preparare Tort frantuzesc:

Blat:

Se cerne faina intr-un vas,se face o gropita la mijloc,in care se adauga zaharul pudra,untul topit si racit,galbenusul,sarea,zaharul vanilat si bicarbonatul. Se framanta un aluat omogen.

Se intinde o foaie groasa de 1/2 cm si se coace pe fundul tavii tapetate cu hartie de copt,pana incepe sa se aureasca pe margini.

Intre timp se prepara aluatul pentru choux-uri:

Se fierbe apa impreuna cu untul, uleiul si sarea. Cand a dat in clocot se pune toata faina dintr-o data si se amesteca repede.

Se da deoparte de pe foc si se lasa la racit, dupa care se adauga oulale pe rand, amestecand energic dupa fiecare.

Sfat:
Nu se pune oul urmator pana ce primul n-a fost absorbit complet. Se pun atatea oua cate cere compozitia, sa fie bine legata si moale.

Compozitia o punem intr-un cornet si in tava de tort, tapetata cu hartie de copt, formam un colac din aluatul spritat.

Se pune la copt, la inceput la foc mare, pana se umfla, apoi la foc mediu pana se rumeneste. Din restul de aluat se coc choux-uri mici.

Umplutura:

Vom prepara 2 feluri de crema,una de vanilie din 1 plic Crem Ole+250 ml frisca+150 ml lapte si una de cacao din aceleasi cantitati.

Umplem choix-urile cu o parte din crema de vanilie si cu o parte din cea de cacao.
Restul de crema de vanilie o punem peste blatul de aluat sfaramicios, peste care vom pune colacul copt, umplut cu restul de crema de cacao.

Spatiul bordat de acest colac (mijlocul tortului) il umplem cu choux-uri, formand o piramida.

Marginea tortului (colacul) o imbracam in frisca, apoi garnisim cu ciocolata topita.

RETETA IN IMAGINI

Invalid Displayed Gallery

poate vă plac și rețetele

18 comentarii

alison 27 mai 2009 - 18:15

hmmm!delicios!dar ai muncit ceva la el,bag seama…felicitari!

Răspuns
Daniela 27 mai 2009 - 18:42

Vreau si eu, vreau si eu… dar mai ai, sau ai papat tot !

Răspuns
Gabriela Cara 27 mai 2009 - 20:48

Moamaaa, cum arata… si mie mi s-au terminat dulciurile, iar pana maine voi visa la tortul tau. Super!

Răspuns
cristina 27 mai 2009 - 22:58

si eu vreauuuuu!!:Dfelicitari arata foarte bine!

Răspuns
Mirela 27 mai 2009 - 23:16

Hmmm,arata delicios Miha,super!!!

Răspuns
Miha 28 mai 2009 - 5:54

Alison,multumesc!

Sa stii ca desi pare migalos,nu e.Se face chiar usor. 😀

Te pup!

Răspuns
Miha 28 mai 2009 - 5:56

Cuscra,daca promiti ca vii repede repede mai pastrez si pentru tine! :))

Va pup,pe tine si pe noruca scumpa si draga!

Răspuns
Miha 28 mai 2009 - 6:00

Gabriela,multumesc! E foarte bun (cui nu-i plac eclerele? 😀 ) si dispare urgent din farfurie!

Te pup!

Răspuns
Miha 28 mai 2009 - 6:01

Cristina,multumesc!

Eu nu mai am decat o bucatica si aia promisa. :)) Asa ca daca ‘om avea putin noroc mergem la Gabriela la masa. :))

Răspuns
Miha 28 mai 2009 - 6:02

Multumesc Mirela! Te pup!

Răspuns
nana 28 mai 2009 - 19:35

Ce bunatate ai facut tu aici Miha. Pup!

Răspuns
criss 28 mai 2009 - 21:09

Aoleuuuu…..mor de poftaaaaaaaa

Răspuns
Miha 28 mai 2009 - 21:31

Multumesc de aprecieri Adi! Te pup!

Răspuns
Miha 28 mai 2009 - 21:33

Offf mai Criss…nu muri…:)

Daca nu erai asa departe trimiteam si la tine o portie. :))

Răspuns
Daniela 29 mai 2009 - 17:50

Ai un frumos premiu la mine ! Pupici !

Răspuns
Miha 29 mai 2009 - 19:07

Multumesc cuscra! Acu vin! Pup!

Răspuns
Delphinas 27 august 2009 - 6:08

Azi de ziua ta tort din asta vreau sa-mi servesti!
LA MULTI ANI MIHAELA!!!
Sa fii sanatoasa, o viata plina de realizari, iubire si tot ce iti doresti tu!

Răspuns
Miha 27 august 2009 - 13:39

Multumesc mult Delphinas! Pentru ziua mea am facut alt tort si sper sa-ti placa si ala. Pup!

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: