Retete de prajituri / Torturi

Tort Duet

loading...

Cu dedicatie pentru toti prietenii, fanii si vizitatorii mei de pe blog, care m-au votat in fiecare zi in concursul de pe bucataras.ro si am reusit astfel sa ajung in finala si sa castig un premiu frumos si absolut necesar in bucatarie. ­čÖé Va multumesc din suflet tuturor!

* Pentru blat:

* 6 oua
* 150 g zahar
* 100 g faina
* 50 g cacao
* 150 g nuca
* 50 g unt
* 1 lingurita praf de copt
* esenta de vanilie

Ouale se bat cu zahar si esenta de vanilie, pana isi dubleaza volumul. Se adauga untul topit, apoi usor nuca macinata.
Faina se amesteca cu cacao si praful de copt si se incorporeaza in compozitia de mai sus, amestecand usor.
Aluatul se imparte in 3  si se coace cate o foaie in tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul incins la foc mediu, timp de 10-15 minute.
Foile se lasa la racit pe un gratar si nu se suprapun.

* Pentru crema de ciocolata:

* 200 g ciocolata
* 200 ml frisca lichida

Ciocolata rupta bucatele se pune la topit impreuna cu frisca lichida. Cand a ajuns la punctul de fierbere dam deoparte si amestecam usor pana la omogenizare. Lasam deoparte, dar nu la frigider, sa nu se intareasca.

* Pentru crema de frisca:

* 600 ml frisca
* 2 linguri zahar
* 100 g zahar pt caramel
* 100 g nuca

Zaharul il caramelizam. Cand incepe sa se aureasca adaugam nuca rupta in bucati mari. Intindem caramelul pe o bucata de hartie de copt si lasam la racit. Dupa ce s-a intarit, macinam la robotul cu cutit metalic.
Batem frisca cu cele 2 linguri de zahar. Daca este nevoie adaugam si 1-2 pliculete de intaritor de frisca. Adaugam caramelul cu nuca si omogenizam.

* Pentru glazura:

* 100 g ciocolata amaruie
* 100 ml frisca lichida

Ciocolata se topeste impreuna cu frisca lichida si se omogenizeaza. Se lasa la racit la frigider, doar pana se intareste foarte putin si devine ca o smantana mai grosuta, dar curgatoare.

* Pentru decor:

* 50 ml frisca lichida
* 1 lingura cacao
* pesmet de biscuit cu ciocolata si nuca pentru lateralele tortului

In tava in care am copt foile punem un prim blat. Acoperim cu un sfert din cantitatea de frisca, apoi turnam jumatate din crema de ciocolata.

Crema de ciocolata trebuie de fie curgatoare, sa o putem intinde usor peste stratul de frisca. Daca veti folosi frisca vegetala, care e mai batoasa, probabil ca va merge si mai putin curgatoare.

Dam cateva minute la congelator, pana se intareste suficient stratul de ciocolata. Acoperim cu un alt sfert din cantitatea de frisca, apoi cu cel de-al doilea blat. Pentru urmatorul strat repetam operatiunea.Acoperim cu folie si dam la rece pentru cel putin 3-4 ore. De preferat ar fi peste noapte.

Tortul se rastoana pe platou, se finiseaza mai intai marginile, apoi se acopera cu glazura de ciocolata.

Se da la rece pana se intareste glazura, apoi se orneaza cu frisca.

Si gata! :))

loading...
Tags: , , , ,

Comentarii prin facebook

4 Comentarii

  1. Felicitari pentru premiu, l-ai meritat din plin!

  2. Felicitari, inca odata, meriti din plin. Wau, multee voturi. Bravo! Un sfirsit de saptamina minunat! Cami

  3. Felicitari! Ma bucur sincer pentru tine si iti doresc sa castigi cat mai multe concursuri ­čÖé

  4. felicitari Miha !
    arata suuper tortul si tare gustos ­čÖé

Las─â un r─âspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe re╚Ťete...

Cheesecake cu cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Milk

Cheesecake cu cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Milk

Pentru o dimineata cu adevarat speciala, alaturi de cei dragi, nu poate fi nimic mai incantator decat o cafea aburinda si o felie de cheesecake cu cafea ÔÇô Espresso Cheesecake. Astazi va aduc aceasta reteta minunata pentru a va prezenta espressorul Melitta Solo&Perfect Milk, un aparat de cafea care imi […]

Negresa pufoasa cu marshmallow

Negresa pufoasa cu marshmallow

Pentru aceasta reteta de Negresa pufoasa cu marshmallow am pornit de la reteta mea preferata de negresa pufoasa cu ciocolata, la care am adaugat un strat de marshmallow, acele bezele moi si delicioase. Un deliciu absolut, mai ales cat e calda si bezeaua moale si lipicioasa ­čÖé Mod de preparare […]

Rulouri cu nuca de cocos

Rulouri cu nuca de cocos

Reteta de rulouri cu nuca de cocos este o reteta simpla, pe care o puteti face cu usurinta pentru cei dragi. Aluatul este pufos si aromat, iar nuca de cocos aduce un plus de aroma si savoare. Mod de preparare Rulouri cu nuca de cocos: Aluat: Intr-un castron amestecam drojdia […]

Briose pufoase de post

Briose pufoase de post

Ma gandeam sa fac o prajitura de post cu nuca de cocos, dar pana la urma, pentru ca plac mai mult copiilor sub aceasta forma, am  facut briose pufoase de post. Mod de preparare Briose pufoase de post: Intr-un castron amestecam laptele de orez cu coaja de portocale, esenta de […]

%d blogeri au apreciat: