Reteta Gofre belgiene
Aceste Gofre belgiene sunt ideale pentru micul dejun sau ca o gustare pentru cei mici. Se fac rapid si usor si au devenit preferatele noastre! Ne plac si pentru ca pot fi servite cu diverse toppinguri, in functie de preferinta fiecarui membru al familie, sau simple. Sunt grozave oricum!
INGREDIENTE
- 2 oua
- 100 g zahar
- 75 ml ulei
- 150 ml lapte
- 200 g faina
- 1/2 lingurita praf de copt
- esenta de vanilie
- coaja de lamaie
Mod de preparare Gofre belgiene:
Am incercat reteta de gofre belgiene si cu albusurile batute spuma si cu ouale batute intregi. Diferenta este insesizabila, astfel ca prefer varianta din urma, pentru ca e mai rapida. Si murdaresc si cu un castron mai putin 😀
Ouale se bat cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Se adauga zaharul, esenta si coaja de lamaie si se mixeaza pana compozitia de oua devine ca o crema. Se pun apoi, pe rand, uleiul, laptele si la sfarsit faina amestecata cu praful de copt.
In cazul in care vreti sa faceti varianta de gofre belgiene cu albusurile spuma, procedati la fel, doar ca separati ouale, amestecand de la inceput galbenusurile cu restul ingredientelor. La sfarsit, incorporati albusurile batute spuma tare cu un praf de sare, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.
Pentru a coace aceste gofre belgiene avem nevoie de aparatul special pentru gofre. Ungem cu putin ulei si punem cate un polonic din compozitie. Intindem pe toata suprafata si inchidem capacul aparatului. Se verifica din cand in cand daca sunt gata, cred ca dureaza in jur de 4-5 minute.
Aceste gofre belgiene se servesc simple, pudrate cu zahar, stropite cu ciocolata, cu adaos de fructe sau frisca… Alegerea va apartine.
Pofta buna! 😉
RETETA IN IMAGINI
Mai multe retete de gofre gasiti AICI
Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)
2 comentarii
N-am mancat niciodata gofre facute in casa, dar sigur ar castiga detasat lupta cu cele cumparate.
Geniala reteta 😀