Tort Cupidon

de Miha
253 vizualizări

Happy Valentine’s Day!

* Pentru blat:

* 12 oua
* 300 g zahar
* 6 linguri ulei
* 3 linguri amidon
* 12 linguri faina
* 6 linguri cacao
* 15 g praf de copt
* esenta de rom

Albusurile se separa de galbenusuri si se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana luceste. Galbenusurile se amesteca impreuna cu uleiul si esenta de rom ca la maioneza, apoi se toarna peste bezea.

Faina o amestecam cu cacaoa, amidonul si praful de copt, dupa care o adaugam treptat in amestecul de mai sus.

Se coc 3 foi intr-o tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt, la foc mediu.

* Pentru crema de lapte:

* 700 ml lapte
* 70 g amidon
* 150 g zahar
* 50 g ciocolata alba
* 200 g unt

Amestecam amidonul cu 50 g de zahar.

Adaugam 100 ml lapte putin cate putin, pana obtinem o compozitie omogena, fara cocoloase.

Restul de lapte se pune intr-o cratita, se adauga ciocolata alba si se incalzeste pana se topeste ciocolata. Dam focul la minim si adaugam amestecul de amidon, amestecand mereu pana se ingroasa.

Lasam la racit.

Mixam untul moale, la temperatura camerei, cu restul de zahar (pudra) si adaugam in crema de lapte cu amidon, cate putin.

* Pentru crema de ciocolata:

* 100 g ciocolata amaruie
* 50 g ciocolata alba
* 100 g unt
* 4 linguri frisca lichida

Ciocolata rupata bucatele o punem la topit impreuna cu untul si frisca lichida. Omogenizam si lasam la racit.

* Pentru sirop:

* 100 g zahar
* 100 ml apa

Se caramelizeaza zaharul, se stinge cu apa si se lasa la racit.

* Pentru ornat:

* 50 g ciocolata amaruie
* 100 ml frisca lichida
* frisca batuta
* nuca de cocos rosie

Topim ciocolata si o amestecam cu cei 100 ml de frisca batuta.

Din cele 3 blaturi racite, am decupat inimile de diferite marimi. 2 mari, 2 mijlocii si muuuulte mici. :))

Peste primul blat insiropat am pus o parte din crema de lapte, apoi un strat de crema de ciocolata. Am dat putin la congelator sa se intareasca, apoi am pus un al doilea strat de crema de lapte.

Am acoperit cu cel de-al doilea blat insiropat si am ornat cu frisca.

Iubiti-va mult! 🙂

poate vă plac și rețetele

24 comentarii

Nati 13 februarie 2010 - 22:51

Iaka, si eu stateam si te asteptam sa apari pe mess, sa te intreb de tort! :)) Si cind colo, l-ai si postat! Ce frumuseste ti-a iesit! Vad ca ai adaptat mai mult, eu am respectat cu strictete reteta :))) Oricum cred ca e demential la gust, abia astept sa-l taiem miine!

Răspuns
Nina's Recipes 14 februarie 2010 - 5:53

Complimente Miha pentru tort si pentru tot!
Happy Valentine’s day! XO

Răspuns
Daniela 14 februarie 2010 - 6:29

Fuarte frumos!
Esti o artista!
Si esti foarte norocoasa daca nu ai probleme cu kg.
Te pup.

Răspuns
Daniela 14 februarie 2010 - 8:14

Iti doresc din inima, un Sf.Valentin plin de iubire ! Happy Valentine’s Day !

Răspuns
Salon Ema Stil - Brasov 14 februarie 2010 - 10:08

Mmmmmmm … mie imi place cum arata blatul cu umplutura, fara glazura. Cred ca ar iesi o prajitura delicioasa!

Răspuns
Alexandrina 14 februarie 2010 - 11:19

Yummy-yummy!
Happy Valentine`s Day!

Răspuns
Morar 14 februarie 2010 - 11:45

Buna ziua,

Ai un blog foarte frumos si interesant. Am si eu un blog tot asa din domeniu si ma gandeam ca am putea sa ne ajutam reciproc cu un link exchange pentru o mai buna pozitionare in google.
http://reteteculinare.me

Multumesc pentru timpul acordat si astept raspunsul tau,

O zi buna!
Claudia Morar

Răspuns
naty 14 februarie 2010 - 14:46

foarte frumos tortul….felicitari pentru opera de arta…:) sa va iubiti mult.Happy Valentine`s Day!

Răspuns
naty 14 februarie 2010 - 15:07

pe blogul meu te asteapta niste premii….succes la bucatarit

Răspuns
adnas54 14 februarie 2010 - 15:53

Felicitari pentru tortuletele inimioare. O zi frumoasa de Valentine’s Day. Sanda

Răspuns
boscodina 14 februarie 2010 - 16:46

tare frumos si interesanta idee:)
kinderul pinguin e bun la orice ocazie, zi de nastere, sf valentin 🙂 adevarul e ca e delicios , as tot manca

Răspuns
ANCA 14 februarie 2010 - 17:28

Miha iti doresc un happy valentin day !!!si iubitiva muuult 🙂 te mai astept pe la mine 🙂
si ai facut un tort ff frumos si delicios

Răspuns
ellis 14 februarie 2010 - 18:03

Sper sa fii avut o zi cel putin pe masura minunatului tort pe care l-ai facut!

Răspuns
violette 14 februarie 2010 - 18:10

Foarte frumos,de nota 10! Felicitari!

Răspuns
Fimère 14 februarie 2010 - 20:27

tes cœurs sont sublimes
joyeuse st Valentin
bonne soirée

Răspuns
pansy 14 februarie 2010 - 22:17

imi place grozav “complexul” tau de torturi

Răspuns
VIO 15 februarie 2010 - 11:33

Miha felicitari,arata superb tortuletele tale,cred ca sunt si delicioase!

Răspuns
minoki 15 februarie 2010 - 17:48

Buna seara tuturor! Eu sunt Minoki, prietena Mihaelei si degustatoarea aproape tuturor bunatatilor postate de ea pe acest blog.Va spun cu mana pe inima ca toate sunt facute cu pasiune si foarte gustoase. Bravo Miha ! Ma mandresc cu tine !!!

Răspuns
sarah 15 februarie 2010 - 20:05

tortul arata foarte bine cred ca este si foarte gustos,nu?
valentine’s n-am sarbatorit dar asta nu ma opreste sa urez celor care au sarbatorit si in sspecial tie happy valentine’s day

Răspuns
DAVELLA & MARIO 16 februarie 2010 - 0:47

Superbe inimioarele tale tortulete! Sa fii iubita precum meriti si mult succes la concurs! Pupicei si multe voturi de la mine!

Răspuns
DAVELLA & MARIO 16 februarie 2010 - 0:47

Superbe inimioarele tale tortulete! Sa fii iubita precum meriti si mult succes la concurs! Pupicei si multe voturi de la mine!

Răspuns
www.bucataria-sylviei.ro 18 februarie 2010 - 22:15

Aici am vazut si mai bine etapele creatiei 🙂 Excelent arata felicitari inca o data , este nemaipomenit !

Răspuns
Ovi 3 februarie 2012 - 8:55

No asta numesc eu dovada ca dragostea trece prin stomac 😀 ! Sanatate!

Răspuns
Miha 3 februarie 2012 - 8:58

Multumesc frumos!

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: