Retete de prajituri / Torturi

Tort cu rulada si banane

Tort cu crema de vanilie si banane

Reteta tort-rulada cu banane

Tort cu crema de vanilie si banane

Ingrediente

  • Pentru blatul de rulada:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 4 linguri faina
  • un varf de lingurita cu praf de copt
  • esenta de vanilie
  • coaja de lamaie Finesse
  • Pentru umplutura rulada:
  • crema de ciocolata (Nutella, Finetti…)
  • Crema:
  • 4 linguri zahar
  • 3 linguri amidon
  • 500 ml lapte
  • 50 g unt
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • esenta de vanilie
  • putina zeama de lamaie
  • In plus:
  • 1 banana mare
  • Pentru ornat:
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 1 lingura de zahar pudra vanilat
loading...

Poate parea complicat sa faci un tort cu rulada si banane, dar va asigur ca nu este, absolut deloc. Daca vrei ca totul sa fie si mai rapid decat este deja poti folosi o rulada din comert, cu orice umplutura vrei si iti place. Abia la degustare mi-am dat seama si mi-a parut rau ca nu am pus banane si in interiorul cremei, ci doar pe suprafata tortului. Cred ca ar fi fost si mai bun 😉 Poate incercati voi asa si-mi spuneti si mie cum a fost 🙂

Mod de preparare Tort cu rulada si banane:

Blat pentru Tort cu rulada si banane:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate cu ulei, coaja de lamaie si esenta de vanilie le turnam peste albusuri si mixam usor. La sfarsit, incorporam faina amestecata cu praful de copt, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Turnam compozitia in tava (40/28 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu (150 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru 15-20 de minute, atat cat blatul sa se rumeneasca usor. Scoatem blatul din tava, il punem pe un gratar si-l lasam sa se racoreasca.

Scoatem hartia de copt de pe blatul racit si-l punem pe o alta bucata de hartie (sau pe folie alimentara). Peste blat punem umplutura de ciocolata si rulam strans.

Crema pentru Tort cu rulada si banane:

Intr-o cratita se amesteca amidonul si zaharul. Se toarna apoi laptele in fir subtire, amestecand bine cu un tel, sa nu se formeze cocoloase. Fara sa dea in clocot, fierbem compozitia la foc mic, pana se ingroasa.

Lasam sa se racoreasca, adaugam untul si omogenizam. Acoperim crema cu folie alimentara (o lipim pe suprafata cremei) si dam la rece pana crema se raceste foarte bine. In crema racita incorporam smantana pentru smantana pentru frisca batuta pana a devenit pufoasa. Punem zeama de lamaie si esenta de vanilie dupa gust.

  • Crema este moale si pufoasa, dar daca doriti o consistenta mai ferma puteti adauga in crema calda putina gelatina hidratata (5 g cred ca este suficient)

Asamblare Tort cu rulada si banane:

Rulada se feliaza in cca 12 felii (capetele se devoreaza de catre pofticiosi 🙂 ) pe care le asezam intr-o tava cu inel detasabil (18 cm diametru), formand astfel baza si lateralele tortului. Se toarna crema in tava si se acopera cu felii de banana.

Tortul se acopera cu folie alimentara si se da la rece pentru cateva ore (ideal ar fi sa stea peste noapte).

Inainte de servire se bate smantana pentru frisca pana devine ferma. Eu am pus o lingura de zahar pudra vanilat, dar se poate indulci dupa gust. Se orneaza tortul si se presara cu putina cacao.

Pofta buna! 😉

Tort cu rulada si banane

RETETA IN IMAGINI

Pentru blatul de tort-rulada puteti incerca si Rulada cu visine si ciocolata alba (reteta aici)

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)

loading...
Tags: , , , , ,

Comentarii prin facebook

Un comentariu

  1. Arata excelent

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura Kinder Maxi King

Prajitura Kinder Maxi King

Prajitura Kinder Maxi King este o prajitura de casa adaptata dupa celebra prajitura cumparata de la supermarket. La o prima impresie, poate parea ca are foarte mult zahar, lucru care m-a oprit si pe mine sa o fac pana acum. Atat de bine se completeaza toate straturile si aromele, incat […]

Pandispan pufos – reteta clasica

Pandispan pufos – reteta clasica

Desi de obicei folosesc o alta reteta de blat de tort, in maratonul aniversarilor de la sfarsitul anului trecut am vrut sa incerc si sa testez reteta clasica de pandispan pufos. In reteta clasica se folosesc doar oua, zahar si faina, plus aromele preferate, fata de cealalta reteta unde se […]

Eclere cu crema de lamaie si frisca

Eclere cu crema de lamaie si frisca

De sarbatori am vrut sa fac o surpriza copiilor si le-am facut acest desert pe care ei il adora. Reteta de eclere cu crema de vanilie si frisca imi este reteta de baza pentru eclere. De aceasta data am vrut o nota de prospetime si am adaugat lamaie in crema […]

Chec pufos din albusuri – reteta de Craciun

Chec pufos din albusuri – reteta de Craciun

I-am spus reteta de Craciun, dar acest chec pufos din albusuri poate deveni foarte usor si un chec de Paste ori de alta sarbatoare, atunci cand ne raman multe albusuri de la diverse aperitive festive 😉 Este un chec pufos si aromat, numai bun de servit la cafea. Va mirosi […]

%d blogeri au apreciat: