Prajitura cu banane si crema de ciocolata alba

de Miha
463 vizualizări
prajitura cu banane si crema de ciocolata alba

prajitura de casa cu banane si ciocolata

Ingrediente

  • Foi cu banane:
  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • 2 banane mari
  • 75 ml ulei
  • 225 g faina
  • 10 g praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Crema de ciocolata alba:
  • 100 g ciocolata alba
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 150 g crema de branza
  • 1 lingura zahar pudra vanilat

Prajitura cu banane si crema de ciocolata alba a fost in cazul meu solutia salvatoare pentru niste banane ce nu le mai voia nimeni, cat si cea mai eficienta cale de a astampara pofta de “ceva bun”. Desigur, prajitura poate fi finisata si ornata daca doriti neaparat sau daca aveti musafiri la masa, dar cred ca nici asa “dezbracata” nu arata rau pe platoul cu prajituri 😉

Mod de preparare Prajitura cu banane si crema de ciocolata alba:

Crema de ciocolata alba:

Incepem cu prepararea cremei, pentru a avea timp sa se raceasca, atata timp cat coacem foile.

Peste ciocolata alba rupta bucatele se toarna smantana pentru frisca. Punem vasul pe foc mic si amestecand continuu se fierbe (fara a da in clocot) pana ciocolata se topeste. Dam deoparte de pe foc, lasam sa se racoreasca, apoi punem vasul la congelator pana pregatim foile.

Foile cu banane:

Ouale si un praf de sare se mixeaza intr-un castron pana isi tripleaza volumul. Se adauga zaharul si esenta de vanilie si se mixeaza bine pana ouale devin ca o crema. Adaugam apoi pe rand uleiul, bananele pasate cu furculita si faina amestecata cu praful de copt.

Compozitia se imparte in 3 parti egale si se coc 3 blaturi separate, intr-o tava (20/30cm) tapetata cu hartie de copt. Fiecare foaie se coace la foc mediu (150 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 15-20 de minute. Blaturile se scot pe un gratar si se lasa la racit cu tot cu hartia de copt.

Crema bine racita se mixeaza pana incepe sa capete consistenta. Se adauga crema de branza si zaharul si se mixeaza pana crema devine ferma si pufoasa.

Crema de ciocolata alba

Crema de ciocolata alba se imparte in doua parti egale si se distribuie uniform intre cele 3 foi cu banane. Prajitura se inveleste in folie alimentara si se da la rece pentru cateva ore.

Pofta buna! 😉

prajitura cu banane si crema de ciocolata alba

Va recomand sa incercati si Tortul cu banane si caramel (reteta aici)

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)

poate vă plac și rețetele

7 comentarii

miremirc 10 noiembrie 2017 - 21:42

Ce prajitura buna ai facut Miha ! 🙂

Răspuns
Miha 15 noiembrie 2017 - 13:12

Multumesc Mirela 😘

Răspuns
olivia 11 noiembrie 2017 - 12:27

Vreau neaparat sa pun reteta in practica.Week-end minunat!

Răspuns
Miha 15 noiembrie 2017 - 13:12

Olivia, sa-mi spui daca ti-a placut 😘

Răspuns
mena 11 noiembrie 2017 - 12:44

Bunuță tare! 😘

Răspuns
Miha 15 noiembrie 2017 - 13:11

Multumesc 😘

Răspuns
Service GSM 13 ianuarie 2018 - 11:10

Foarte bun!

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: