Ingrediente
- Pentru blat cu vanilie:
- 5 oua
- 5 linguri zahar
- 5 linguri faina
- 3 linguri ulei
- un varf de lingurita praf de copt
- esenta de vanilie
- Pentru bezea cu cacao:
- 4 albusuri
- 100 g zahar
- 100 g nuca macinata
- 2 linguri cacao
- 2 picaturi esenta de migdale
- Pentru crema:
- 300 g ciocolata alba
- 400 ml smantana pentru frisca
- 150 g crema de branza
- 1 lingura zahar pudra
- esenta de vanilie
Prajitura cu ciocolata alba si bezea cu cacao este o prajitura destul de simpla. Blaturi de pandispan cu vanilie si inca o foaie de bezea cu cacao, umplute cu crema de ciocolata alba. Va asigur ca va avea succes! 😉
Mod de preparare Prajitura cu ciocolata alba si bezea cu cacao:
Crema de ciocolata alba pentru Prajitura cu ciocolata alba si bezea cu cacao:
Incepem cu prepararea cremei, pentru a avea timp sa se raceasca, atata timp cat coacem foile.
Peste ciocolata alba rupta bucatele se toarna smantana pentru frisca. Punem vasul pe foc mic si amestecand continuu se fierbe (fara a da in clocot) pana ciocolata se topeste. Dam deoparte de pe foc, lasam sa se racoreasca, apoi punem vasul la congelator pana pregatim foile.
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate cu ulei si esenta de vanilie le turnam peste albusuri si mixam usor. La sfarsit, incorporam faina amestecata cu praful de copt amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.
Turnam compozitia in tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu (160 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 30 de minute. Scoatem blatul din tava si-l punem pe un gratar. Lasam la racit cu tot cu hartia de copt, apoi se taie in doua.
Blat de bezea cu cacao pentru Prajitura cu ciocolata alba si bezea cu cacao:
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana spuma devine lucioasa si se tine bine de paletele mixerului. Adaugam nuca macinata, esenta de migdale si cernem cacaoa. Amestecam usor cu o paleta, cu miscari de jos in sus.
Turnam compozitia in tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt, nivelam si dam la cuptor la foc mic (~120 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 30 de minute, pana blatul devine ferm la atingere si nu mai este lipicios. Se scoate pe un gratar si se lasa la racit cu tot cu hartia de copt.
Asamblare Prajitura cu ciocolata alba si bezea cu cacao:
Crema de ciocolata bine racita se mixeaza pana incepe sa capete consistenta. Se adauga crema de branza, esenta si zaharul pudra si se mixeaza pana crema devine ferma si pufoasa.
Crema de ciocolata alba se imparte in doua parti egale si se distribuie uniform intre cele 3 foi. Prajitura se inveleste in folie alimentara si se da la rece pentru cateva ore.
- Inainte de servire am acoperit prajitura cu un strat de frisca batuta, dar poate fi lasata si fara.
Pofta buna! 😉
RETETA IN IMAGINI
Va recomand sa incercati si Prajitura cu cacao si crema de lapte (reteta aici)
Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)
9 comentarii
felicitari Miha ! inca o praji delicioasa !! 🙂
Multumesc Mirela! <3
Sincere felicitari pentru deliciile prezentate!
Multumesc frumos, Olivia! 🙂
Vaiii! Suna absolut delicios, weekend-ul asta il am la dispozitie sa explorez cat mai multe prajiturele pentru sarbatori. 😀
foarte bune prigi
Multumesc 🙂
Hello! am o intrebare cu privire la crema de branza se poate folosi philadelfia cream chesse?
Da, se poate folosi orice fel de crema de branza 😉