Tort cu piscoturi si crema de ciocolata alba

de Miha
295 vizualizări
Tort cu crema de ciocolata alba

Reteta Tort cu piscoturi si crema de ciocolata alba

Tort cu crema de ciocolata alba

Ingrediente

  • Blat de tort:
  • 7 oua
  • 7 linguri zahar pudra
  • 3 linguri ulei
  • 7 linguri faina
  • esenta de vanilie
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • Crema de ciocolata alba:
  • 400 g ciocolata alba
  • 400 ml smantana pentru frisca
  • 1 cutie crema de branza cu vanilie Sweetello
  • Pentru insiropat:
  • 250 ml lapte
  • 2 linguri zahar (sau dupa gust)
  • esenta de vanilie
  • Pentru ornat:
  • 400 ml smantana pentru frisca
  • 1 lingura zahar pudra
  • 1 cutie crema de branza cu vanilie Sweetello
  • In plus:
  • 12 piscoturi

Pe 8 noiembrie, de Sf. Mihail si Gavril, am dat startul celui mai mare maraton al torturilor pe care l-am parcurs vreodata 🙂 L-am incheiat cu brio pe 7 ianuarie, de Sf Ioan. Pentru fiecare am muncit cu drag si am pus un strop de dragoste pentru fiecare, pentru ca toti au si vor avea un loc special in inima mea. Nu, nu voi face un maraton al torturilor pe blog, pentru ca nu am apucat sa pozez chiar tot. Azi v-am adus un tort cu piscoturi si crema de ciocolata alba pentru care am primit un mare repros… ca a fost prea putin :))

Mod de preparare Tort cu piscoturi si crema de ciocolata alba:

Blat de tort:

Pentru blat am folosit reteta de blat simplu de tort, reteta ce o folosesc de obicei la torturi si prajituri si cu care nu dau gres.

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, la viteza maxima a mixerului. Cand spuma s-a intarit bine adaugam zaharul pudra si mixam pana spuma devine densa si lucioasa. Spuma de albusuri se va tine bine de paletele mixerului. Separat frecam galbenusurile cu uleiul si esenta de vanilie, pana obtinem o emulsie stabila. Aceasta emulsie o turnam peste albusuri.

In continuare vom proceda astfel:

Dam mixerul la viteza cea mai mica si omogenizam usor compozitia. Faina o cernem impreuna cu praful de copt peste compozitia de oua. Dam mixerul deoparte si amestecam totul cu o spatula, usor, cu miscari de jos in sus.

Compozitia o turnam intr-o tava (26 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si dam tava la cuptor la foc mediu (160 grade cuptor electric cu ventilatie), pentru cca jumatate de ora, pana blatul devine ferm la atingere. Se poate testa cu scobitoarea. Blatul se scoate pe un gratar si se lasa la racit. 

Crema de ciocolata alba:

Ciocolata rupta bucatele se topeste la foc mic (sau pe baie de aburi) impreuna cu smantana pentru frisca. Fara a da in clocot si amestecand continuu, tinem pe foc pana avem o compozitie omogena. Dam deoparte, lasam sa se racoreasca si dam la frigider pentru cateva ore sau la congelator pentru cca o ora, pana crema de ciocolata se raceste foarte bine.

Crema de ciocolata bine racita se mixeaza pana incepe sa capete consistenta. Se adauga crema de branza si se mixeaza pana crema devine ferma si pufoasa.

Asamblare Tort cu piscoturi si crema de ciocolata alba:

Crema de ciocolata alba se imparte in doua parti egale. Blatul obtinut se taie pe orizontala in 2 felii si se insiropeaza. In tava in care am copt blatul, tapetata cu folie alimentara, punem primul blat, jumatate din crema de ciocolata alba, piscoturile insiropate, restul de crema si cel de-al doilea blat. Invelim bine in folie si dam la frigider pentru cateva ore, de preferat peste noapte.

Pentru ornat:

Mixam smantana pentru frisca pana incepe sa capete consistenta. Adaugam zaharul pudra si crema de branza si mixam pana obtinem o crema ferma si pufoasa.

Rasturnam tortul pe un platou si ornam dupa preferinta cu crema de mai sus.

Pofta buna! 😉

tort cu piscoturi si crema de ciocolata alba

RETETA IN IMAGINI

blat de tortcrema de ciocolata albatort cu piscoturitort cu piscoturi si ciocolataTort cu piscoturi si crema de ciocolata alba si branza

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)

poate vă plac și rețetele

12 comentarii

olivia 15 ianuarie 2018 - 11:25

Buna ziua.Cu ce alta crema de branza s-ar putea inlocui crema Sweetello?Multumesc anticipat.

Răspuns
Miha 4 martie 2018 - 11:00

Imi cer scuze Olivia, mi-a scapat pana acum intrebarea ta.
Crema Sweetello se poate inlocui cu orice alta crema de branza + 1lingura zahar + vanilie dupa gust

Răspuns
Service GSM 22 ianuarie 2018 - 13:44

Arata superb

Răspuns
Nico 15 februarie 2018 - 22:59

Se poate imbraca si in fondant? Sau din cauza moussului de ciocolata va fi cam dificil?

Răspuns
Miha 16 februarie 2018 - 12:47

cred ca daca il imbraci mai intai cu o crema de unt nu va fi nicio problema

Răspuns
olivia 4 martie 2018 - 12:53

V-as mai intreba gramajul cutiei de crema de branza.Multumesc.

Răspuns
Miha 4 martie 2018 - 17:17

150-200 grame

Răspuns
andy 24 iunie 2018 - 16:33

In loc de crema de branza ar merge si mascarpone?

Răspuns
Miha 25 iunie 2018 - 7:53

da 😉

Răspuns
andy 27 iunie 2018 - 12:28

Multumesc!

Răspuns
Iulia 6 decembrie 2018 - 15:30

Buna ziua!
Ce ciocolata alba folositi?

Răspuns
Miha 7 decembrie 2018 - 12:57

Tableta de 200 g de la Kaufland, marca lor K-classic

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: