Retete de prajituri / Torturi

Tort cu piscoturi si crema de ciocolata alba

Tort cu crema de ciocolata alba

Reteta Tort cu piscoturi si crema de ciocolata alba

Tort cu crema de ciocolata alba

Ingrediente

  • Blat de tort:
  • 7 oua
  • 7 linguri zahar pudra
  • 3 linguri ulei
  • 7 linguri faina
  • esenta de vanilie
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • Crema de ciocolata alba:
  • 400 g ciocolata alba
  • 400 ml smantana pentru frisca
  • 1 cutie crema de branza cu vanilie Sweetello
  • Pentru insiropat:
  • 250 ml lapte
  • 2 linguri zahar (sau dupa gust)
  • esenta de vanilie
  • Pentru ornat:
  • 400 ml smantana pentru frisca
  • 1 lingura zahar pudra
  • 1 cutie crema de branza cu vanilie Sweetello
  • In plus:
  • 12 piscoturi

Pe 8 noiembrie, de Sf. Mihail si Gavril, am dat startul celui mai mare maraton al torturilor pe care l-am parcurs vreodata 🙂 L-am incheiat cu brio pe 7 ianuarie, de Sf Ioan. Pentru fiecare am muncit cu drag si am pus un strop de dragoste pentru fiecare, pentru ca toti au si vor avea un loc special in inima mea. Nu, nu voi face un maraton al torturilor pe blog, pentru ca nu am apucat sa pozez chiar tot. Azi v-am adus un tort cu piscoturi si crema de ciocolata alba pentru care am primit un mare repros… ca a fost prea putin :))

Mod de preparare Tort cu piscoturi si crema de ciocolata alba:

Blat de tort:

Pentru blat am folosit reteta de blat simplu de tort, reteta ce o folosesc de obicei la torturi si prajituri si cu care nu dau gres.

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, la viteza maxima a mixerului. Cand spuma s-a intarit bine adaugam zaharul pudra si mixam pana spuma devine densa si lucioasa. Spuma de albusuri se va tine bine de paletele mixerului. Separat frecam galbenusurile cu uleiul si esenta de vanilie, pana obtinem o emulsie stabila. Aceasta emulsie o turnam peste albusuri.

In continuare vom proceda astfel:

Dam mixerul la viteza cea mai mica si omogenizam usor compozitia. Faina o cernem impreuna cu praful de copt peste compozitia de oua. Dam mixerul deoparte si amestecam totul cu o spatula, usor, cu miscari de jos in sus.

Compozitia o turnam intr-o tava (26 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si dam tava la cuptor la foc mediu (160 grade cuptor electric cu ventilatie), pentru cca jumatate de ora, pana blatul devine ferm la atingere. Se poate testa cu scobitoarea. Blatul se scoate pe un gratar si se lasa la racit. 

Crema de ciocolata alba:

Ciocolata rupta bucatele se topeste la foc mic (sau pe baie de aburi) impreuna cu smantana pentru frisca. Fara a da in clocot si amestecand continuu, tinem pe foc pana avem o compozitie omogena. Dam deoparte, lasam sa se racoreasca si dam la frigider pentru cateva ore sau la congelator pentru cca o ora, pana crema de ciocolata se raceste foarte bine.

Crema de ciocolata bine racita se mixeaza pana incepe sa capete consistenta. Se adauga crema de branza si se mixeaza pana crema devine ferma si pufoasa.

Asamblare Tort cu piscoturi si crema de ciocolata alba:

Crema de ciocolata alba se imparte in doua parti egale. Blatul obtinut se taie pe orizontala in 2 felii si se insiropeaza. In tava in care am copt blatul, tapetata cu folie alimentara, punem primul blat, jumatate din crema de ciocolata alba, piscoturile insiropate, restul de crema si cel de-al doilea blat. Invelim bine in folie si dam la frigider pentru cateva ore, de preferat peste noapte.

Pentru ornat:

Mixam smantana pentru frisca pana incepe sa capete consistenta. Adaugam zaharul pudra si crema de branza si mixam pana obtinem o crema ferma si pufoasa.

Rasturnam tortul pe un platou si ornam dupa preferinta cu crema de mai sus.

Pofta buna! 😉

tort cu piscoturi si crema de ciocolata alba

RETETA IN IMAGINI

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (4 voturi, medie: 4,25 din 5)
Se încarcă...
Tags: , , , , , , , ,

Comentarii prin facebook

10 Comentarii

  1. olivia says:

    Buna ziua.Cu ce alta crema de branza s-ar putea inlocui crema Sweetello?Multumesc anticipat.

    • Imi cer scuze Olivia, mi-a scapat pana acum intrebarea ta.
      Crema Sweetello se poate inlocui cu orice alta crema de branza + 1lingura zahar + vanilie dupa gust

  2. Nico says:

    Se poate imbraca si in fondant? Sau din cauza moussului de ciocolata va fi cam dificil?

  3. olivia says:

    V-as mai intreba gramajul cutiei de crema de branza.Multumesc.

  4. andy says:

    In loc de crema de branza ar merge si mascarpone?

  5. andy says:

    Multumesc!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Cheesecake cu zmeura fara coacere

Cheesecake cu zmeura fara coacere

Acest cheesecake cu zmeura fara coacere ce vi-l aduc astazi nu e nici pe departe o reteta elaborata. N-am vrut sa fie o reteta care sa ajunga pe blog, de aceea nici nu m-am straduit prea tare sa arate fabulos, dar pana la urma m-am gandit ca ar fi pacat […]

Tort cu ciocolata si afine

Tort cu ciocolata si afine

Retete de prajituri v-am tot adus in ultima vreme, dar azi va aduc un tort cu ciocolata si afine, pentru ca aniversarile prietenilor dragi nu pot trece fara un tort bun, nu-i asa? 🙂 Mod de preparare Tort cu ciocolata si afine: Blat de tort cu cacao: Separam albusurile de […]

Rulada cu crema de cacao

Rulada cu crema de cacao

Rulada este cu siguranta unul dintre acele deserturi care te scoate din incurcatura atunci cand vrei sa faci ceva rapid si bun, un desert pentru care nu trebuie sa muncesti prea mult si chiar daca e cald afara, in timpul ala de 20-25 de minute cat se coace blatul in […]

Prajitura rasturnata cu prune

Prajitura rasturnata cu prune

NU se poate sa treaca vara si sa nu facem o prajitura rasturnata cu prune. E grozav de buna si in combinatia de prune cu nectarine, dar cu nuca si scortisoara este absolut delicioasa. De fapt, nu cred sa existe vreun fruct care sa nu mearga la modul ideal in […]