Retete de prajituri / Torturi

Tort cu mousse de ciocolata si nuci

Tort cu ciocolata si nuca

Reteta Tort cu mousse de ciocolata si nuci

Tort cu ciocolata si nuca

Ingrediente

  • Pentru blat avem nevoie de:
  • 5 oua
  • 150 g zahar
  • 3 linguri de ulei
  • 3 linguri sirop de zahar ars
  • 150 g faina
  • 2-3 linguri de cacao
  • 50 g nuca macinata
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 lingurita praf de copt
  • Pentru mousse-ul de ciocolata si nuci avem nevoie de:
  • 1 ciocolata cu lapte
  • 300 ml frisca lichida
  • 100 g nuca macinata
  • 1 lingurita gelatina inmuiata in apa rece
  • Pentru glazura avem nevoie de:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 g unt
  • 50 ml frisca lichida
  • 1 lingura coniac
loading...

Mod de preparare Tort cu mousse de ciocolata si nuci:

Blat:

Intr-un vas punem 100 g zahar la caramelizat. Cand incepe sa se aureasca, turnam 200 ml apa rece (atentie la aburi!) si lasam sa se topeasca. Din siropul rezultat vom folosi 3 linguri la blat, iar restul pentru insiropat.

Separam ouale. Albusurile le mixam bine impreuna cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam in continuare pana obtinem o spuma tare, ca pentru bezea. Galbenusurile le amestecam cu uleiul, zaharul vanilat si siropul de zahar ars si le turnam peste albusuri. Daca spuma de albusuri are consistenta corecta, amestecul de galbenusuri va ramane la suprafata.

Adaugam faina amestecata cu praful de copt si cacaoa. La sfarsit nuca macinata. Turnam compozitia intr-o tava (26 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si coacem in cuptorul incins la 180 de grade, pentru 30-35 de minute.

Mousse de ciocolata si nuca:

Topim ciocolata impreuna cu 100 ml de frisca.Cand s-a racorit punem gelatina si omogenizam. Restul de frisca o batem bine. Adaugam peste ciocolata si amestecam usor. Dupa ce s-a omogenizat adaugam si nuca macinata.

Glazura de ciocolata:

Topim ciocolata impreuna cu untul, frisca si coniacul. Lasam sa se raceasca.

Blatul copt si racit il taiem in 3 parti. Insiropam fiecare parte si umplem cu crema. Pastram cateva linguri de crema pentru a finisa marginile ce vor fi „imbracate” cu nuca. Acoperim cu glazura de ciocolata si ornam cu frisca si jumatati de nuca.

Voila!

Tort cu nuca si mousse de ciocolata

RETETA IN IMAGINI

Invalid Displayed Gallery

loading...
Tags: , , , , , , , ,

Comentarii prin facebook

8 Comentarii

  1. Fur felia de tort si plec la culcare, desi nu prea e indicat sa maninc dulce la ora asta, dar daca tu ai servit, poate devin mai supla, asa ca tine. Multam cuscra si pupici la pitici !

  2. Miha, eu ma imbolnavesc in fata calculatorului! Arata fenomenal, si pentru o ciocolatoasa ca mine… yameee!!!

  3. ti-a mai ramas si pentru mine o felie.Superb tort.Eu salvez toate torturile.Felicitari!!

  4. Miha,te astept oricand la o feliuta ciocolatoasa! 😉

  5. Paradis,multumesc pentru aprecieri. Te mai astept! Pup!

  6. Cuscra,doar stii ca prajiturile mele nu ingrasa. :)) Pupici!

  7. Buna seara ! Cum am vazut acest tort cum am si luat hotararea de a-l incerca si eu si asta cat mai repede. As avea doar o intrebare … in grame cat reprezinta acea lingurita cu gelatina ( eu folosesc gelatina in foi). Multumesc

  8. Geta, 1 lingurita de gelatina are 5 g.

    O seara buna si spor la facut tortul. 🙂

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Cheesecake cu cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Milk

Cheesecake cu cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Milk

Pentru o dimineata cu adevarat speciala, alaturi de cei dragi, nu poate fi nimic mai incantator decat o cafea aburinda si o felie de cheesecake cu cafea – Espresso Cheesecake. Astazi va aduc aceasta reteta minunata pentru a va prezenta espressorul Melitta Solo&Perfect Milk, un aparat de cafea care imi […]

Negresa pufoasa cu marshmallow

Negresa pufoasa cu marshmallow

Pentru aceasta reteta de Negresa pufoasa cu marshmallow am pornit de la reteta mea preferata de negresa pufoasa cu ciocolata, la care am adaugat un strat de marshmallow, acele bezele moi si delicioase. Un deliciu absolut, mai ales cat e calda si bezeaua moale si lipicioasa 🙂 Mod de preparare […]

Rulouri cu nuca de cocos

Rulouri cu nuca de cocos

Reteta de rulouri cu nuca de cocos este o reteta simpla, pe care o puteti face cu usurinta pentru cei dragi. Aluatul este pufos si aromat, iar nuca de cocos aduce un plus de aroma si savoare. Mod de preparare Rulouri cu nuca de cocos: Aluat: Intr-un castron amestecam drojdia […]

Briose pufoase de post

Briose pufoase de post

Ma gandeam sa fac o prajitura de post cu nuca de cocos, dar pana la urma, pentru ca plac mai mult copiilor sub aceasta forma, am  facut briose pufoase de post. Mod de preparare Briose pufoase de post: Intr-un castron amestecam laptele de orez cu coaja de portocale, esenta de […]

%d blogeri au apreciat: