Retete de prajituri / Torturi

Tort cu mac

loading...

Asa e ca am cam ramas in urma? :)))
Acesta este tortul ce l-am pregatit pentru Revelion. Un tort cu mac si crema de ciocolata alba. Buuuun….:))

* Pentru blat:

* 200 g unt
* 150 g zahar
* 100 g mac
* 5 oua
* 1 praf de copt
* 2 cani faina
* esenta de vanilie

Macul il punem la inmuiat in apa fierbinte, timp de 1 ora, apoi il scurgem bine de apa intr-o sita deasa.

Untul moale, la temperatura camerei il frecam bine cu zaharul (pudra) pana devine ca o crema. Adaugam macul si vanilia si omogenizam.

Separam albusurile de galbenusuri. Acestea din urma le adaugam, unul cate unul, in crema de unt, mixand bine dupa fiecare.

Faina o amestecam cu praful de copt si o adaugam cate putin, in crema de unt cu mac.

Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, ca pentru bezea. Rasturnam peste compozitia de mai sus si ametecam usor, cu miscari de jos in sus.

Turnam aluatul rezultat intr-o tava rotunda (24 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor, la foc mediu, pana incepe sa se rumeneasca.

* Pentru crema:

* 400 ml frisca lichida
* 200 g ciocolata alba
* 1 plic Crem Ole de vanilie

Ciocolata rupta bucati o punem la topit impreuna cu frisca lichida. Omogenizam si dam la rece, 1-2 ore.

Mixam aceasta compozitie si cand incepe sa se ingroase adaugam praful de budinca. Mixam in continuare pana se intareste.

Blatul copt si racit il taiem in 2. Crema o punem intre cele 2 blaturi.

Acoperim tortul cu frisca si ornam dupa preferinta.

Si sectiune…

Eu am vrut sa fac un „tort ceas” pentru noaptea de Revelion. Prin urmare am spritat 12 moturi de frisca, fiecare fiind marcat de cifre de ciocolata.

Cifrele le-am desenat mai intai pe hartie de copt, apoi le-am pictat cu pensonul. :)) Am pus cred ca vreo 4 straturi de ciocolata, intre fiecare strat fiind o pauza de congelator de cateva minute. 🙂

In aceste pauze ne-a facut mare placere sa ne pictam cu ciocolata. :)))

loading...
Tags: , , , , , , ,

Comentarii prin facebook

17 Comentarii

  1. Hi, hi… tu n-ai ramas in urma ca ti-a functionat cesuletul, doar ca ai postat tortul tirziu si eu n-am putut sa savurez o feliuta de tort proaspat…

  2. Hallo Miha,

    super feinä Combination. Sint incintat..

    Multe Salutäri Jacob

  3. Miha , cred ca a fost tare gustos…si chiar aveam in cap intrebarea despre cifre…:))
    Asta cu crema Ole in frisca cu ciocolata nu mi-o inchipuiam , am crezut ca trebuie cu lapte , dar cred ca a fost crem Ole la rece,asa e?
    Sa ai zi faina!

  4. Miha,imi place cum arata si combinatia este foarte buna.

  5. magnifiques photos, ton gâteau a l’air délicieux bravo
    bonne journée et bientôt

  6. Arata bestial sectiunea! si tortul, dar sectiunea…

  7. Ce bun trebuie sa fi fost……….

  8. wow,dar in ce „hal” poate sa arate… e superba sectiunea!!!

  9. minunata combinatie!

  10. Immm, acum l-am vazut, arata super, mor dupa mac.
    Miha, spune-mi, te rog, cu ce-as putea inlocui crema Ole? Din cauza Tatianei nu pot incerca sa fac si eu tortuletul, iar not sa mancam si ea sa priveasca parca nu prea merge.

  11. Super tortul!
    Interesanta combinatia mac si mousse de ciocolata!

  12. Anca says:

    Buna Mihaela, imi poti spune te rog cu ce sa insiropez blatul?

    • Buna, Anca.
      Blatul il poti insiropa cu un sirop simplu de apa si zahar (aromat cu vanilie) sau lapte si zahar. 😉

  13. Anca says:

    Mersi frumos, sper sa imi iasa.
    Mai am o intrebare:”1 praf de copt” inseamna un pliculet?

    • Da, un praf de copt=1 pliculet=10 g 🙂

      Daca mai ai vreo nelamurire nu ezita sa ma intrebi. >:D<

  14. ANDREA says:

    În loc de crema Ole ce a-și putea folosi????

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Chec pufos

Chec pufos

N-as putea spune ca este altceva decat un chec pufos cu cacao ce l-am mai facut deja, dar am simtit eu asa ca trebuie sa va aduc o idee de desert ieftin, rapid si gustos 🙂 Mod de preparare Chec pufos: Se separa albusurile de galbenusuri. Peste galbenusuri se pune […]

Cheesecake cu cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Milk

Cheesecake cu cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Milk

Pentru o dimineata cu adevarat speciala, alaturi de cei dragi, nu poate fi nimic mai incantator decat o cafea aburinda si o felie de cheesecake cu cafea – Espresso Cheesecake. Astazi va aduc aceasta reteta minunata pentru a va prezenta espressorul Melitta Solo&Perfect Milk, un aparat de cafea care imi […]

Negresa pufoasa cu marshmallow

Negresa pufoasa cu marshmallow

Pentru aceasta reteta de Negresa pufoasa cu marshmallow am pornit de la reteta mea preferata de negresa pufoasa cu ciocolata, la care am adaugat un strat de marshmallow, acele bezele moi si delicioase. Un deliciu absolut, mai ales cat e calda si bezeaua moale si lipicioasa 🙂 Mod de preparare […]

Rulouri cu nuca de cocos

Rulouri cu nuca de cocos

Reteta de rulouri cu nuca de cocos este o reteta simpla, pe care o puteti face cu usurinta pentru cei dragi. Aluatul este pufos si aromat, iar nuca de cocos aduce un plus de aroma si savoare. Mod de preparare Rulouri cu nuca de cocos: Aluat: Intr-un castron amestecam drojdia […]

%d blogeri au apreciat: