Bombite cu portocale

de Miha
95 vizualizări
Prajitura cu mousse de portocale

Bombite cu portocale – o reteta simpla, o prajitura delicioasa cu crema fina si aromata de portocale

Prajitura cu mousse de portocale

Ingrediente

  • * Blat:
  • * 30 ml ulei
  • * 100g faina
  • * 1/4 lingurita sare
  • * 1/2 lingurita praf de copt
  • * 3 oua
  • * 2 galbenusuri
  • * 100 g zahar
  • * 50 g miere
  • * Crema:
  • * 200 ml frisca lichida
  • * 50 g miere de albine
  • * 100 ml suc de portocale
  • * 100 g branza Almette
  • * 2 pliculete de zahar vanilat
  • * 1 plic gelatina

Mod de preparare Bombite cu portocale:

Faina o amestecam cu sarea si praful de copt.

Punem ouale, galbenusurile, zaharul si mierea intr-un vas si batem pe baine marine pana incepe sa se incalzeasca. Scoatem vasul si batem in continuare pana amestecul devine ca o crema si complet rece, cca 10 minute, apoi incorporam usor in ingredientele uscate.

Uleiul il amestecam cu cateva linguri din aluatul format si il incorporam in fir subtire in aluat batand cu mixerul continuu.

Turnam compozitia intr-o tava (25/35cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la 180 grade, pentru cca 40 de minute. Se lasa la racit in tava.

Crema de portocale:

Punem gelatina la inmuiat in cateva linguri de apa rece. Amestecam mierea de albine cu sucul de portocala si incalzim putin la microunde. Adaugam gelatina si omogenizam.

Branza o mixam cu zaharul vanilat apoi o amestecam cu frisca batuta. Dupa ce sucul de portocale cu gelatina s-a racit il adaugam in fir subtire in compozitie, mixand continuu. Dam la rece pana se intareste.

Blatul il taiem cu formele dorite, apoi cu portionatorul de inghetata punem cate o bila de crema. 🙂

Se orneaza dupa preferinta.

Prajitura cu crema de portocale

poate vă plac și rețetele

11 comentarii

maria mihalache 18 ianuarie 2010 - 6:28

Mmmmmmm…..ce bine arata,cred ca sunt delicioase.
O zi buna!

Răspuns
Claudia-Maria 18 ianuarie 2010 - 9:54

arunci si aici cu bomba :))) iubita vii sa faci chestionar la scoala de soferi in blogosfera :))) premiu-leapsa stii tu, te astept,pupici

Răspuns
Daniela 18 ianuarie 2010 - 10:39

Si… biluta mea unde e ? Sau ma pot autoservi… Arata tare bine, daca le vede nor’ta ma pune la treaba…

Răspuns
Saveurs et Gourmandises 18 ianuarie 2010 - 11:21

Une recette magnifique.
BRAVO!!!!!
Je la note.

Răspuns
Sylvia 18 ianuarie 2010 - 18:08

Superb arata, vai ce de minunatii faci !!! Ai pe blogul meu in data de 12 ian un Premiu de la mine http://bucataria-sylviei.ro/ , pupici !

Răspuns
Saveurs et Gourmandises 19 ianuarie 2010 - 18:50

Miha, tu as un prix sur mon blog.
A bientôt.

Răspuns
kity 23 ianuarie 2010 - 19:28

arata superb!

Răspuns
Miha 23 ianuarie 2010 - 20:06

Multumesc Kity!

Răspuns
Anonymous 17 aprilie 2011 - 8:45

felicitari pentru site si merci pentru retete dar ai grija ca tehnica se numeste bain marie nu bain marine.

Răspuns
Miha 17 aprilie 2011 - 9:01

Multumesc de atentionare draga Anonim.
Am mai intalnit acest termen si prin alte bucatarii, dar probabil si ca ei au gresit la fel ca mine. :)) Promit sa ma corectez.

Răspuns
Aurica 14 ianuarie 2014 - 12:00

o bombita, doua bombite sa vina si la mine, arata bine si prea colorate sa nu fie degustate 😀

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: