Tort cu crema de ciocolata

de Miha
378 vizualizări
Tort de ciocolata

Buna seara dragii mei! Iata ca revin dupa o pauza destul de lunga, dar nu puteam sa nu va multumesc pentru toate urarile ce mi le-ati transmis astazi, urari care mi-au umplut ziua si sufletul de bucurie.  De asemenea, urez si eu toate cele bune tuturor celor ce azi au sarbatorit ziua de nume (si nu numai 😉 ) si va invit, virtual din pacate, la cate o felie de tort de ciocolata.

Tort de ciocolata

 

Felie de tort cu ciocolata

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 3 oua medii
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 3 linguri faina
  • 80 g ciocolata amaruie Heidi cu sare 😉
  • un varf de lingurita praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • Pentru crema:
  • 250 g ciocolata amaruie
  • 400 ml smantana pentru frisca/frisca lichida
  • cateva picaturi esenta de rom

Mod de preparare Tort cu crema de ciocolata:

Crema:

Vom prepara mai intai crema, pentru ca trebuie sa stea mai multa vreme la frigider, de preferat peste noapte. Daca va grabiti e ok sa o puneti si la congelator, va dura mai putin.

Ciocolata rupta bucatele o punem intr-o cratita impreuna cu smantana pentru frisca, apoi o topim la foc mic. Aducem compozitia pana la punctul de fierbere, dam deoparte si amestecam pana la omogenizarea completa. Lasam sa se racoreasca, apoi dam la frigider.

Crema trebuie sa fie foarte bine racita si putin ingrosata. O mixam apoi pana devine pufoasa. La sfarsit punem cateva picaturi de esenta de rom.

Crema de ciocolata

Blat:

Batem albusurile cu un praf de sare pana se intaresc, apoi adaugam zaharul si mixam din nou pana obtinem o bezea ferma. Amestecand usor incorporam galbenusurile ce le-am amestecat separat cu ulei, apoi faina amestecata cu praf de copt. La sfarsit incorporam ciocolata tocata bucati cu cutitul. Turnam compozitia in tava (20 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 25-30 de minute, pana blatul devine ferm la atingere si se aureste usor. Se scoate pe un gratar si se lasa la racit.

Blat de tort cu ciocolata

Blatul bine racit il taiem in 3 parti. Crema o impartim de asemenea in 3. Repartizam crema intre blaturi. Cu o parte din crema vom imbraca tortul. Eu am preferat un decor extrem de simplu, dar asta tine doar de preferinta voastra. Si de imaginatie, desigur! 😉

Va doresc pofta buna si, inca o data…multumesc! 🙂

Tort de ciocolata

 

Felie tort de ciocolata

poate vă plac și rețetele

15 comentarii

Diana 9 noiembrie 2013 - 10:43

La multi ani si aici , Miha !
Ffffffffffffffffff bun tortul 🙂

Răspuns
Miha 10 noiembrie 2013 - 12:45

Multumesc frumos Diana! >:D<

Răspuns
Diana 11 noiembrie 2013 - 10:01

Cu mare drag !
Chiar imi faceam probleme ca te-oi fi deranjat cu ceva , de nu mi-ai raspuns la urari nici pe mess , nici pe gmail , dar nici la felicitare … acum m-am linistit 🙂

Răspuns
Rocsy Ciobanu 11 noiembrie 2013 - 11:24

Ce ar merge o feliuta din acest tort ciocolatos!

Răspuns
Florentina 10 ianuarie 2014 - 14:59

Imi place aceasta reteta de tort.
Blatul nu se insiropeaza ?

Răspuns
Miha 10 ianuarie 2014 - 15:24

daca vrei sa-l insiropezi o poti face, eu prefer blaturile fara sirop! 😉

Răspuns
Diana 10 ianuarie 2014 - 16:03

Miha nu prea insiropeaza blaturile …

Răspuns
Miha 11 ianuarie 2014 - 13:26

Diana stieeeee…. 😉

Răspuns
Diana 11 ianuarie 2014 - 14:38

::) 🙂

Răspuns
flori 25 ianuarie 2015 - 16:57

Miha, in ce coci blatul?ce forma folosesti?

Răspuns
Miha 25 ianuarie 2015 - 17:11

o tava cu inel detasabil, de 20 cm diametru

Răspuns
flori 25 ianuarie 2015 - 17:47

la orice tort aceeasi forma?chiar acum rasfoisec retetele tale, se apropie ziua baietelului meu, 2 anisori!

Răspuns
Miha 25 ianuarie 2015 - 18:14

Da, pentru ca e mica si perfecta pentru cat ne trebuie noua sa mancam o data… sau de doua ori daca nu avem musafiri :)))

Răspuns
RODICA 29 martie 2017 - 20:09

Buna seara scuzacaintreb a-mi place reteta dar va intreb se inmoaie blatul daca nu este insiropat?
va multumesc o seara buna.

Răspuns
Miha 30 martie 2017 - 8:29

Blatul este moale si pufos si dupa gustul meu nu are nevoie de insiropare. Daca tu preferi blaturile insiropate il poti insiropa, nu e nimic gresit 😉

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: