Tort Chitara

de Miha
134 vizualizări
Tort pentru copii

Un tort cu crema de ciocolata, cu care l-am sarbatorit pe Sergiu, baietelul unor prieteni foarte dragi noua. Pe Sergiu il stiu de bebelus, cel mai frumos bebelus ce l-am vazut eu vreodata (pana la ai mei, evident :)))) ), copilul ce m-a facut sa-mi doresc sa am si eu copiii mei. 🙂 Si cum imi este atat de drag, n-am putut refuza provocarea de a-i face un tort in forma de chitara, cea mai noua pasiune a sa.

Nu am poze multe, dar am martori ca a fost bun. :)))

Tort pentru copii

Petrecere copii

 

Ingrediente

  • Pentru corpul chitarei:
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 100 g unt
  • 6 oua
  • 100 g zahar
  • 150 g faina
  • 2 linguri cacao neagra
  • 1 praf de copt
  • pudra de portocale
  • Pentru crema:
  • 150 g ciocolata cu lapte
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 250 g mascarpone
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • Pentru sirop:
  • 100 g zahar
  • ~100 ml apa
  • Pentru punte, cap si gaura de sunet
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 ml smantana pentru frisca
  • 50 g unt
  • Pentru ornat lateralele chitarei:
  • 100 ml frisca lichida
  • 1 lingura cacao neagra
  • Pentru ornat corpul chitarei:
  • 200 ml frisca lichida
  • 1 lingurita cafea solubila (ness)

Mod de preparare Tort Chitara:

Blat pentru corpul chitarei:

Ciocolata rupta bucatele se topeste impreuna cu untul la foc mic sau la microunde. Se mixeaza apoi pana compozitia devine cremoasa. Se adauga zaharul si se mixeaza pana se incorporeaza bine si se topeste. Urmeaza apoi ouale unul cate unul, mixand bine dupa fiecare. La sfarsit incorporam faina amestecata cu cacaoa, praful de copt si pudra de portocale.

Compozitia obtinuta o turnam in tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 40 de minute. Blatul copt se scoate pe un gratar si se lasa la racit.

Pentru grif am copt inca un blat din aceleasi ingrediente si cantitati. Am taiat o fasie, iar restul de blat l-am folosit la o prajitura pe care cred ca am sa v-o arat curand.

Crema:

Ciocolata se topeste la foc mic impreuna cu smantana pentru frisca. Se aduce la punctul de fierbere, se da deoparte si se omogenizeaza. Se da la frigider pentru cateva ore, pana se raceste foarte bine si se intareste. Se mixeaza putin pana crema devine pufoasa, apoi se incorporeaza si mascarponele ce l-am mixat separat cu zaharul vanilat.

Sirop:

Zaharul se caramelizeaza apoi se “stinge” cu apa. Se lasa la racit, pana se topeste caramelul.

Blatul se decupeaza pentru a forma corpul chitarei, apoi se taie in doua. La fel vom proceda si cu fasia pentru grif.

Vom insiropa blaturile, apoi  vom pune crema intre ele. Dam la loc racoros pana vom pregati frisca si crema pentru ornat.

Inainte de a orna tortul il vom imbraca intr-un strat subtire de frisca. (~ 100 ml)

Punte, cap si gaura de sunet:

Topim ciocolata impreuna cu smantana pentru frisca si untul. Omogenizam si lasam la racit.

Lateralele chitarei:

Frisca se mixeaza pana devine pufoasa, apoi se adauga cacaoa si se omogenizeaza.

Crema pentru ornat corpul chitarei:

Frisca se mixeaza pana devine pufoasa, apoi se adauga cafeaua si se omogenizeaza.

poate vă plac și rețetele

18 comentarii

Dana 12 ianuarie 2012 - 18:10

Draga Miha, nemaipomenit de reusit si foarte original tortul tau! Mi-a placut la nebunie !

Răspuns
Corina Ureche 12 ianuarie 2012 - 18:52

superb tortul, Miha!

Răspuns
gaby_d 12 ianuarie 2012 - 19:25

La, la , la! :))
Ce frumusel e!
La multi ani!

Răspuns
Licuta Marin 12 ianuarie 2012 - 19:34

Tare frumos a iesit si tare delicios!Pup!

Răspuns
Timea 12 ianuarie 2012 - 19:39

numai cuvinte de lauda! superb!!!! ti-a luat ceva timp cu siguranta…blaturi,decupari, creme, ornari..pfoa ,,,multa munca! dar rezultatul e minunat!

Răspuns
Haplea 12 ianuarie 2012 - 20:28

La multi ani!Tortul e de nota 11!

Răspuns
Sara & Miki 12 ianuarie 2012 - 21:22

La multi ani pustiului! Minunat tortul.

Răspuns
Sara & Miki 12 ianuarie 2012 - 21:22

La multi ani pustiului! Minunat tortul.

Răspuns
alinutzika 12 ianuarie 2012 - 21:54

tare frumos!

Răspuns
lia 13 ianuarie 2012 - 7:00

La multi ani Sergiu ! Tortul e super original, de gust nu mai vorbim ca banuim yumi,yumi.

Răspuns
Mare Maria 13 ianuarie 2012 - 7:59

La multi ani pustiului!Deosebit tortul.Cred ca a fost o petrecere pe cinste:)))Pupici:x

Răspuns
ilda76 13 ianuarie 2012 - 9:43

La multi ani ii urez lui Sergiu! Are alura de artist si, intr-adevar, e un baiat frumos – le plang de mila bietelor fete!
Tie, Miha, felicitari! Multa munca, rabdare si pricepere…iar rezultatul, pe masura!:*

Răspuns
irinaririna 13 ianuarie 2012 - 10:50

Big big like!

Răspuns
Delicious Flavours 13 ianuarie 2012 - 12:35

Felicitari, ai realizat un tort minunat! :*

Răspuns
felis 14 ianuarie 2012 - 8:56

Foarte frumos… felicitari!

Răspuns
Miha 14 ianuarie 2012 - 10:31

Multumim din suflet de urari. Eu va mai multumesc inca o data si pentru aprecieri. :*

Răspuns
patricia 14 ianuarie 2013 - 16:45

super tare si io vreau unu din asta

Răspuns
patricia 14 ianuarie 2013 - 16:47

si io vreau unu din asta

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: