Retete de prajituri / Torturi

Tort Chitara

Tort pentru copii

Un tort cu crema de ciocolata, cu care l-am sarbatorit pe Sergiu, baietelul unor prieteni foarte dragi noua. Pe Sergiu il stiu de bebelus, cel mai frumos bebelus ce l-am vazut eu vreodata (pana la ai mei, evident :)))) ), copilul ce m-a facut sa-mi doresc sa am si eu copiii mei. 🙂 Si cum imi este atat de drag, n-am putut refuza provocarea de a-i face un tort in forma de chitara, cea mai noua pasiune a sa.

Nu am poze multe, dar am martori ca a fost bun. :)))

Tort pentru copii

Petrecere copii

 

Ingrediente

  • Pentru corpul chitarei:
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 100 g unt
  • 6 oua
  • 100 g zahar
  • 150 g faina
  • 2 linguri cacao neagra
  • 1 praf de copt
  • pudra de portocale
  • Pentru crema:
  • 150 g ciocolata cu lapte
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 250 g mascarpone
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • Pentru sirop:
  • 100 g zahar
  • ~100 ml apa
  • Pentru punte, cap si gaura de sunet
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 ml smantana pentru frisca
  • 50 g unt
  • Pentru ornat lateralele chitarei:
  • 100 ml frisca lichida
  • 1 lingura cacao neagra
  • Pentru ornat corpul chitarei:
  • 200 ml frisca lichida
  • 1 lingurita cafea solubila (ness)
loading...

Mod de preparare Tort Chitara:

Blat pentru corpul chitarei:

Ciocolata rupta bucatele se topeste impreuna cu untul la foc mic sau la microunde. Se mixeaza apoi pana compozitia devine cremoasa. Se adauga zaharul si se mixeaza pana se incorporeaza bine si se topeste. Urmeaza apoi ouale unul cate unul, mixand bine dupa fiecare. La sfarsit incorporam faina amestecata cu cacaoa, praful de copt si pudra de portocale.

Compozitia obtinuta o turnam in tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 40 de minute. Blatul copt se scoate pe un gratar si se lasa la racit.

Pentru grif am copt inca un blat din aceleasi ingrediente si cantitati. Am taiat o fasie, iar restul de blat l-am folosit la o prajitura pe care cred ca am sa v-o arat curand.

Crema:

Ciocolata se topeste la foc mic impreuna cu smantana pentru frisca. Se aduce la punctul de fierbere, se da deoparte si se omogenizeaza. Se da la frigider pentru cateva ore, pana se raceste foarte bine si se intareste. Se mixeaza putin pana crema devine pufoasa, apoi se incorporeaza si mascarponele ce l-am mixat separat cu zaharul vanilat.

Sirop:

Zaharul se caramelizeaza apoi se „stinge” cu apa. Se lasa la racit, pana se topeste caramelul.

Blatul se decupeaza pentru a forma corpul chitarei, apoi se taie in doua. La fel vom proceda si cu fasia pentru grif.

Vom insiropa blaturile, apoi  vom pune crema intre ele. Dam la loc racoros pana vom pregati frisca si crema pentru ornat.

Inainte de a orna tortul il vom imbraca intr-un strat subtire de frisca. (~ 100 ml)

Punte, cap si gaura de sunet:

Topim ciocolata impreuna cu smantana pentru frisca si untul. Omogenizam si lasam la racit.

Lateralele chitarei:

Frisca se mixeaza pana devine pufoasa, apoi se adauga cacaoa si se omogenizeaza.

Crema pentru ornat corpul chitarei:

Frisca se mixeaza pana devine pufoasa, apoi se adauga cafeaua si se omogenizeaza.

loading...
Tags: , , , , , , ,

Comentarii prin facebook

18 Comentarii

  1. Draga Miha, nemaipomenit de reusit si foarte original tortul tau! Mi-a placut la nebunie !

  2. superb tortul, Miha!

  3. La, la , la! :))
    Ce frumusel e!
    La multi ani!

  4. Tare frumos a iesit si tare delicios!Pup!

  5. numai cuvinte de lauda! superb!!!! ti-a luat ceva timp cu siguranta…blaturi,decupari, creme, ornari..pfoa ,,,multa munca! dar rezultatul e minunat!

  6. La multi ani!Tortul e de nota 11!

  7. La multi ani pustiului! Minunat tortul.

  8. La multi ani pustiului! Minunat tortul.

  9. tare frumos!

  10. La multi ani Sergiu ! Tortul e super original, de gust nu mai vorbim ca banuim yumi,yumi.

  11. La multi ani pustiului!Deosebit tortul.Cred ca a fost o petrecere pe cinste:)))Pupici:x

  12. La multi ani ii urez lui Sergiu! Are alura de artist si, intr-adevar, e un baiat frumos – le plang de mila bietelor fete!
    Tie, Miha, felicitari! Multa munca, rabdare si pricepere…iar rezultatul, pe masura!:*

  13. Big big like!

  14. Felicitari, ai realizat un tort minunat! :*

  15. Foarte frumos… felicitari!

  16. Multumim din suflet de urari. Eu va mai multumesc inca o data si pentru aprecieri. :*

  17. patricia says:

    super tare si io vreau unu din asta

  18. patricia says:

    si io vreau unu din asta

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Cheesecake cu cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Milk

Cheesecake cu cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Milk

Pentru o dimineata cu adevarat speciala, alaturi de cei dragi, nu poate fi nimic mai incantator decat o cafea aburinda si o felie de cheesecake cu cafea – Espresso Cheesecake. Astazi va aduc aceasta reteta minunata pentru a va prezenta espressorul Melitta Solo&Perfect Milk, un aparat de cafea care imi […]

Negresa pufoasa cu marshmallow

Negresa pufoasa cu marshmallow

Pentru aceasta reteta de Negresa pufoasa cu marshmallow am pornit de la reteta mea preferata de negresa pufoasa cu ciocolata, la care am adaugat un strat de marshmallow, acele bezele moi si delicioase. Un deliciu absolut, mai ales cat e calda si bezeaua moale si lipicioasa 🙂 Mod de preparare […]

Rulouri cu nuca de cocos

Rulouri cu nuca de cocos

Reteta de rulouri cu nuca de cocos este o reteta simpla, pe care o puteti face cu usurinta pentru cei dragi. Aluatul este pufos si aromat, iar nuca de cocos aduce un plus de aroma si savoare. Mod de preparare Rulouri cu nuca de cocos: Aluat: Intr-un castron amestecam drojdia […]

Briose pufoase de post

Briose pufoase de post

Ma gandeam sa fac o prajitura de post cu nuca de cocos, dar pana la urma, pentru ca plac mai mult copiilor sub aceasta forma, am  facut briose pufoase de post. Mod de preparare Briose pufoase de post: Intr-un castron amestecam laptele de orez cu coaja de portocale, esenta de […]

%d blogeri au apreciat: