Retete de prajituri / Torturi

Tort Buburuza

loading...

Si cu asta incep seria „aniversarea celor 2 ani” ai Amirei…:)))

Avem nevoie de:

* Blat:
* 2 oua
* 100 g zahar
* 2 linguri miere
* 30 g unt
* 1 lingurita rasa bicarbonat
* 250 g faina (cat cuprinde aluatul)

Intr-un vas se bat bine ouale cu zaharul, pana devin ca o crema. Se adauga untul si mierea si se pune la bain-marine. Se amesteca pana zaharul din compozitie s-a topit. Se adauga bicarbonatul, se amesteca bine si se mai tine putin pe baia de abur. Compozitia devine spumoasa si creste in volum.

Intr-un vas se pune faina, se toarna amestecul de mai sus si se omogenizeaza. Se framanta si se adauga faina daca mai este necesar, cat sa iasa un aluat ca plastilina. Eu am folosit masina de paine. 😀

Aluatul se imparte in 5 parti egale, care se tin acoperite cu folie, sa nu se usuce. Din fiecare bucata de aluat se intinde o foaie subtire, cit e posibil de subtire, sa se vada masa. Se presara faina dedesubt, sa nu se lipeasca sau se intinde direct pe fundul tavii.

Foile se coc la foc mediu spre mare (180-200 C), efectiv cateva minute, 2-3 minute, cat sa devina foaia auriu-maronie. Atentie, se ard foarte usor. Dupa ce se racesc, devin crocante.

* Crema:

* 600-700 ml smantana fermentata (acrisoara)
* 50 g zahar
* vanilie

Se bate smantana cu zaharul si vanilia pana incepe sa se ingroase.

* Pentru buburuza:

* 2 galbenusuri
* 150 g zahar
* 50 ml lapte
* 150 g branza Almette
* 200 ml frisca lichida
* 10 g gelatina
* 30 g cacao

Galbenusurile le frecam cu 50 g zahar pana devin ca o crema. Adaugam laptele rece. Punem vasul la foc mic (sau la bain-marine) si amestecam continuu pana incepe sa se ingroase compozitia. Lasam la racit.

Gelatina o hidratam in cateva linguri de apa rece si o adaugam peste crema de galbenusuri racorita (temperatura suportabila la deget). Omogenizam si dam la frigider pana la racirea completa.

Punem crema de branza mixata cu restul de zahar peste aceasta compozitie si mixam pana se omogenizeaza si obtinem o crema fina. Incorporam si frisca batuta.

Pregatim 2 castroane,unul mai mic si unul mai mare si le tapetam cu folie alimentara. In crema ce va intra in castronul mic incorporam cacaoa. Dam la congelator pentru 15-20 minute, pana se intareste putin.

Castronul mare il ungem cu un strat generos de crema.

Punem in mijloc botzul 🙂 de crema cu cacao,

acoperim cu restul de crema si dam la frigider pentru cateva ore, pana se intareste complet.

* Pentru decor:

* frisca
* nuca de cocos colorata

Intr-o tava tapetata cu folie alimentara se aseaza foile pe rand si se ung cu crema din belsug.

Se acopera si se da tava la frigider, pentru cateva ore. Nu se apasa cu nimic.

Se orneaza dupa pricepere si indemanare. :)))

Baza tortului este facuta dupa reteta de Tort Medovik, a Nataliei. Este un tort absolut delicios, il recomand din suflet iubitorilor de frisca.

Petrecerea „mare” cu copiii si multa zarva a fost sambata.

Duminica, cand e ziua ei de fapt, va fi o petrecere mai mica, dar cu la fel de multa zarva. :))

Pana una alta, inca mai gandesc la tort. :))

loading...
Tags: , , , , ,

Comentarii prin facebook

9 Comentarii

  1. la multi ani si multa sanatate buburuzei roz!ce simpatica este,suuuuper!si tortul e grozav!

  2. Cred ca a fost un tort foarte gustos !!!
    La multi ani sanatosi Amirei, sa creasca mare si la fel de gospodina ca tine Miha !!!

  3. Mai, Miha, ce te invidiez!!!!!!…cu-asa copii frumosi si-atatea momente frumoase, petrecute impreuna, in familie, noiembrie cred ca e luna ta favorita 😉
    Sa iti traiasca „buburuza”, hi, hi…si-a mica, dulce, si-a mare si mai dulce :))
    E „Stefania” in poza, asa-i?! 😛 …din oraselul lenes…
    Pupici multi, sa fie sanatoasa si vesela mereu!!!

    P.S. Tu arati ca o adolescenta, ma enervezi la maxim :))) …atatea dulcegarii faci si degeaba?! 😛

  4. Uau , La multi ani!micutei Amira…Stefania din Oraselul Lenes!!!!:)))
    Ce copilasi minunati,iar tu,mamico,zici ca esti surioara lor!:)
    Sa traiasca,sa-nfloreasca mica buburuza!:)

  5. UAU, ce indemanare, mami! superb tortul si gustos cu siguranta!
    LA MULTI ANI, COPII!

  6. La multi ani! d-rei Estefany 🙂 super costumatia 🙂 daca o vede ruxi cu siguranta o sa vrea si ea
    Sa creasca mare si sanatoasa, la fel si fratiorul ei
    tortul, bestial…ca de obicei

  7. La multi ani! Sa creasca mari si sanatosi, sa va aduca numai bucurii!

  8. La multi ani Amira, sa ai o viata plina de bucurii!

  9. Pingback: Tort Trenulet (2)

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Chec pufos

Chec pufos

N-as putea spune ca este altceva decat un chec pufos cu cacao ce l-am mai facut deja, dar am simtit eu asa ca trebuie sa va aduc o idee de desert ieftin, rapid si gustos 🙂 Mod de preparare Chec pufos: Se separa albusurile de galbenusuri. Peste galbenusuri se pune […]

Cheesecake cu cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Milk

Cheesecake cu cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Milk

Pentru o dimineata cu adevarat speciala, alaturi de cei dragi, nu poate fi nimic mai incantator decat o cafea aburinda si o felie de cheesecake cu cafea – Espresso Cheesecake. Astazi va aduc aceasta reteta minunata pentru a va prezenta espressorul Melitta Solo&Perfect Milk, un aparat de cafea care imi […]

Negresa pufoasa cu marshmallow

Negresa pufoasa cu marshmallow

Pentru aceasta reteta de Negresa pufoasa cu marshmallow am pornit de la reteta mea preferata de negresa pufoasa cu ciocolata, la care am adaugat un strat de marshmallow, acele bezele moi si delicioase. Un deliciu absolut, mai ales cat e calda si bezeaua moale si lipicioasa 🙂 Mod de preparare […]

Rulouri cu nuca de cocos

Rulouri cu nuca de cocos

Reteta de rulouri cu nuca de cocos este o reteta simpla, pe care o puteti face cu usurinta pentru cei dragi. Aluatul este pufos si aromat, iar nuca de cocos aduce un plus de aroma si savoare. Mod de preparare Rulouri cu nuca de cocos: Aluat: Intr-un castron amestecam drojdia […]

%d blogeri au apreciat: