Retete de prajituri / Torturi

Tort Barbie

loading...

* Pentru blat:

* 8 oua
* 4 linguri ulei
* 200 g zahar
* 8 linguri faina
* 3 linguri cacao
* 1 praf de copt
* esenta de rom


Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare cu zaharul si un praf de sare,ca la bezea. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si esenta de rom. Se toarna totul peste albusul batut, apoi se pune cacaoa si faina amestecata cu praful de copt. Compozitia se imparte in 2 parti.

Prima parte am copt-o intr-un ceaun bine uns cu ulei si tapetat cu faina. Cea de-a 2-a parte intr-o cratita cu diamentrul putin mai mare decat ceaunul, de asemenea bine unsa cu ulei si tapetata cu faina. Blaturile se coc la foc mediu, in jur de jumatate de ora. Se face proba cu scobitoarea. Se lasa la racit pe un gratar.

* Pentru crema:

* 400 g ciocolata cu lapte
* 600 ml frisca

Ciocolata se topeste impreuna cu frisca pe foc mic. Se aduce totul la punctul de fierbere, nu se da in clocot. Se omogenizeaza si se da la rece pentru cateva ore, apoi se mixeaza pana vom obtine o crema pufoasa.

* Pentru sirop:

* 150 g zahar
* 200 ml apa

Zaharul il caramelizam, apoi il stingem cu apa. Se lasa deoparte pana se topeste caramelul si se raceste.

* Pentru decor:

* 400 ml frisca
* bombonele pt decor
* 1 papusica Barbie

Blaturile racite se taie in 2 sau 3, in functie de cat au iesit de inalte.

Intr-un castron tapetat cu folie alimentara vom asambla tortul, cate un blat insiropat si un strat de crema. Se acopera cu folie si se da la rece pentru cateva ore, de preferat de seara pana dimineata.

Se rastoarna tortul pe un platou si in mijloc vom face o gaura, in functie de grosimea papusii, pe care o invelim in folie de la talie in jos. Daca sunteti mai sadici ii puteti rupe picioarele si sariti peste etapa aceasta. :)))

Se orneaza cu frisca, dupa preferinta si imaginatie.

loading...
Tags: , , , ,

Comentarii prin facebook

12 Comentarii

  1. Foarte frumos tortul. Tare as face si eu un tort Barbie, dar n-am pentru cine. Nu merge la baiat. 🙂

  2. Minunat

  3. Cristina, multumesc.
    Tortul l-am facut pentru fetita unei prietene. A mea nu e amatoare de papusi. Ea vrea masinute si trenulete, exact ca frate-su. :))

  4. Multumesc Bianka. 🙂

  5. cred ca a iesit tare bun! iar de cum arata ce sa mai spun ?!

  6. si eu care credeam ca numai fiica-mea se joaca cu masini…dar ai avut de munca,nu gluma la ornat!ai rabdare….si rezultatul e pe masura!foarte frumos!

  7. Pansy, multumesc!
    Despre cum arata…sper ca e de bine. :)) Glumesc!
    Pupici!

  8. Geta, altceva in afara de „moatze” nu stiu sa fac. :))
    Multumesc!

  9. Foarte frumos tortul Miha… felicitari… si eu vreau sa fac un tort barbie… si am emotii.. daca nu iese bine si nu o sa ii placa fetitei???

  10. Ioana says:

    Mi-a placut foarte tare tortul!! Il voi face si eu pentru cea mica. Am gasit insa o chestie foarte draguta care usureaza mult munca. Este o papusa barbie cu piciorus special pentru torturi. Practic faci blatul si inserez piciorusul ca pe o scobitoare ramanand la suprafata doar de la brau in sus.

  11. Gabriela Dragut says:

    Excelenta ideea cu blatul copt in tuci. Felicitări

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Cheesecake cu cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Milk

Cheesecake cu cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Milk

Pentru o dimineata cu adevarat speciala, alaturi de cei dragi, nu poate fi nimic mai incantator decat o cafea aburinda si o felie de cheesecake cu cafea – Espresso Cheesecake. Astazi va aduc aceasta reteta minunata pentru a va prezenta espressorul Melitta Solo&Perfect Milk, un aparat de cafea care imi […]

Negresa pufoasa cu marshmallow

Negresa pufoasa cu marshmallow

Pentru aceasta reteta de Negresa pufoasa cu marshmallow am pornit de la reteta mea preferata de negresa pufoasa cu ciocolata, la care am adaugat un strat de marshmallow, acele bezele moi si delicioase. Un deliciu absolut, mai ales cat e calda si bezeaua moale si lipicioasa 🙂 Mod de preparare […]

Rulouri cu nuca de cocos

Rulouri cu nuca de cocos

Reteta de rulouri cu nuca de cocos este o reteta simpla, pe care o puteti face cu usurinta pentru cei dragi. Aluatul este pufos si aromat, iar nuca de cocos aduce un plus de aroma si savoare. Mod de preparare Rulouri cu nuca de cocos: Aluat: Intr-un castron amestecam drojdia […]

Briose pufoase de post

Briose pufoase de post

Ma gandeam sa fac o prajitura de post cu nuca de cocos, dar pana la urma, pentru ca plac mai mult copiilor sub aceasta forma, am  facut briose pufoase de post. Mod de preparare Briose pufoase de post: Intr-un castron amestecam laptele de orez cu coaja de portocale, esenta de […]

%d blogeri au apreciat: