Salam de biscuiti cu inghetata de cafea

de Miha
144 vizualizări

Reteta Salam de biscuiti cu inghetata de cafea

Salam de biscuiti

Ingrediente

  • Salam de biscuiti:
  • 150 g biscuiti obisnuiti
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 2 linguri cacao
  • 50 g zahar
  • 50 g unt
  • 50 ml lapte
  • esenta de rom
  • Pentru inghetata:
  • 2 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 2 linguri ness
  • 2 linguri cacao
  • 100 ml lapte
  • 250 ml frisca lichida

Mod de preparare Salam de biscuiti cu inghetata de cafea:

Salam de biscuiti:

Biscuitii se piseaza bucatele sau se zdrobesc cu sucitorul.

Intr-un vas, la foc mic, topim ciocolata impreuna cu untul. Cacao o amestecam cu zaharul, apoi o “desfacem” cu laptele rece. Sosul obtinut se amesteca cu ciocolata si untul topite. Se omogenizeaza si se lasa la racit. Cand s-a racorit se adauga esenta de rom.

Acest sos se toarna peste biscuiti si se amesteca bine, pana biscuitii se imbiba cu sosul de ciocolata.

Inghetata de cafea:

Galnenusurile se mixeaza cu zaharul pana devin ca o crema. Se adauga laptele si se pune la fiert, pana se ingroasa putin, amestecand continuu. Dupa aceea se se pune nessul dizolvat in putina apa calduta si cacaoa. Se omogenizeaza, se da deoparte si se lasa la racit.

Dupa ce s-a racit compozitia de galbenusuri cu cafea, se pune frisca batuta si se omogenizeaza. Se da la congelator pentru 1 ora-1 ora si jumatate.

Compozitia pentru salam de biscuiti se intinde pe o folie alimentara, in strat subtire. Se da la frigider cateva minute, sa se intareasca putin.

Peste blatul de biscuiti se pune un strat de inghetata si cu ajutorul foliei se ruleaza blatul.

Se inveleste “salamul” in folie de aluminiu, se strange bine la capete si se da la congelator pana la congelarea completa.

poate vă plac și rețetele

9 comentarii

El recetario de Falina 29 septembrie 2010 - 7:37

Miha ce buna idee… Doar ca asa copii nu or sa-l poata papa daca are ness… sau ii pot pune fara cafeina…
Am sa-l incers si eu sa vad daca or sa le placa…
Te pupic dulce…

Răspuns
jose manuel 29 septembrie 2010 - 8:08

Deliciosa galleta. Saludos

Răspuns
Daniela 29 septembrie 2010 - 8:52

Iar ai facut o bunatate dulce… Yamiii, pap si eu o feliuta, cu ochii bineinteles…

Răspuns
hapleablog 9 octombrie 2010 - 9:06

Foarte interesanta ideea cu inghetata.Cred ca s-a consumat repede.

Răspuns
Miha 9 octombrie 2010 - 13:45

Daaa…nu ne-am lasat pana nu l-am dat gata. :)))

Răspuns
Miha 9 octombrie 2010 - 13:46

Valentina, asta e un desert pentru “oameni mari” :)) Poti inlocui cu cacao sau Nesquik. 😉

Răspuns
Miha 9 octombrie 2010 - 13:46

Multumesc Jose Manuel! 🙂

Răspuns
Miha 9 octombrie 2010 - 13:47

Cuscra, numa cu ochii? :)) Pup!

Răspuns
mari 25 iulie 2013 - 12:51

Ce bine ca le mai scoti din cand in cand de la sertar!

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: