Prajitura Ingerilor – Angel Cake

de Miha
2533 vizualizări
Prajitura ingerilor

Prajitura Ingerilor este o prajitura pe care desi o stiu de multa vreme nu m-am incumetat sa o fac. Habar n-am de ce, pentru ca nu e absolut deloc greu de facut si nici nu ai nevoie de cine stie ce ingrediente. Rezultatul este o prajitura pufoasa si aromata, pe care am “imbracat-o” cu o crema usoara de frisca cu mascarpone si am garnisit-o cu piure de capsuni. Practic, puteti folosi orice glazura sau crema va doriti, dar in varianta asta, exact cum am patit si la Rulada Pavlova, am exclamat: Doamne, cat e de buna! 🙂

Prajitura ingerilor

Prajitura Ingerilor

Prajitura Ingerilor este o prajitura pe care desi o stiu de multa vreme nu m-am incumetat sa o fac. Habar n-am de… Prajituri prajitura ingerilor, prajitura din albusuri European Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 3 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • 350 g albus (~9 albusuri)
  • 200 g zahar (pudra)
  • 1 lingura coaja de lamaie
  • 2 linguri otet sau zeama de lamaie
  • 140 g faina
  • Pentru ornat:
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 1 lingura zahar pudra vanilat
  • 50 g mascarpone
  • Piure de capsuni:
  • 200 g capsuni
  • 2 linguri zahar

Mod de preparare Prajitura Ingerilor:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga jumatate din cantitatea de zahar, lingura cu lingura, mixand bine dupa fiecare, pana obtinem o bezea densa si lucioasa. Adaugam coaja de lamaie si otetul si amestecam usor. Faina se cerne peste spuma de albusuri impreuna cu restul de zahar pudra, apoi se incorporeaza amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Compozitia se toarna in forma speciala neunsa si netapetata cu hartie de copt.

  • in cazul in care nu aveti forma speciala, se poate folosi o tava detasabila de tort, iar in mijlocul acesteia puneti un cerc de metal pentru prajituri, un bol, o cana… ati prins ideea, sunt sigura 😉
  • forma folosita de mine are 28 cm diametru, a fost ok, dar ideal ar fi una de 24-25 cm diametru

Se da tava la cuptor la foc mediu ( sau 160 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 30-35 de minute, pana blatul prinde o culoare aurie.

Forma se intoarce invers si se pune pe un gratar cu picioare ori pe fundul unui borcan. Prajitura trebuie sa se raceasca in forma intoarsa cu fundul in sus, dar sa circule aerul pe dedesubt. Doar dupa ce s-a racit complet, trecem cu un cutit pe margini si dezlipim usor prajitura de pe forma.

Punem prajitura pe un platou si o imbracam in crema de frisca si piureul de capsuni.

Crema de frisca:

Smantana pentru frisca se bate pana incepe sa capete consistenta. Se adauga zaharul pudra si mascarponele si se mixeaza pana crema devine ferma si pufoasa.

  • in loc de mascarpone puteti folosi si o crema de branza gen Almette ori Philadelphia

Piure de capsuni:

Capsunile presarate cu zahar se pun intr-un vas pe foc mic. Se fierb cateva minute, pana zaharul se topeste, iar capsunile se inmoaie si lasa zeama. Se paseaza cu blenderul vertical si se lasa la racit.

Pofta buna! 😉

Prajitura Ingerilor

RETETA IN IMAGINI

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook AICI

 

poate vă plac și rețetele

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: