Reteta Spirale insiropate

INGREDIENTE
- Avem nevoie de:
- 3 galbenusuri
- 50 g zahar
- 10 linguri unt topit
- 250 ml lapte
- 25 g drojdie proaspata
- esenta vanilie si rom
- 500 g faina
- Sirop:
- 5 linguri miere
- 1 cana apa
- 3 linguri zahar
- coaja de lamaie
Mod de preparare Spirale insiropate:
Galbenusurile se amesteca intr-un vas cu un praf de sare si cu untul topit, ca pentru maioneza. Zaharul se topeste in laptele caldut si se adauga peste crema de galbenusuri. Dupa omogenizare se adauga drojdia si se amesteca pana se topeste.
Tot acest amestec il punem in cuva masinii de paine, adaugam faina treptat si framantam un aluat elastic, care nu se mai lipeste de vas. Se lasa la crescut 1 ora.
Dupa ce si-a dublat volumul, se intinde aluatul pe masa unsa cu ulei, in foaie subtire, se unge cu unt topit, dupa care se impacheteaza si se intinde din nou.
Se taie fasii care se rasucesc.
Din aceste fasii rasucite se formeaza spiralele.
Se ung cu galbenus amestecat cu putin lapte
si se dau la cuptorul incins la 190 de grade, pana se rumenesc.
In tot acest timp se prepara siropul:
Se pune apa la fiert impreuna cu zaharul, mierea si coaja de lamaie. In acest sirop se scufunda spiralele inca fierbinti. Dupa insiropare se glazureaza cu serbet sau pasta de zahar. Eu am folosit fondant, ca era de-a gata. :))
Si o sectiune pufoasa si insiropata 🙂
10 comentarii
Ce frumos arata, zici ca sunt niste trandafirasi.
Si cu albusurile ce faci? Le folosesti pe moment sau le congelezi?
Le pun la congelator,in asteptarea unor noi retete. :))
Multumesc Natalia!
ce bine arata spiralele si ce pufoase!:)
p.s.:un premiu te asteapta la mine!:)
Alison,multumesc de aprecieri si mai ales de premiu! Neaparat o sa trec sa-l ridic! Te pup!
Merci Miha, absolut delicioase : http://avlaudum.blogspot.com/2009/05/melcisori-dupa-reteta-lui-miha.html
Sper sa nu te superi ca am copiat si reteta .
Au mancat ambii pitici.
super miho si ce pufoase sunt
Multumesc Monule! 🙂
buna Mihaela!
spiralele tale arata delicios…de asemenea arata izbitor de mult cu un fel de desert/breakfast foarte popular aici in statele unite…se cheama cinnamon rolls/cinnamon buns. E un pic de munca, dar sunt foarte delicioase!!
Suna tare tentatnt ceea ce zici tu draga Angie! 🙂