Spirale insiropate

de Miha
269 vizualizări
Spirale insiropate

Reteta Spirale insiropate

Spirale insiropate
Reteta Spirale insiropate Mod de preparare Spirale insiropate: Galbenusurile se amesteca intr-un vas cu un praf de sare si cu untul topit,… Aluat dulce Spirale insiropate European Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 1 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de:
  • 3 galbenusuri
  • 50 g zahar
  • 10 linguri unt topit
  • 250 ml lapte
  • 25 g drojdie proaspata
  • esenta vanilie si rom
  • 500 g faina
  • Sirop:
  • 5 linguri miere
  • 1 cana apa
  • 3 linguri zahar
  • coaja de lamaie

Mod de preparare Spirale insiropate:

Galbenusurile se amesteca intr-un vas cu un praf de sare si cu untul topit, ca pentru maioneza. Zaharul se topeste in laptele caldut si se adauga peste crema de galbenusuri. Dupa omogenizare se adauga drojdia si se amesteca pana se topeste.

Tot acest amestec il punem in cuva masinii de paine, adaugam faina treptat si framantam un aluat elastic, care nu se mai lipeste de vas. Se lasa la crescut 1 ora.

Dupa ce si-a dublat volumul, se intinde aluatul pe masa unsa cu ulei, in foaie subtire, se unge cu unt topit, dupa care se impacheteaza si se intinde din nou.

Se taie fasii care se rasucesc.

Din aceste fasii rasucite se formeaza spiralele.

Se ung cu galbenus amestecat cu putin lapte

si se dau la cuptorul incins la 190 de grade, pana se rumenesc.

 

In tot acest timp se prepara siropul:

Se pune apa la fiert impreuna cu zaharul, mierea si coaja de lamaie. In acest sirop se scufunda spiralele inca fierbinti. Dupa insiropare se glazureaza cu serbet sau pasta de zahar. Eu am folosit fondant, ca era de-a gata. :))

 

Si o sectiune pufoasa si insiropata 🙂

poate vă plac și rețetele

10 comentarii

Nati 4 mai 2009 - 12:49

Ce frumos arata, zici ca sunt niste trandafirasi.
Si cu albusurile ce faci? Le folosesti pe moment sau le congelezi?

Răspuns
Miha 4 mai 2009 - 13:06

Le pun la congelator,in asteptarea unor noi retete. :))

Multumesc Natalia!

Răspuns
alison 4 mai 2009 - 18:00

ce bine arata spiralele si ce pufoase!:)

Răspuns
alison 4 mai 2009 - 18:29

p.s.:un premiu te asteapta la mine!:)

Răspuns
Miha 5 mai 2009 - 8:12

Alison,multumesc de aprecieri si mai ales de premiu! Neaparat o sa trec sa-l ridic! Te pup!

Răspuns
Lala 5 mai 2009 - 13:00

Merci Miha, absolut delicioase : http://avlaudum.blogspot.com/2009/05/melcisori-dupa-reteta-lui-miha.html
Sper sa nu te superi ca am copiat si reteta .
Au mancat ambii pitici.

Răspuns
Monica 5 mai 2009 - 21:18

super miho si ce pufoase sunt

Răspuns
Miha 5 mai 2009 - 21:30

Multumesc Monule! 🙂

Răspuns
kittytweedy 25 august 2009 - 20:25

buna Mihaela!
spiralele tale arata delicios…de asemenea arata izbitor de mult cu un fel de desert/breakfast foarte popular aici in statele unite…se cheama cinnamon rolls/cinnamon buns. E un pic de munca, dar sunt foarte delicioase!!

Răspuns
Miha 26 august 2009 - 11:16

Suna tare tentatnt ceea ce zici tu draga Angie! 🙂

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: