Retete de prajituri / Tarte si cheesecake-uri

Cheesecake cu ciocolata (2)

Prajitura cu branza si ciocolata

Reteta Cheesecake cu ciocolata

Cheesecake cu glazura de ciocolata

Ingrediente

  • Pentru blat avem nevoie de:
  • 200 g biscuiti obisnuiti (macinati)
  • 50 g nuca
  • 150 g unt
  • 3 linguri cacao
  • 2 linguri zahar
  • Pentru crema de branza avem nevoie de:
  • 500 g branza de vaci
  • 200 ml frisca lichida
  • 100 g zahar
  • 3 oua
  • 50 g ciocolata rasa
  • esenta de rom
loading...

Mod de preparare Cheesecake cu ciocolata:

Blat:

Pesmetul de biscuiti se amesteca impreuna cu zaharul, cacaoa si nuca macinata. Se adauga untul topit si racit si se omogenizeaza. Compozitia rezultata se pune intr-o forma de tort detasabila si se formeaza baza.

Crema de branza:

Toate ingredientele le-am pus la robot si le-am mixat pana au devenit o crema fina si pufoasa.

Am turnat crema peste blatul de biscuiti, am uniformizat si dat la cuptor la foc mic, pana a inceput sa se rumenesca.

Cat era inca fierbinte am turnat deasupra glazura de ciocolata, preparata din 100 g ciocolata topita impreuna cu 100 ml frisca lichida.

Am dat la rece pentru cca 2 ore, apoi am taiat in portii cat mai generoase :)))

Prajitura cu branza si ciocolata

loading...
Tags: , , , , , , , ,

Comentarii prin facebook

21 Comentarii

  1. vai, ce bine arata felia asta! 😀 tot dau tarcolae pe aici, imi plac mult retetele tale, sper sa am timp si disponibilitate sa fac ce-mi place! 😛

  2. Multumesc Diamond!

    Eu cred ca iti trebuie mai mult disponibilitate decat timp.Se prepara atat de repede si usor acest cheescake. 😉 Mai greu e cu asteptatul pentru racire. :)))

    Te pup!

  3. Wow, Miha, sa n-o vada nora-mea, ca o vrea si pe asta.
    Si nu ca ar fi greu de facut, dar musai trebuie s-o gust si gata cu regimul meu :):)
    Felicitari, e teribil de apetisanta!

  4. yumm,yummm ce bine arata..extraordinara!si ciocolata aia..fuaiii ce pofta mi-e..

  5. Dana,mai ca as face schimb cu nora ta…dau un cheescake cu ciocolata pe unul cu fructe de padure! :)))

  6. Multumesc Cristina!

    Si noua ne-a placut tare mult! 😉

  7. Miha,arata super tortuletul asta…salvez si eu reteta,salivez aici langa monitor,:)
    Te pup!

  8. Miha,trebuie sa o fac IMEDIAT.Arata namaipomenit de bine si e greu sa rezist.Spune-mi te rog pentru cate persoane este reteta?Inelul pentru tort de cati cm este?Multumesc !

  9. wow Miha, ce bine arata. yami yami 🙂

  10. Te pup Mirela!
    Multumesc de laude si te astept cu impresii atunci cand vei face prajiturica asta. 😉

  11. Julia,forma de tort e de 22 cm si au iesit cam 8 portii de alea generoase. :))

    Te pup si mersi de aprecieri!

  12. wow,cit de atragatoare!ma ispiteste ,nu gluma!

  13. Alison,sa-l incerci cand vei avea ocazia.E tare bun! 🙂

  14. Vreau si eu, vreau si eu prajitura asta!!!! Am citit … pare usor de facut, da’ problema e … de unde iau biscuiti de-aia simpli, ca pe-aici nu-s … decat cu unt, zahar si alte alea … eu vreau simpli …ooofff … Ai idee cu ce s-ar putea inlocui??

  15. Petro,poti folosi si biscuiti de aia dulci si nu mai pui zahar si eventual un pic mai multa cacao.
    Mai poti folosi biscuiti digestivi. Iese si mai bun decat cu biscuiti obisnuiti. 😉

  16. Ok, merci. Am sa o incerc … ca tare imi face cu ochiul. Iti spun dupa!

  17. Multumesc miha.Sambata o incerc sigur.Dorm cu gandul la ea,ma trezesc cu gandul la ea.Nu se face mai repede sambata?!!!

  18. Cu mare placere Petro! Te astept cu impresii. Pup!

  19. vad ca cheesecake-rile tale arata destul de diferit si se prepara foarte diferit de cheesecake-urile de aici din State. Americanii sunt innebuniti dupa cheesecake.Sincera sa fiu nici nu auzisem de acest fel de desert pina am ajuns aici in America.Long short story, acum prepar niste cheesecake-uri foarte delicioase!

  20. Angie,noi suntem mari amatori de cheescake si daca e cu ciocolata e mult mai bine. :)) Chiar as vrea sa stiu cum se prepara acolo la voi,daca ai sa vrei sa ne dezvalui reteta. Pup!

  21. buna Mihaela!
    Ma bucur ca mi-ai raspuns:)
    Ma „surprinde” faptul ca cheesecake-ul este popular acolo.Anul trecut,in Mai, am venit in Romania pentru prima data de cand am plecat ( noiembrie 2004).Oricum, am facut un cheesecake simplu pentru familie si cativa prieteni si le-a placut dar pana in acel moment nu auzisera de cheesecake;ei locuiesc in Craiova..poate sint mai „inapoiati” cu noutatile culinare lol
    Desigur ca mi-ar facea placere sa va dezvalui retetele,desi o sa fie un pic mai greu din cauza sistemului de masurare si a temperaturii cuptorului.Am chiar si cateva poze cu cateva cheesecake-uri pe care le-am facut: http://kittytweedy.blogspot.com/
    poti sa dai click pe poze ca sa le vezi mai detaliat.Din nefericire, cand vine vorba de ornat si aranjat, simt ca am doua maini stangi (eu sunt dreptace) dar ca sa compensez acest neajuns, preparetele mele sunt intotdeauna extra-delicioase lol. Ok,acest post devine un pic prea lung. Email-ul meu este kittytweedy@yahoo.com.Daca vrei, poti sa-mi trimiti un email si astfel pot sa-ti impartasesc retetele de cheesecake si alte retete.Retetele nu sunt un secret, deci poti sa le impartasesti cu cititorii tai de aici de pe blog,dar trebuie sa intelegi intai „mecanismul” de baza al cheesecake-ului si asta cere un „pic” de timp si un „pic” de spatiu de scris.Cheesecake-ul nu este greu de facut odata ce ai invatat niste reguli de baza.
    Ok,sper ca acest post lung nu te-a plictisit.Multe pupiciuri!
    Angie

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Chec pufos

Chec pufos

N-as putea spune ca este altceva decat un chec pufos cu cacao ce l-am mai facut deja, dar am simtit eu asa ca trebuie sa va aduc o idee de desert ieftin, rapid si gustos 🙂 Mod de preparare Chec pufos: Se separa albusurile de galbenusuri. Peste galbenusuri se pune […]

Cheesecake cu cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Milk

Cheesecake cu cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Milk

Pentru o dimineata cu adevarat speciala, alaturi de cei dragi, nu poate fi nimic mai incantator decat o cafea aburinda si o felie de cheesecake cu cafea – Espresso Cheesecake. Astazi va aduc aceasta reteta minunata pentru a va prezenta espressorul Melitta Solo&Perfect Milk, un aparat de cafea care imi […]

Negresa pufoasa cu marshmallow

Negresa pufoasa cu marshmallow

Pentru aceasta reteta de Negresa pufoasa cu marshmallow am pornit de la reteta mea preferata de negresa pufoasa cu ciocolata, la care am adaugat un strat de marshmallow, acele bezele moi si delicioase. Un deliciu absolut, mai ales cat e calda si bezeaua moale si lipicioasa 🙂 Mod de preparare […]

Rulouri cu nuca de cocos

Rulouri cu nuca de cocos

Reteta de rulouri cu nuca de cocos este o reteta simpla, pe care o puteti face cu usurinta pentru cei dragi. Aluatul este pufos si aromat, iar nuca de cocos aduce un plus de aroma si savoare. Mod de preparare Rulouri cu nuca de cocos: Aluat: Intr-un castron amestecam drojdia […]

%d blogeri au apreciat: