Cheesecake cu ciocolata (2)

de Miha
375 vizualizări
Prajitura cu branza si ciocolata

Reteta Cheesecake cu ciocolata

Cheesecake cu glazura de ciocolata

Ingrediente

  • Pentru blat avem nevoie de:
  • 200 g biscuiti obisnuiti (macinati)
  • 50 g nuca
  • 150 g unt
  • 3 linguri cacao
  • 2 linguri zahar
  • Pentru crema de branza avem nevoie de:
  • 500 g branza de vaci
  • 200 ml frisca lichida
  • 100 g zahar
  • 3 oua
  • 50 g ciocolata rasa
  • esenta de rom

Mod de preparare Cheesecake cu ciocolata:

Blat:

Pesmetul de biscuiti se amesteca impreuna cu zaharul, cacaoa si nuca macinata. Se adauga untul topit si racit si se omogenizeaza. Compozitia rezultata se pune intr-o forma de tort detasabila si se formeaza baza.

Crema de branza:

Toate ingredientele le-am pus la robot si le-am mixat pana au devenit o crema fina si pufoasa.

Am turnat crema peste blatul de biscuiti, am uniformizat si dat la cuptor la foc mic, pana a inceput sa se rumenesca.

Cat era inca fierbinte am turnat deasupra glazura de ciocolata, preparata din 100 g ciocolata topita impreuna cu 100 ml frisca lichida.

Am dat la rece pentru cca 2 ore, apoi am taiat in portii cat mai generoase :)))

Prajitura cu branza si ciocolata

poate vă plac și rețetele

21 comentarii

diamond 5 mai 2009 - 19:39

vai, ce bine arata felia asta! 😀 tot dau tarcolae pe aici, imi plac mult retetele tale, sper sa am timp si disponibilitate sa fac ce-mi place! 😛

Răspuns
Miha 5 mai 2009 - 19:43

Multumesc Diamond!

Eu cred ca iti trebuie mai mult disponibilitate decat timp.Se prepara atat de repede si usor acest cheescake. 😉 Mai greu e cu asteptatul pentru racire. :)))

Te pup!

Răspuns
Dana2dor 5 mai 2009 - 20:04

Wow, Miha, sa n-o vada nora-mea, ca o vrea si pe asta.
Si nu ca ar fi greu de facut, dar musai trebuie s-o gust si gata cu regimul meu :):)
Felicitari, e teribil de apetisanta!

Răspuns
cristina 5 mai 2009 - 20:28

yumm,yummm ce bine arata..extraordinara!si ciocolata aia..fuaiii ce pofta mi-e..

Răspuns
Miha 5 mai 2009 - 20:48

Dana,mai ca as face schimb cu nora ta…dau un cheescake cu ciocolata pe unul cu fructe de padure! :)))

Răspuns
Miha 5 mai 2009 - 20:53

Multumesc Cristina!

Si noua ne-a placut tare mult! 😉

Răspuns
Mirela 5 mai 2009 - 23:12

Miha,arata super tortuletul asta…salvez si eu reteta,salivez aici langa monitor,:)
Te pup!

Răspuns
julia 6 mai 2009 - 4:31

Miha,trebuie sa o fac IMEDIAT.Arata namaipomenit de bine si e greu sa rezist.Spune-mi te rog pentru cate persoane este reteta?Inelul pentru tort de cati cm este?Multumesc !

Răspuns
Mihaela-Mirela Pawlak 6 mai 2009 - 7:35

wow Miha, ce bine arata. yami yami 🙂

Răspuns
Miha 6 mai 2009 - 9:32

Te pup Mirela!
Multumesc de laude si te astept cu impresii atunci cand vei face prajiturica asta. 😉

Răspuns
Miha 6 mai 2009 - 9:34

Julia,forma de tort e de 22 cm si au iesit cam 8 portii de alea generoase. :))

Te pup si mersi de aprecieri!

Răspuns
alison 6 mai 2009 - 11:04

wow,cit de atragatoare!ma ispiteste ,nu gluma!

Răspuns
Miha 6 mai 2009 - 11:10

Alison,sa-l incerci cand vei avea ocazia.E tare bun! 🙂

Răspuns
abramburika 7 mai 2009 - 9:06

Vreau si eu, vreau si eu prajitura asta!!!! Am citit … pare usor de facut, da’ problema e … de unde iau biscuiti de-aia simpli, ca pe-aici nu-s … decat cu unt, zahar si alte alea … eu vreau simpli …ooofff … Ai idee cu ce s-ar putea inlocui??

Răspuns
Miha 7 mai 2009 - 9:19

Petro,poti folosi si biscuiti de aia dulci si nu mai pui zahar si eventual un pic mai multa cacao.
Mai poti folosi biscuiti digestivi. Iese si mai bun decat cu biscuiti obisnuiti. 😉

Răspuns
abramburika 7 mai 2009 - 9:53

Ok, merci. Am sa o incerc … ca tare imi face cu ochiul. Iti spun dupa!

Răspuns
julia 7 mai 2009 - 11:40

Multumesc miha.Sambata o incerc sigur.Dorm cu gandul la ea,ma trezesc cu gandul la ea.Nu se face mai repede sambata?!!!

Răspuns
Miha 7 mai 2009 - 13:40

Cu mare placere Petro! Te astept cu impresii. Pup!

Răspuns
kittytweedy 25 august 2009 - 20:31

vad ca cheesecake-rile tale arata destul de diferit si se prepara foarte diferit de cheesecake-urile de aici din State. Americanii sunt innebuniti dupa cheesecake.Sincera sa fiu nici nu auzisem de acest fel de desert pina am ajuns aici in America.Long short story, acum prepar niste cheesecake-uri foarte delicioase!

Răspuns
Miha 26 august 2009 - 11:14

Angie,noi suntem mari amatori de cheescake si daca e cu ciocolata e mult mai bine. :)) Chiar as vrea sa stiu cum se prepara acolo la voi,daca ai sa vrei sa ne dezvalui reteta. Pup!

Răspuns
kittytweedy 26 august 2009 - 13:54

buna Mihaela!
Ma bucur ca mi-ai raspuns:)
Ma “surprinde” faptul ca cheesecake-ul este popular acolo.Anul trecut,in Mai, am venit in Romania pentru prima data de cand am plecat ( noiembrie 2004).Oricum, am facut un cheesecake simplu pentru familie si cativa prieteni si le-a placut dar pana in acel moment nu auzisera de cheesecake;ei locuiesc in Craiova..poate sint mai “inapoiati” cu noutatile culinare lol
Desigur ca mi-ar facea placere sa va dezvalui retetele,desi o sa fie un pic mai greu din cauza sistemului de masurare si a temperaturii cuptorului.Am chiar si cateva poze cu cateva cheesecake-uri pe care le-am facut: http://kittytweedy.blogspot.com/
poti sa dai click pe poze ca sa le vezi mai detaliat.Din nefericire, cand vine vorba de ornat si aranjat, simt ca am doua maini stangi (eu sunt dreptace) dar ca sa compensez acest neajuns, preparetele mele sunt intotdeauna extra-delicioase lol. Ok,acest post devine un pic prea lung. Email-ul meu este kittytweedy@yahoo.com.Daca vrei, poti sa-mi trimiti un email si astfel pot sa-ti impartasesc retetele de cheesecake si alte retete.Retetele nu sunt un secret, deci poti sa le impartasesti cu cititorii tai de aici de pe blog,dar trebuie sa intelegi intai “mecanismul” de baza al cheesecake-ului si asta cere un “pic” de timp si un “pic” de spatiu de scris.Cheesecake-ul nu este greu de facut odata ce ai invatat niste reguli de baza.
Ok,sper ca acest post lung nu te-a plictisit.Multe pupiciuri!
Angie

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: