Sandwich cu ciocolata

de Miha
345 vizualizări
Prajitura cu crema de ciocolata

Mai aveam un rest de crema de ciocolata care ma tot tragea de maneca de fiecare data cand deschideam frigiderul, astfel ca am decis sa-i vin de hac :))

Initial am vrut sa fac o rulada. Am facut blatul, l-am copt si pana sa-l scot din cuptor am decis ca de fapt va fi un fel de sandwich :)) Asa e cand esti in viteza… cauti calea cea mai usoara si mai rapida 😉

Si cu aceasta postare vreau sa urez “La multi ani” tatalui meu, cu ocazia Sf Dumitru. Sa-i dea Dumnezeu sanatate si viata lunga.  Aceleasi urari si prietenului nostru Dima, din toata inima si tuturor celor ce-si aniverseaza astazi ziua numelui. Va imbratisez cu drag!

Prajitura cu crema de ciocolata

Prajitura cu crema de ciocolata

Ingrediente

  • 4 oua
  • 225 g lapte condensat indulcit
  • 50 g unt
  • 150 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • Pentru umplutura:
  • ~ 250 g crema de ciocolata

Mod de preparare Sandwich cu ciocolata:

Ouale se bat cu un praf de sare si zaharul vanilat pana devin ca o crema si aproape ca isi tripleaza volumul. Se adauga untul topit si racit, apoi laptele condensat, amestecand usor. Faina amestecata cu praful de copt se amesteca in compozitie, omogenizand usor

Compozitia se toarna in tava (42/29 cm) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu pana se rumeneste usor deasupra, in jur de 15-20 de minute.

Blatul se scoate pe un gratar si se lasa la racit.

  • Nu stiu exact ce gramaj are borcanul in care am avut crema de ciocolata, dar se poate folosi mai multa sau mai putina, in functie de preferinta fiecaruia.

Crema de ciocolata se intinde uniform peste blatul racit, apoi blatul se taie in 2 parti, de la jumatate. Punem cele 2 bucati una peste alta, pe partea cu crema, lipindu-le ca pe sandwich. Se portioneaza dupa dorinta.

Prajitura sandwich cu ciocolata

poate vă plac și rețetele

36 comentarii

Ana Maria Ciolacu 26 octombrie 2011 - 9:05

Da, deci vreau sa traiesc numai cu sandwich-uri din astea ! :)))))) Pot, pooot , pooottt ??? :)))

Răspuns
Fancy Cake 26 octombrie 2011 - 9:23

La multi ani tataului tau! Iar sandwich-urile sunt de milioane!

Răspuns
Vasi 26 octombrie 2011 - 9:43

Doamne, ce maiestrie!!! Dar cum le-ai putut taia asa perfect? Si eu as putea trai numai cu ele, cum zice Ana-Maria :)))))Bravo!

Răspuns
DiaMar-bucataria galbena 26 octombrie 2011 - 10:15

La multi ani” tatalui tau.O zi buna.

Răspuns
catkitchen 26 octombrie 2011 - 11:05

wowwwww , ce frumos ti-au iesit !!!!! … La multi ani tatalui tau si multa, multa sanatate !!!

Răspuns
sarah 26 octombrie 2011 - 11:16

minunata!eu am vrut sa fac tarta cu blat pandispan si pana la urma a iesit rulada,la tine rulada s-a transformat in sandwich:)
pupicei
PS:La multi ani cu sanatate tataului tau

Răspuns
Andreea Alina 26 octombrie 2011 - 11:36

o gramada minunatii faci tu. Arata foarte bine !

Răspuns
Nati 26 octombrie 2011 - 12:31

La multi ani tatalui tau, sa fie sanatos si norocos!
Si multumesc de dedicatie, bine ar fi sa faci pachet sa trimiti prajitura la Bucuresti :))
O mica sugestie: aluatul cu lapte condensat se ruleaza mai usor daca nu pui unt un compozitie.

Răspuns
maya 26 octombrie 2011 - 13:55

Din nou perfectiune intruchipata. Parca le-ai taiat cu laserul!

Răspuns
In bucatarie cu Aziz 26 octombrie 2011 - 13:59

Super delicioase!!

Răspuns
gaby_d 26 octombrie 2011 - 14:25

Si eu? Eu nimic? 🙁

Răspuns
Licuta Marin 26 octombrie 2011 - 16:35

Uau, ce frumoase si super delicioase sunt!!!Pupici si la multi ani tatalui tau!

Răspuns
Haplea 26 octombrie 2011 - 16:36

La multi ani tatalui tau!

Răspuns
Andreea Elena 26 octombrie 2011 - 17:11

la multi ani, multa sanatate!
super sandwish-urile!

Răspuns
Emily 26 octombrie 2011 - 17:33

delicios sandwich! La multi ani sarbatoritilor :*

Răspuns
Antonina 26 octombrie 2011 - 22:49

La multi multi ani tatalui tau!! As musca din ecran daca as putea!! ti-ai schimbat aparatul??? arata dementiaaaalll!!!

Răspuns
lia 27 octombrie 2011 - 12:04

La multi ani cu sanatate, tata-lui tau ! Sandwis-urile astea sant de vis …

Răspuns
labonnebouche 27 octombrie 2011 - 19:00

Wow Miha, arata intr-un mare fel sandwichurile tale. Cum ai reusit sa le tai asa fain, fara sa intinzi crema de ciocolata pe blat? La multi ani tatalui tau!!

Răspuns
Miha 27 octombrie 2011 - 19:14

Multumesc. Multumesc din suflet tuturor pentru urari si aprecieri! Va pup cu drag!

Răspuns
Miha 27 octombrie 2011 - 19:15

Ana Maria parca as incerca si eu sa traiesc numai cu ele… :)))) Oare putem? :))

Răspuns
Miha 27 octombrie 2011 - 19:17

Vasi, am folosit un cutit bine ascutit. Atat! 🙂

Multumesc!

Răspuns
Miha 27 octombrie 2011 - 19:19

Natalia, multumesc de pont. Voi tine cont! 😉

Răspuns
Miha 27 octombrie 2011 - 19:20

Gabi, cum nimic? :)) Tie cel mai mult! :)) :*

Răspuns
Miha 27 octombrie 2011 - 19:21

Antonina, aparatul l-am schimbat din februarie. De atunci tot cu asta fac poze. 🙂

Răspuns
Miha 27 octombrie 2011 - 19:25

Emilia, prajitura era abia scoasa de la frigider si crema intarita foarte bine. 😉

Răspuns
Ruxy 27 octombrie 2011 - 20:35

O minunatie! Sa-ti traiasca taticul drag! Arata perfect prajitura!

Răspuns
maria mihalache 30 octombrie 2011 - 16:43

wow…………..cu intarziere spun si eu tatalui tau………….la multi ani cu sanatate si numai bucurii!

Răspuns
Miha 30 octombrie 2011 - 18:36

Multumesc frumos Ruxy draga! :* Si mii de scuze ca raspund cu intarziere. :*

Răspuns
Miha 30 octombrie 2011 - 18:37

Multumesc frumos draga mea Maria. La fel va uram si voua. Pupici!

Răspuns
Purple Cat 15 noiembrie 2011 - 17:10

Asta e genul meu de sandwich :)) can i have? miaauu

Răspuns
Miha 15 noiembrie 2011 - 17:16

Hai… :))

Răspuns
Anonymous 2 decembrie 2011 - 7:45

nu a iesit ,am folosit cofeta ca si lapte condensat ,nu e specificat de care lapte condensat iar zaharul lipseste

Răspuns
Miha 2 decembrie 2011 - 8:06

Laptele condensat indulcit este acea crema de lapte groasa ca o smantana, cu gust intens de lapte si foarte dulce. Din acest motiv lipseste zaharul, laptele fiind foarte dulce nu mai este necesar zahar suplimentar.

Am specificat la ingrediente ca este lapte condensat indulcit, ceea ce este cu totul altceva decat Coffeta. Imi pare rau daca n-ai stiut de acest lapte condensat, am sa ma stradui pe viitor sa scriu mai multe detalii. Dar pana una alta de preferat ar fi de preferat ca acest formular de comentarii sa fie folosit si pentru solutionarea eventualelor nelamuriri. Intotdeauna voi raspunde (prompt si rapid, zic eu) la intrebari.

Cu drag, o zi buna iti dorec.

Răspuns
Carmen 28 martie 2015 - 17:50

Eu am în frigider o cutie cu lapte condensat neîndulcit.O pot folosi la această rețetă și dacă da , cam cât zahăr să adaug?Mulțumesc!

Răspuns
Miha 28 martie 2015 - 18:06

Laptele condensat indulcit are o alta textura si consistenta decat cel neindulcit. Cred ca il poti folosi, dar va fi… altceva. Va trebui sa adaugi zahar (100-150 grame) dar cred ca si ceva faina, laptele condensat neindulcit fiind mai lichid decat cel indulcit.
Uite, am facut de curand un chec cu lapte condensat. Poti incerca reteta asta si coci in tava de aragaz nu in cea de chec 😉 Zic si eu! 🙂

https://www.dulciurifeldefel.ro/chec-simplu-cu-lapte-condensat-2/

Răspuns
Carmen 29 martie 2015 - 17:43

Asa am facut si chiar acum checul este in cuptor. Multumesc mult.

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: