Briose cu crema de ciocolata

de Miha
3840 vizualizări
Briose cu crema de ciocolata

Cum spuneam in postarea trecuta, crema de ciocolata este mult prea consistenta pentru a fi consumata ca atare, decat in portii mici. Asa ca am folosit-o la cateva retete de prajituri delicioase si usor de facut. Una dintre ele este aceasta.

Briose cu crema de ciocolata

Briose cu crema de ciocolata

Ingrediente

  • 4 oua
  • 100 g zahar
  • 100 g unt
  • 50 g lapte praf
  • 50 g amidon
  • 150 g faina
  • 10 g praf de copt
  • 50 g ciocolata amaruie
  • esenta de rom
  • Pentru ornat:
  • ~250 g crema de ciocolata
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 1 lingura zahar
  • 1 intaritor de frisca

Mod de preparare Briose cu crema de ciocolata:

Untul moale la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul si esenta de rom pana devine cremos. Se adauga apoi ouale pe rand mixand bine dupa fiecare.

Separat amestecam faina cu laptele praf, amidonul, praful de copt si un praf de sare, apoi incorporam amestecul in crema de unt. Ciocolata se taie bucatele cu cutitul si se incorporeaza in compozitie, amestecand usor cu o lingura.

Tava de brioseo tapetam cu cosulete de hartie pentru briose. Punem compozitia cu o lingura, umpland cam 3/4 din inaltimea formei. Dam la cuptor la foc mediu pentru cca jumatate de ora, pana se rumenesc.

Se scot pe un gratar si se lasa la racit.

Smantana  pentru frisca  se bate cu mixerul la viteza mica pana incepe sa capete consistenta. Se adauga zaharul si intaritorul de frisca si se bate pana se intareste.

Punem in posh-ul pentru ornat cate o lingura de crema de ciocolata si cate una de frisca batuta, alternativ, apoi ornam briosele racite.

Cu aceasta reteta voi participa la provocarea lunii octombrie „Dulce Romanie”, tema acesteia, propusa de Raluca, fiind cupcakes, muffins sau briose.

poate vă plac și rețetele

33 comentarii

Fancy Cake 24 octombrie 2011 - 12:22

Sunt asbolut minunate! Iar crema de cioco arata de nota 10!
Pupici

Răspuns
Emily 24 octombrie 2011 - 12:24

arata excelent! imi place foarte mult cum s-a imbinat crema! niste briose foarte elegante si frumoase! o zi minunata :*

Răspuns
irinaririna 24 octombrie 2011 - 13:22

Miha …mi-ai facut o pofta….. trebuie neaparat sa le fac si eu!

Răspuns
gaby_d 24 octombrie 2011 - 13:25

ce frumoase-s!!!!!

Răspuns
Bianka 24 octombrie 2011 - 13:33

Ce gustos, poze frumoase

Răspuns
Sara & Miki 24 octombrie 2011 - 16:41

Minunate… pup!

Răspuns
Sara & Miki 24 octombrie 2011 - 16:41

Minunate… pup!

Răspuns
Licuta Marin 24 octombrie 2011 - 18:14

Ce frumusete!!!Yummmy.. si tare delicioase:)Pup!

Răspuns
miremirc 24 octombrie 2011 - 18:40

perfecte poze 🙂

Răspuns
Ancuta 24 octombrie 2011 - 19:08

woooow…ce frumoase sunt!

Răspuns
felis 24 octombrie 2011 - 20:08

Arata minunat!!… Si pozele… le tot admir… Ai aparat bun!

Răspuns
Alice 24 octombrie 2011 - 20:49

frumoase tare de tot
pupicei

Răspuns
Marius Barbu 25 octombrie 2011 - 6:55

Foarte fotogenice briosele, in acelasi timp foarte comestibile. Arata nemaipomenit! Salutari!

Răspuns
Alexandrina 25 octombrie 2011 - 7:24

Arata excelent briosele, felicitari!

Răspuns
catkitchen 25 octombrie 2011 - 9:51

Am lipsit doua zile si uite ce gasesc aici !!!! … cat de frumos arata , trebuie sa fac si eu cu mot de ciocolata 😉 …. superba prezentare!!!

Răspuns
Anki 25 octombrie 2011 - 11:51

Super super aratoase si ochioase! Sunt de pus in rama, nu de pus in farfurie 😛

Răspuns
raluka 25 octombrie 2011 - 14:12

Arata foarteeee bine!Si felul cum s-a imbinat frisca cu crema!

Răspuns
Andreea Elena 25 octombrie 2011 - 22:39

frumoase foc!

Răspuns
Antonina 25 octombrie 2011 - 23:50

Superba prezentarea!! mi-au luat ochii imaginile!!

Răspuns
NadirAmal 26 octombrie 2011 - 10:43

minunat! Trebuie să încercăm

Răspuns
Anonymous 11 noiembrie 2011 - 11:43

superb forte delicose incercatile

Răspuns
Miha 11 noiembrie 2011 - 11:53

Multumesc frumos tuturor de aprecieri. Imbratisari cu drag pentru fiecare! :*

Răspuns
Andreea 19 septembrie 2013 - 10:56

Ce inseamna smantana pentru frisca? :-/ smantana normala si frisca la cutie, sau?

Răspuns
Miha 19 septembrie 2013 - 12:32

Da, este vorba despre frisca la cutie… 😉

Răspuns
Andreea 19 septembrie 2013 - 11:03

Crema de ciocolata cum se face? Sau se cumpara? Daca se cumpara va rog sa specificati firma pentru a ne iesii cupcakes-urile conform fotografiilor dvs 😀 ! Thx!

Răspuns
Miha 19 septembrie 2013 - 12:35

Crema de ciocolata se face acasa, am lasat in postare link-ul catre reteta. Adica asta: http://www.dulciurifeldefel.ro/crema-de-ciocolata/ 🙂

Răspuns
anca 21 septembrie 2013 - 13:03

50 gr amidon, nu e cam mult? un plic de 7 gr am vazut ca e suficient pt 500 gr faina.

Răspuns
Miha 21 septembrie 2013 - 18:15

Cred ca pe pliculetul pe care te-ai uitat scrie „amoniu” 😉 Amidonul este cu totul si cu totul altceva… in unele retete inlocuieste faina.

Răspuns
Diana 14 mai 2014 - 21:19

Cate portii au iesit ?

Răspuns
Miha 14 mai 2014 - 21:36

Cred ca 15 bucati. Depinde si de cat de mari sunt formele

Răspuns
Diana 14 mai 2014 - 21:37

Multumesc !

Răspuns
cristina pusztai 8 ianuarie 2015 - 19:59

daca vreau sa fac cu crema de vanilie sau lamaie ,cum se face crema.Dar cu fructe?

Răspuns
Miha 9 ianuarie 2015 - 8:20

Poti incerca crema de la prajitura asta: http://www.dulciurifeldefel.ro/prajitura-cu-foi-de-cacao-si-crema-de-lamaie/ E foarte buna atat la gust cat si pentru ornat 😉

Răspuns

Lasă un răspuns