Cum spuneam in postarea trecuta, crema de ciocolata este mult prea consistenta pentru a fi consumata ca atare, decat in portii mici. Asa ca am folosit-o la cateva retete de prajituri delicioase si usor de facut. Una dintre ele este aceasta.
Ingrediente
- 4 oua
- 100 g zahar
- 100 g unt
- 50 g lapte praf
- 50 g amidon
- 150 g faina
- 10 g praf de copt
- 50 g ciocolata amaruie
- esenta de rom
- Pentru ornat:
- ~250 g crema de ciocolata
- 200 ml smantana pentru frisca
- 1 lingura zahar
- 1 intaritor de frisca
Mod de preparare Briose cu crema de ciocolata:
Untul moale la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul si esenta de rom pana devine cremos. Se adauga apoi ouale pe rand mixand bine dupa fiecare.
Separat amestecam faina cu laptele praf, amidonul, praful de copt si un praf de sare, apoi incorporam amestecul in crema de unt. Ciocolata se taie bucatele cu cutitul si se incorporeaza in compozitie, amestecand usor cu o lingura.
Tava de brioseo tapetam cu cosulete de hartie pentru briose. Punem compozitia cu o lingura, umpland cam 3/4 din inaltimea formei. Dam la cuptor la foc mediu pentru cca jumatate de ora, pana se rumenesc.
Se scot pe un gratar si se lasa la racit.
Smantana pentru frisca se bate cu mixerul la viteza mica pana incepe sa capete consistenta. Se adauga zaharul si intaritorul de frisca si se bate pana se intareste.
Punem in posh-ul pentru ornat cate o lingura de crema de ciocolata si cate una de frisca batuta, alternativ, apoi ornam briosele racite.
Cu aceasta reteta voi participa la provocarea lunii octombrie „Dulce Romanie”, tema acesteia, propusa de Raluca, fiind cupcakes, muffins sau briose.
33 comentarii
Sunt asbolut minunate! Iar crema de cioco arata de nota 10!
Pupici
arata excelent! imi place foarte mult cum s-a imbinat crema! niste briose foarte elegante si frumoase! o zi minunata :*
Miha …mi-ai facut o pofta….. trebuie neaparat sa le fac si eu!
ce frumoase-s!!!!!
Ce gustos, poze frumoase
Minunate… pup!
Minunate… pup!
Ce frumusete!!!Yummmy.. si tare delicioase:)Pup!
perfecte poze 🙂
woooow…ce frumoase sunt!
Arata minunat!!… Si pozele… le tot admir… Ai aparat bun!
frumoase tare de tot
pupicei
Foarte fotogenice briosele, in acelasi timp foarte comestibile. Arata nemaipomenit! Salutari!
Arata excelent briosele, felicitari!
Am lipsit doua zile si uite ce gasesc aici !!!! … cat de frumos arata , trebuie sa fac si eu cu mot de ciocolata 😉 …. superba prezentare!!!
Super super aratoase si ochioase! Sunt de pus in rama, nu de pus in farfurie 😛
Arata foarteeee bine!Si felul cum s-a imbinat frisca cu crema!
frumoase foc!
Superba prezentarea!! mi-au luat ochii imaginile!!
minunat! Trebuie să încercăm
superb forte delicose incercatile
Multumesc frumos tuturor de aprecieri. Imbratisari cu drag pentru fiecare! :*
Ce inseamna smantana pentru frisca? :-/ smantana normala si frisca la cutie, sau?
Da, este vorba despre frisca la cutie… 😉
Crema de ciocolata cum se face? Sau se cumpara? Daca se cumpara va rog sa specificati firma pentru a ne iesii cupcakes-urile conform fotografiilor dvs 😀 ! Thx!
Crema de ciocolata se face acasa, am lasat in postare link-ul catre reteta. Adica asta: http://www.dulciurifeldefel.ro/crema-de-ciocolata/ 🙂
50 gr amidon, nu e cam mult? un plic de 7 gr am vazut ca e suficient pt 500 gr faina.
Cred ca pe pliculetul pe care te-ai uitat scrie „amoniu” 😉 Amidonul este cu totul si cu totul altceva… in unele retete inlocuieste faina.
Cate portii au iesit ?
Cred ca 15 bucati. Depinde si de cat de mari sunt formele
Multumesc !
daca vreau sa fac cu crema de vanilie sau lamaie ,cum se face crema.Dar cu fructe?
Poti incerca crema de la prajitura asta: http://www.dulciurifeldefel.ro/prajitura-cu-foi-de-cacao-si-crema-de-lamaie/ E foarte buna atat la gust cat si pentru ornat 😉