Fursecuri / Retete de prajituri

Bastonase cu ciocolata

Fursecuri cu ciocolata

Aceste bastonase cu ciocolata sunt niste biscuiti absolut deliciosi ce pot fi serviti si fara a fi ornati cu ciocolata. Ideali pentru un mic dejun sau de-o rontaiala la cafea. :))

Cu siguranta o sa-i facem si pentru Craciun, alaturi de alte fursecuri delicioase

Fursecuri cu ciocolata

Ingrediente

  • 150 g unt
  • 120 g zahar
  • 225 g faina
  • 1 galbenus
  • 50 g migdale macinate
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 30 g cacao
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita praf de copt
loading...

Mod de preparare Bastonase cu ciocolata:

Untul moale la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat pana devine cremos. Adaugam galbenusul si mixam bine pana la incorporare.

Separat amestecam faina cu migdalele macinate, cacaoa, praful de copt si ciocolata rasa, apoi incorporam in crema de unt. Amestecam bine cu mana sau cu o lingura, pana compozitia se leaga si devine un aluat omogen. Acoperim vasul cu folie alimentara si dam la frigider pentru cel putin 1 ora.

Rupem bucati de aluat pe care le modelam sub forma de snururi, de grosimea unui deget. Le asezam in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu, pentru cca 15 minute.  Se scot pe un gratar si se lasa la racit.

Se servesc ca atare sau ornati cu ciocolata.

Fursecuri de casa

Fursecuri cu ciocolata

Sursa de inspiratie

loading...
Tags: , , , , ,

Comentarii prin facebook

18 Comentarii

  1. Ce bine arata!!!

  2. Frumos, imi place! Felicitari si multa bafta incontinuare!:):)

  3. Ce buni trebuie sa fie, dar eu i-as fi facut cu ciucalata alba deasupra, asa-mi plac mie, mai sexy sau mai colorati…

  4. Ce ispita….

  5. excelente si foarte de efect! :* sigur le incerc si eu de Craciun 🙂 daca nu chiar mai devreme :*

  6. Miha, esti o artista 🙂 Imi plac mult bastonasele tale!

  7. Uau, cum sa refuz asa ceva???Delicioase la maxim:)Pup!

  8. Un deliciu ciocolatos ! Fix pe placut meu!

  9. nici eu nu refuz 😉 , deja imi imaginez cum inmoi bastonasu in cescuta :):) ….un deliciu !!!

  10. Diana says:

    Grozaveee !

  11. vreau si eu 1-2 bastonase…:)))

  12. Fataa, daca le puneai o felie de migdala la un capat si ceva sirop de zmeura, ieseau degete de vrajitoare…hi,hi…asa-s degete pline de ciocolata ;-)))

  13. madicuisine says:

    Miha…..ce frumoase bastonase ai facut.Sunt delicioase. Si noua ne-au placut foarte mult.

  14. au reusit foarte frumoase

  15. Miha…am venit cu cafeaua…ce nu dai drumu la usa? hmmmmm

  16. Am „furat” reteta.

  17. Ma apuc si eu de o tura.Sigur sunt delicioase.

  18. Sa ai spor Miha! :*

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Cornulete fragede cu rahat

Cornulete fragede cu rahat

Cand am facut reteta de cornulete fragede cu gem si nuca m-am gandit sa mai fac o portie de aluat si sa fac si aceste cornulete fragede cu rahat. Se fac atat de usor si sunt atat de bune, incat ar fi fost pacat sa nu punem pe masa mai […]

Cornulete fragede cu gem si nuca

Cornulete fragede cu gem si nuca

Astazi va aduc o reteta de cornulete fragede cu gem si nuca absolut delicioase, perfecte pentru sarbatori. Sau cum ar spune o prietena draga… „cum ar fi Craciunul fara cornulete pe masa?” 😀  Se fac foarte usor si nici nu trebuie foarte multe ingrediente, haideti sa vedeti. Mod de preparare […]

5 retete de fursecuri pentru Craciun

5 retete de fursecuri pentru Craciun

Azi continuam cu propunerile cu bunatati pentru Craciun, cu cateva retete de fursecuri pe care eu le fac cam an de an si sunt apreciate si primite cu bucurie. Sper sa va placa si voua si sa le faceti loc in meniul vostru de sarbatoare. 1. TOBITE Tobite – Saraberne […]

Cookies – reteta biscuiti cu ciocolata

Cookies – reteta biscuiti cu ciocolata

Incercand sa le explic copiilor despre politica de confidentialitate si despre cookies, lor le-a zburat gandul catre taramuri culinare si pofta nu le-a mai dat pace :))) Pentru data viitoare le-am promis portie dubla, acestia s-au terminat de-ndata 🙂 Mod de preparare Cookies: Untul moale, lasat la temperatura camerei, se […]

%d blogeri au apreciat: