Rulada Tiramisu – reteta fara oua

de Miha
49158 vizualizări
Rulada Tiramisu

Rulada Tiramisu de astazi este reteta de prajitura rapida, foarte rapida. Nu numai ca se face rapid, dar se si mananca la fel de repede. La noi, in cateva ore era de domeniul trecutului. Nu va spun cat e de buna, trebuie s-o faceti ca sa va dati seama de asta 😉 Poate ca unii dintre voi vor contesta denumirea, dar gustul bun si racoritor nu te poate duce decat la prajitura Tiramisu 😀

O reteta pe care o voi repeta, cu siguranta!

Rulada Tiramisu

Rulada Tiramisu

Rulada Tiramisu de astazi este reteta de prajitura rapida, foarte rapida. Nu numai ca se face rapid, dar se si mananca la… Rulade rulada tiramisu, tiramisu cu frisca European Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 4.4/5
( 14 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • 36 piscoturi (3 folii a cate 12 bc)
  • Crema:
  • 250 g mascarpone
  • 200 ml smantana pentru frisca/frisca lichida
  • 50 g zahar (pudra)
  • 1 pliculet zahar vanilat sau esenta de vanilie
  • Sirop:
  • 300 ml lapte
  • 1 lingura zahar (pudra)
  • 1 pliculet zahar vanilat

Mod de preparare Rulada Tiramisu:

Crema:

Mai intai vom prepara crema, dupa reteta pe care v-am prezentat-o deja AICI

crema de mascarpone cu frisca

  • smantana pentru frisca si mascarponele, trebuie sa fie reci, dupa ce au stat la frigider cateva ore
  • puteti adauga zahar mai mult sau mai putin, in functie de preferinta voastra de dulce

Toate ingredientele se pun intr-un bol sau in vasul robotului de bucatarie. Se mixeaza pana capata consistenta si crema este este suficient de ferma. Totusi, aveti grija sa nu mixati mai mult decat este necesar, pentru ca exista riscul sa se taie. 

Asamblare Rulada Tiramisu:

Inmuiem piscoturile in laptele indulcit si aromat. Le tinem cateva secunde in lichid, apoi le asezam pe o bucata de folie alimentara. Le vom punele unele langa altele, formand blatul ruladei 🙂 Eu le-am asezat pe 3 randuri a cate 12 bucati

Rulada Tiramisu

 

  • laptele se poate indulci si aroma dupa gust, dar sa aveti in vedere ca si piscoturile sunt deja foarte dulci

Punem crema in strat uniform, intinzand-o usor, avand grija sa nu deranjam piscoturile. Rulam cu ajutorul foliei si presand usor cu mana ii dam forma de rulada. Invelim bine in folie si dam la frigider pentru cateva ore (eu am tinut-o peste noapte)

Rulada Tiramisu

Se scoate din folie, se pudreaza cu cacao din belsug si se taie felii

Rulada Tiramisu

  • pentru un aer festiv puteti orna cu crema (faceti o jumatate de portie in plus) si pudrati usor cu cacao

Pofta buna! 😉

Rulada Tiramisu

Ma gasiti si pe Facebook la DULCIURI FEL DE FEL

poate vă plac și rețetele

5 comentarii

Olivia 1 februarie 2021 - 15:04

Minunata,trebuie s-o facem.

Răspuns
Miha 3 februarie 2021 - 22:18

Multumesc Olivia, ma bucur ca-ti place 🙂

Răspuns
ioana 2 februarie 2021 - 17:32

Multumim frumos de retete! Aveti cont de instagram cumva? 🙏

Răspuns
Miha 3 februarie 2021 - 22:17

Cu drag si multumesc ca ma urmaresti.
Pe Instagram nu sunt activa 🙂

Răspuns
caldare olimpiada 5 februarie 2021 - 10:53

super , multumesc frumos pentru idee. Am sa o fac in martie de ziua sotului.

Răspuns

Lasă un răspuns