Rulada de cacao cu ciocolata

de Miha
377 vizualizări

Atunci cand fac o prajitura cu ciocolata sau cu orice altceva avem de mancat din ea macar vreo 2 zile 😀 Dar atunci cand fac o rulada nu stiu cum se face ca mai mult de cateva ore nu rezista.

Fiind facuta pentru cei ai casei, am lasat-o asa simpla, dar daca voi vreti sa ii dati un aer festiv ii puneti o glazura de ciocolata si rasfatul e gata. 😉

rulada de cacao cu ciocolata

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri apa fierbinte
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • Crema:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 150 ml smantana pentru frisca

Mod de preparare rulada de cacao cu ciocolata:

Blat:

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie pana se albesc si devin ca o crema. Adaugam apoi lingura cu lingura, uleiul si apa clocotita, amestecand bine dupa fiecare. Faina o amestecam cu praful de copt si cacaoa, apoi incorporam in crema de oua.

Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, dupa care le incorporam in compozitie, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus. Turnam in tava mare de la aragaz tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptor la foc mediu, pentru cca 15 minute.

Rasturnam blatul pe o bucata de hartie de copt presarata cu putin zahar si cat e inca fierbinte il rulam incet sa nu se rupa, cu tot cu hartie. Lasam asa rulat pana se racoreste, apoi il derulam si-l lasam sa se raceasca.

Crema:

Ciocolata rupta bucatele se topeste la foc impreuna cu smantana pentru frisca. Se omogenizeaza si se lasa sa se racoreasca. Dupa ce s-a racorit se da vasul la congelator pentru minim 1 ora, pana crema se raceste foarte bine si se intareste. Se mixeaza apoi pana devine pufoasa.

Crema de ciocolata se intinde uniform peste blatul racit, apoi se ruleaza. Rulada se da la frigider pentru 1 ora, apoi se portioneaza dupa dorinta.

Cine imparte parte-si face, asa ca isi poate taia felia cea mai groasa! :))))

rulada cu ciocolata

poate vă plac și rețetele

25 comentarii

Ramo 6 martie 2013 - 12:18

E perfecta asa fara glazura)))))))))))

Răspuns
Miha 6 martie 2013 - 14:34

Da, ca o poti lua in mana si fugi! :))))

Răspuns
Beth 6 martie 2013 - 13:58

Magnifique j’adore les rouleaux et celui ci me plait beaucoup sont aspect et fantastique!

Bisous

Răspuns
Miha 6 martie 2013 - 14:35

Merci Beth! >:D<

Răspuns
oana ciurea 6 martie 2013 - 14:14

la tine am gasit cel mai bun blat de rulada 🙂

Răspuns
Miha 6 martie 2013 - 14:36

nu pot sa spun decat ca ma bucur si.. multumesc! >:D<

Răspuns
Rocsy Ciobanu 6 martie 2013 - 15:22

Eu sunt de-a casei asa ca pot lua o feliuta!

Răspuns
Alina 7 martie 2013 - 5:40

Mmm cioco, cioco. O felie vreau si eu sa stii.

Răspuns
Kyra 7 martie 2013 - 6:31

Pot spune doar: perfecta!

Răspuns
mariy 7 martie 2013 - 10:16

foarte frumoasa si usor de facut.
de mult timp am ales ca aceasta crema sa nu o mai bat.
imi place consistenta ei cand se intareste.
cu siguranta voi face reteta.pup

Răspuns
mariy 10 martie 2013 - 14:13

revin,deoarece asa cum am promis am facut-o.a iesit exact ca poza ta,bineanteles i-am turnat si glazura,sa innebunim de la atata ciocolata,si am innebunit cand am vazut ca am musafiri si a trebuit sa ii tratez cu ea,pana am ramas fara.
asa ca a doua zi primul lucru a fost sa o fac din nou .
o bunaciune,si mai ales rapida.pup

Răspuns
Miha Ela 8 martie 2013 - 5:26

Mananc o felie de rulada si beau o cafea cu tine! >:D<
La multi ani!

Răspuns
suzane 11 martie 2013 - 12:55

Foarte tentanta,vreau sa-mi spui dimensiunea tavii,multumesc

Răspuns
Miha 11 martie 2013 - 15:04

Suzane, am folosit tava mare de la aragaz. Cred ca 35/35 cm are

Răspuns
adnia 13 martie 2013 - 20:34

e foarte pretabila la multe ocazii!

Răspuns
Raluca 25 martie 2013 - 15:38

Salutare! Vreau sa-ti multumesc pentru reteta aceasta de rulada. Am facut-o sambata si au apreciat-o si sotul si prietenii. Foarte-foarte buna! Sa ai o seara si o saptamana frumoase!

Răspuns
Miha 25 martie 2013 - 20:12

Toate cele bune si voua. Ma bucur mult ca v-a placut! 😉

Răspuns
ghiuly 12 aprilie 2013 - 18:41

Am facut si eu acum rulada dar cand am derulat-o mi s-a rupt,si mi-a iesit blatul foarte moale ,asa trebuie sa fie?Oricum multumesc pentru retete am facut si prajitura televisor si krem a la crem si mi-au iesit foarte bune.

Răspuns
Miha 12 aprilie 2013 - 18:54

Cred ca mai trebuia sa-l lasi putin la cuptor. Sau poate l-ai lasat prea mult infasurat si s-a “aburit” prea mult.

Răspuns
mariana 16 aprilie 2013 - 18:01

smantana pt frisca este frisca lichida?

Răspuns
Miha 16 aprilie 2013 - 18:18

Da 🙂

Răspuns
Mihaela 8 octombrie 2013 - 0:54

Buna .. spuneti-mi va rog ce aveti invedere acolo la prima propozitie adaugam lingura cu lingura? vreau sa incerc si eu .. pare a fi apetisanta.

Răspuns
Miha 8 octombrie 2013 - 9:20

Buna!
“Adaugam lingura cu lingura”… adica adaugam pe rand cate o lingura din ingredientele respective 😉 Adaugi o lingura…amesteci… mai adaugi o lingura… iar amesteci…

Răspuns
EMILIA 12 octombrie 2013 - 9:46

buna…o intrebare..dupa ce o las la congelator minim o ora si se intareste..pe urma cum o mai mixez?o las iara se se topeasca si pe urma o mixez?

Răspuns
Miha 13 octombrie 2013 - 19:06

Emilia, compozitia se intareste la congelator in sensul ca nu mai e chiar lichida, dar poate fi mixata 😉

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: