Rulada cu mac si crema de lamaie

de Miha
2337 vizualizări
Rulada cu crema de lamaie

Rulada cu crema de lamaie

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri mac
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Pentru crema:
  • 2 galbenusuri
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri amidon
  • 50 g ciocolata alba
  • 150 ml lapte
  • sucul de la o lamaie (se poate pune mai mult, in functie de cum va place de acru)
  • 1 lingurita gelatina
  • 250 ml frisca lichida

Mod de preparare Rulada cu mac si crema de lamaie:

Blat:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana spuma devine lucioasa. Galbenusurile se amesteca bine cu ulei si esenta de vanilie, apoi se adauga peste albusuri.

Se adauga faina amestecata cu praful de copt si macul si se amesteca usor, cu miscari de jos in sus. Aluatul obtinut se toarna intr-o tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu, in jur de 15 minute.

Blatul se rastoarna pe o bucata de hartie de copt presarata cu zahar si se ruleaza cu grija, sa nu se rupa. Se lasa cateva minute apoi se deruleaza si se unge cu crema.

Crema:

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc. Se adauga amidonul si se amesteca bine, sa nu se formeze cocoloase.

Laptele se da in fiert, apoi se toarna incet in compozitia de mai sus, peste care am adaugat si ciocolata rupta bucatele. Se muta totul in apoi in vasul in care a fiert laptele si se pune pe foc mic, amestecand continuu, cateva minute, pana la ingrosarea compozitiei (fara a se aduce la fierbere).

Se da deoparte si se lasa sa se racoreasca.

Gelatina se dizolva in sucul rece de lamaie si se lasa putin sa se umfle, apoi se adauga in budinca usor racita. Se omogenizeaza si se da la rece. Se bate frisca si se incorporeaza usor in budinca racita.

Peste blatul derulat se pune crema si se ruleaza din nou cu atentie si se da la rece pana se intareste crema. Se portioneaza si se pudreaza cu zahar.

poate vă plac și rețetele

23 comentarii

Cristina 13 februarie 2011 - 14:57

Ce bine arata!

Răspuns
Michelle 13 februarie 2011 - 15:46

tare bine arata…

Răspuns
Nati 13 februarie 2011 - 17:07

Ce sectiune innebunitoare!

Răspuns
minoki 13 februarie 2011 - 18:10

ce bine arata!

Răspuns
minoki 13 februarie 2011 - 18:11

Yumm Yumm !!!

Răspuns
Daniela 13 februarie 2011 - 19:31

Chiar daca e seara, vreau feliuta mea … Unde e ? Sau mai bine astept miine dimineata, ca sa-mi dai si inimioara…

Răspuns
mandala 15 februarie 2011 - 19:23

Praji asta de cate ori o vad salivez intens !Arata suuuuuuuuper bine!

Răspuns
Miha 15 februarie 2011 - 19:26

Multumesc fetelor de aprecieri!

Va imbratisez cu drag!

Răspuns
Mariana 19 februarie 2011 - 9:03

O!e fantastica!Bravo draga Mihaela!
Week-end placut!

Răspuns
Andrea 26 februarie 2011 - 11:52

Foarte frumoasa rulada si precis delicioasa!

Răspuns
Miha 26 februarie 2011 - 21:37

Multumesc Mariana!
Duminica frumoasa! :* :*

Răspuns
Miha 26 februarie 2011 - 21:39

Multumesc Andrea! :*

Răspuns
andra 29 martie 2011 - 22:46

Salut! As vrea sa te intreb, te rog, ai rulat foaia de rulada ,acolo unde ai spus “Blatul se rastoarna pe o bucata de hartie de copt presarata cu zahar si se ruleaza cu grija, sa nu se rupa” inainte sa pui crema ,calda sau ai lasat-o la racit si dupa aceea ai rulat-o?
Multumesc

Răspuns
Miha 30 martie 2011 - 6:59

“Blatul se rastoarna pe o bucata de hartie de copt presarata cu zahar si se ruleaza cu grija, sa nu se rupa. Se lasa cateva minute apoi se deruleaza si se unge cu crema.”
L-am rasturnat pe hartie de copt, l-am rulat, l-am lasat cateva minute sa se racoreasca si sa se abureasca :)) am desfasurat si am uns cu crema racita, apoi am rulat din nou.

Răspuns
andra 30 martie 2011 - 9:30

Multumesc !

Răspuns
roxana 16 septembrie 2015 - 13:36

buna!putem pune altceva in loc de amidon?

Răspuns
Miha 16 septembrie 2015 - 13:38

faina 😉

Răspuns
roxana 23 februarie 2016 - 13:18

macul trebuie sa fie macinat?

Răspuns
Miha 23 februarie 2016 - 15:22

nu

Răspuns
roxana 11 martie 2016 - 13:19

pe bucata de hartie de copt se presara zahar pudra?

Răspuns
Miha 11 martie 2016 - 19:19

zahar tos

Răspuns
roxana 11 martie 2016 - 13:28

ce este indicat sa facem prima data?blatul sau crema?

Răspuns
Miha 11 martie 2016 - 19:19

crema, pentru a avea timp sa se raceasca

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: