Retete de prajituri / Rulade

Rulada cu mac si crema de lamaie

Rulada cu crema de lamaie

Rulada cu crema de lamaie

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri mac
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Pentru crema:
  • 2 galbenusuri
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri amidon
  • 50 g ciocolata alba
  • 150 ml lapte
  • sucul de la o lamaie (se poate pune mai mult, in functie de cum va place de acru)
  • 1 lingurita gelatina
  • 250 ml frisca lichida
loading...

Mod de preparare Rulada cu mac si crema de lamaie:

Blat:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana spuma devine lucioasa. Galbenusurile se amesteca bine cu ulei si esenta de vanilie, apoi se adauga peste albusuri.

Se adauga faina amestecata cu praful de copt si macul si se amesteca usor, cu miscari de jos in sus. Aluatul obtinut se toarna intr-o tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu, in jur de 15 minute.

Blatul se rastoarna pe o bucata de hartie de copt presarata cu zahar si se ruleaza cu grija, sa nu se rupa. Se lasa cateva minute apoi se deruleaza si se unge cu crema.

Crema:

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc. Se adauga amidonul si se amesteca bine, sa nu se formeze cocoloase.

Laptele se da in fiert, apoi se toarna incet in compozitia de mai sus, peste care am adaugat si ciocolata rupta bucatele. Se muta totul in apoi in vasul in care a fiert laptele si se pune pe foc mic, amestecand continuu, cateva minute, pana la ingrosarea compozitiei (fara a se aduce la fierbere).

Se da deoparte si se lasa sa se racoreasca.

Gelatina se dizolva in sucul rece de lamaie si se lasa putin sa se umfle, apoi se adauga in budinca usor racita. Se omogenizeaza si se da la rece. Se bate frisca si se incorporeaza usor in budinca racita.

Peste blatul derulat se pune crema si se ruleaza din nou cu atentie si se da la rece pana se intareste crema. Se portioneaza si se pudreaza cu zahar.

loading...
Tags: , , , ,

Comentarii prin facebook

23 Comentarii

  1. Ce bine arata!

  2. tare bine arata…

  3. Ce sectiune innebunitoare!

  4. ce bine arata!

  5. Yumm Yumm !!!

  6. Chiar daca e seara, vreau feliuta mea … Unde e ? Sau mai bine astept miine dimineata, ca sa-mi dai si inimioara…

  7. Praji asta de cate ori o vad salivez intens !Arata suuuuuuuuper bine!

  8. Multumesc fetelor de aprecieri!

    Va imbratisez cu drag!

  9. O!e fantastica!Bravo draga Mihaela!
    Week-end placut!

  10. Foarte frumoasa rulada si precis delicioasa!

  11. Multumesc Mariana!
    Duminica frumoasa! :* :*

  12. Multumesc Andrea! :*

  13. Salut! As vrea sa te intreb, te rog, ai rulat foaia de rulada ,acolo unde ai spus „Blatul se rastoarna pe o bucata de hartie de copt presarata cu zahar si se ruleaza cu grija, sa nu se rupa” inainte sa pui crema ,calda sau ai lasat-o la racit si dupa aceea ai rulat-o?
    Multumesc

  14. „Blatul se rastoarna pe o bucata de hartie de copt presarata cu zahar si se ruleaza cu grija, sa nu se rupa. Se lasa cateva minute apoi se deruleaza si se unge cu crema.”
    L-am rasturnat pe hartie de copt, l-am rulat, l-am lasat cateva minute sa se racoreasca si sa se abureasca :)) am desfasurat si am uns cu crema racita, apoi am rulat din nou.

  15. Multumesc !

  16. roxana says:

    buna!putem pune altceva in loc de amidon?

  17. roxana says:

    macul trebuie sa fie macinat?

  18. roxana says:

    pe bucata de hartie de copt se presara zahar pudra?

  19. roxana says:

    ce este indicat sa facem prima data?blatul sau crema?

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Chec pufos

Chec pufos

N-as putea spune ca este altceva decat un chec pufos cu cacao ce l-am mai facut deja, dar am simtit eu asa ca trebuie sa va aduc o idee de desert ieftin, rapid si gustos 🙂 Mod de preparare Chec pufos: Se separa albusurile de galbenusuri. Peste galbenusuri se pune […]

Cheesecake cu cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Milk

Cheesecake cu cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Milk

Pentru o dimineata cu adevarat speciala, alaturi de cei dragi, nu poate fi nimic mai incantator decat o cafea aburinda si o felie de cheesecake cu cafea – Espresso Cheesecake. Astazi va aduc aceasta reteta minunata pentru a va prezenta espressorul Melitta Solo&Perfect Milk, un aparat de cafea care imi […]

Negresa pufoasa cu marshmallow

Negresa pufoasa cu marshmallow

Pentru aceasta reteta de Negresa pufoasa cu marshmallow am pornit de la reteta mea preferata de negresa pufoasa cu ciocolata, la care am adaugat un strat de marshmallow, acele bezele moi si delicioase. Un deliciu absolut, mai ales cat e calda si bezeaua moale si lipicioasa 🙂 Mod de preparare […]

Rulouri cu nuca de cocos

Rulouri cu nuca de cocos

Reteta de rulouri cu nuca de cocos este o reteta simpla, pe care o puteti face cu usurinta pentru cei dragi. Aluatul este pufos si aromat, iar nuca de cocos aduce un plus de aroma si savoare. Mod de preparare Rulouri cu nuca de cocos: Aluat: Intr-un castron amestecam drojdia […]

%d blogeri au apreciat: