Reteta Rulada cu mac si crema de lamaie

INGREDIENTE
- Pentru blat:
- 4 oua
- 4 linguri zahar
- 4 linguri faina
- 2 linguri ulei
- 2 linguri mac
- 1 lingurita praf de copt
- esenta de vanilie
- Pentru crema:
- 2 galbenusuri
- 3 linguri zahar
- 2 linguri amidon
- 50 g ciocolata alba
- 150 ml lapte
- sucul de la o lamaie (se poate pune mai mult, in functie de cum va place de acru)
- 1 lingurita gelatina
- 250 ml frisca lichida
Mod de preparare Rulada cu mac si crema de lamaie:
Blat:
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana spuma devine lucioasa. Galbenusurile se amesteca bine cu ulei si esenta de vanilie, apoi se adauga peste albusuri.
Se adauga faina amestecata cu praful de copt si macul si se amesteca usor, cu miscari de jos in sus. Aluatul obtinut se toarna intr-o tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu, in jur de 15 minute.
Blatul se rastoarna pe o bucata de hartie de copt presarata cu zahar si se ruleaza cu grija, sa nu se rupa. Se lasa cateva minute apoi se deruleaza si se unge cu crema.
Crema:
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc. Se adauga amidonul si se amesteca bine, sa nu se formeze cocoloase.
Laptele se da in fiert, apoi se toarna incet in compozitia de mai sus, peste care am adaugat si ciocolata rupta bucatele. Se muta totul in apoi in vasul in care a fiert laptele si se pune pe foc mic, amestecand continuu, cateva minute, pana la ingrosarea compozitiei (fara a se aduce la fierbere).
Se da deoparte si se lasa sa se racoreasca.
Gelatina se dizolva in sucul rece de lamaie si se lasa putin sa se umfle, apoi se adauga in budinca usor racita. Se omogenizeaza si se da la rece. Se bate frisca si se incorporeaza usor in budinca racita.
Peste blatul derulat se pune crema si se ruleaza din nou cu atentie si se da la rece pana se intareste crema. Se portioneaza si se pudreaza cu zahar.
23 comentarii
Ce bine arata!
tare bine arata…
Ce sectiune innebunitoare!
ce bine arata!
Yumm Yumm !!!
Chiar daca e seara, vreau feliuta mea … Unde e ? Sau mai bine astept miine dimineata, ca sa-mi dai si inimioara…
Praji asta de cate ori o vad salivez intens !Arata suuuuuuuuper bine!
Multumesc fetelor de aprecieri!
Va imbratisez cu drag!
O!e fantastica!Bravo draga Mihaela!
Week-end placut!
Foarte frumoasa rulada si precis delicioasa!
Multumesc Mariana!
Duminica frumoasa! :* :*
Multumesc Andrea! :*
Salut! As vrea sa te intreb, te rog, ai rulat foaia de rulada ,acolo unde ai spus „Blatul se rastoarna pe o bucata de hartie de copt presarata cu zahar si se ruleaza cu grija, sa nu se rupa” inainte sa pui crema ,calda sau ai lasat-o la racit si dupa aceea ai rulat-o?
Multumesc
„Blatul se rastoarna pe o bucata de hartie de copt presarata cu zahar si se ruleaza cu grija, sa nu se rupa. Se lasa cateva minute apoi se deruleaza si se unge cu crema.”
L-am rasturnat pe hartie de copt, l-am rulat, l-am lasat cateva minute sa se racoreasca si sa se abureasca :)) am desfasurat si am uns cu crema racita, apoi am rulat din nou.
Multumesc !
buna!putem pune altceva in loc de amidon?
faina 😉
macul trebuie sa fie macinat?
nu
pe bucata de hartie de copt se presara zahar pudra?
zahar tos
ce este indicat sa facem prima data?blatul sau crema?
crema, pentru a avea timp sa se raceasca