Va povesteam la rulada cu ganache de ciocolata cum am copt doua foi pentru o alta prajitura de casa. Azi o sa va arat ce-am facut cu al doilea blat. Evident, tot o rulada… de aceasta data cu crema caramel, atat de buna incat o sa infuleci pe nerasuflate macar doua felii. Cum de unde stiu? Stiu, pentru ca asa am facut si eu! :)))

INGREDIENTE
- Pentru blat de rulada:
- 4 oua
- 4 linguri zahar
- 2 linguri ulei
- 4 linguri faina
- 1 lingura cacao
- un varf de lingurita praf de copt
- esenta de rom
- Pentru crema caramel:
- 200 g zahar
- 350 ml lapte
- 2 linguri amidon
- 125 g mascarpone
Mod de preparare Rulada cu crema caramel:
Blat de rulada:
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate cu ulei si esenta de rom le turnam peste albusuri si mixam usor. La sfarsit, incorporam faina amestecata cu praful de copt si cacaoa, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.
Turnam compozitia in tava (40/28 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 20 de minute. Scoatem blatul din tava, il punem pe un gratar si-l lasam la racit cu tot cu hartia de copt.
- blatul il puteti rula si cat e cald, asa cum se procedeaza in mod normal la un blat de rulada, ca sa fiti siguri de reusita
Crema caramel:
Zaharul il caramelizam intr-o cratita. Cand a devenit lichid si de culoarea chihlimbarului turnam cu atentie 100-150 ml lapte si lasam deoparte pana se topeste caramelul.
Separat amestecam amidonul cu restul de lapte. Cand caramelul este topit punem cratita din nou pe foc. Cand ajunge aproape de punctul de fierbere turnam laptele cu amidon si amestecam bine bine pana compozitia se ingroasa.
Dam deoparte si lasam sa se racoreasca putin. Punem deasupra o folie alimentara si dam la rece pana budinca se raceste foarte bine.
In budinca bine racita incorporam mascarponele, mixand energic pana la omogenizare.
Punem crema caramel in strat uniform peste blatul de rulada si rulam cat de strans posibil. Invelim in folie si dam la rece pana in momentul servirii.
Pofta buna! 😉
Ma gasiti si pe Facebook la DULCIURI FEL DE FEL
10 comentarii
Delicioasa! Daca are caramel inseamna ca e pentru mine. Imi place mult cum ai facut crema caramel, mascarpone cred ca o face si mai buna. Te pup!
Eu nu reusesc sa fac crema, de ce spumeaza laptele cand pun amidonu cu retul de lapte???
Laptele face spuma cand se infierbanta. Amesteca energic si continuu, indata dupa ce se formeaza spuma trebuie sa se intareasca
Buna…am facut blatul…a iesit ok…dar care e motivul pentru care se rupe tot blatul cand incep sa rulez??
Probabil ca l-ai tinut prea mult la cuptor si s-a uscat
Pot folosi faina in loc de amidon?
da 😉
Iese mai bun cu amidon decat cu faina, asa mi se pare
Bună, foarte bună rulada. Am făcut-o de câteva ori; am mai și jonglat atât cu crema care îmi iese ca laptele condensat fiert, am adăugat unt sau mascarpone, cât și cu blatul, am pus nuci ca în cealaltă rețetă. De fiecare dată pun o glazură subțire caramel (zahăr caramelizat, frișcă, unt).
Mulțumesc mult.
Cum faceti crema caramel cu lapte condensat?Multumesc frumos!