Retete de prajituri / Rulade

Rulada cu ganache de ciocolata

Rulada cu crema de ciocolata

Dupa ce am facut prajitura cu crema mascarpone si gem de capsuni am prins elan la facut prajituri cu foi 😉 Si avem in plan sa fac o prajitura cu ciocolata (preferata mea) si crema de caramel (preferata copiilor) Numai ca in timp ce eram in focul pregatirilor s-a anuntat o prietena in vizita. Nu aveam cum sa ma incadrez in timp si sa termin prajitura ce-o aveam in plan, asa ca am incercat, asa intr-o doara, unul dintre blaturi sa vad daca se ruleaza bine chiar daca se racise. Atat de frumos s-a rulat, fara sa se rupa, incat am zis „asta e! Fac rulada cu ganache de ciocolata” 😉

Rulada cu crema de ciocolata

Felie de rulada cu ciocolata

Ingrediente

  • Pentru blat de rulada:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 4 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • un varf de lingurita praf de copt
  • esenta de rom
  • Pentru crema ganache de ciocolata:
  • 150 g ciocolata
  • 200 ml smantana pentru frisca
loading...

Mod de preparare Rulada cu ganache de ciocolata:

Blat:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate cu ulei si esenta de rom le turnam peste albusuri si mixam usor. La sfarsit, incorporam faina amestecata cu praful de copt si cacaoa, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Turnam compozitia in tava (40/28 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 20 de minute. Scoatem blatul din tava, il punem pe un gratar si-l lasam la racit cu tot cu hartia de copt.

  • blatul il puteti rula si cat e cald, asa cum se procedeaza in mod normal la un blat de rulada, ca sa fiti siguri de reusita

Crema ganache de ciocolata:

Ciocolata rupta bucatele se topeste la foc impreuna cu smantana pentru frisca. Se omogenizeaza si se lasa sa se racoreasca. Dupa ce s-a racorit se da vasul la congelator pentru cca 1 ora, pana crema se raceste foarte bine si se intareste. Se mixeaza apoi pana devine pufoasa.

Crema ganache de ciocolata se intinde uniform peste blat, apoi se ruleaza. Se inveleste in folie alimentara si se da la rece pana in momentul servirii.

Pofta buna! 😉

Rulada ded cacao cu crema de ciocolata

Rulada simpla cu crema de ciocolata

loading...
Tags: , , , ,

Comentarii prin facebook

9 Comentarii

  1. aurelia says:

    dar blatul se vede maro, mihalis! ai pus cacao cumva in el?
    calde salutari, aurelia

  2. Diana says:

    Doamne , cat de bine arata … mmmmmmmm

  3. paul maxim says:

    Crama ganache se mixează când este rece si întărită?

  4. O reteta usor simpla si usor de preparat. Eu am sa elimin cacao din compozitia blatului pentru a avea un contrast intre umplutura si blat :)!

  5. o sa fac si eu.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Un desert perfect pentru cei ce iubesc cafeaua in toate formele ei. Crema fina de cafea cu mascarpone este absolut delicioasa si cu siguranta o voi mai folosi si la alte deserturi. Cafea am preparat la espressorul Melitta Solo&Perfect Milk, doua portii, una pentru mine si una pentru reteta de […]

Placinte cu branza din foietaj rapid de casa

Placinte cu branza din foietaj rapid de casa

Am folosit pentru aceste placinte cu branza aluatul de foietaj rapid pe are il folosesc de obicei pentru cornuri pufoase. Este un aluat foarte usor de facut, pufos si aromat, cu gust intens de unt. Este minunat si va recomand cu drag sa-l incercati! Mod de preparare Placinte cu branza […]

Baclava – reteta cu nuca si fistic

Baclava – reteta cu nuca si fistic

Pentru aceasta reteta de Baclava am folosit nuca pentru umplutura si fistic pentru presarat deasupra, dar se poate face si o combinatie intre cele doua. Pentru foi am folosit foi de placinta din comert, e mai simplu si mai comod asa. Mod de preparare Baclava: Sirop: Apa si zaharul se […]

Briose pufoase cu portocale

Briose pufoase cu portocale

Reteta de Briose pufoase cu portocale este perfecta pentru atunci cand va raman portocale in cosul de fructe si nu le mai vrea nimeni. Puteti adapta in functie de fructele ce le aveti la dispozitie, eu am mai facut si cu un amestec de citrice (portocale, lamaie, mandarine). Reteta de […]

%d blogeri au apreciat: