Dupa ce am facut prajitura cu crema mascarpone si gem de capsuni am prins elan la facut prajituri cu foi 😉 Si avem in plan sa fac o prajitura cu ciocolata (preferata mea) si crema de caramel (preferata copiilor) Numai ca in timp ce eram in focul pregatirilor s-a anuntat o prietena in vizita. Nu aveam cum sa ma incadrez in timp si sa termin prajitura ce-o aveam in plan, asa ca am incercat, asa intr-o doara, unul dintre blaturi sa vad daca se ruleaza bine chiar daca se racise. Atat de frumos s-a rulat, fara sa se rupa, incat am zis „asta e! Fac rulada cu ganache de ciocolata” 😉
Ingrediente
- Pentru blat de rulada:
- 4 oua
- 4 linguri zahar
- 2 linguri ulei
- 4 linguri faina
- 1 lingura cacao
- un varf de lingurita praf de copt
- esenta de rom
- Pentru crema ganache de ciocolata:
- 150 g ciocolata
- 200 ml smantana pentru frisca
Mod de preparare Rulada cu ganache de ciocolata:
Blat:
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate cu ulei si esenta de rom le turnam peste albusuri si mixam usor. La sfarsit, incorporam faina amestecata cu praful de copt si cacaoa, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.
Turnam compozitia in tava (40/28 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 20 de minute. Scoatem blatul din tava, il punem pe un gratar si-l lasam la racit cu tot cu hartia de copt.
- blatul il puteti rula si cat e cald, asa cum se procedeaza in mod normal la un blat de rulada, ca sa fiti siguri de reusita
Crema ganache de ciocolata:
Ciocolata rupta bucatele se topeste la foc impreuna cu smantana pentru frisca. Se omogenizeaza si se lasa sa se racoreasca. Dupa ce s-a racorit se da vasul la congelator pentru cca 1 ora, pana crema se raceste foarte bine si se intareste. Se mixeaza apoi pana devine pufoasa.
Crema ganache de ciocolata se intinde uniform peste blat, apoi se ruleaza. Se inveleste in folie alimentara si se da la rece pana in momentul servirii.
Pofta buna! 😉
9 comentarii
dar blatul se vede maro, mihalis! ai pus cacao cumva in el?
calde salutari, aurelia
Da doamna Aurelia. Am omis cacaoa la ingrediente. Multumesc frumos de atentionare >:D<
Doamne , cat de bine arata … mmmmmmmm
multumesc Diana >:D<
Cu drag …
Crama ganache se mixează când este rece si întărită?
da
O reteta usor simpla si usor de preparat. Eu am sa elimin cacao din compozitia blatului pentru a avea un contrast intre umplutura si blat :)!
o sa fac si eu.