Ce putem face atunci cand nu avem timp sa preparam prajituri de casa sofisticate? Evident ca o prajitura rapida 😉 O prajitura rapida cu cacao, sa ne astamparam si pofta de ciocolata :))))

INGREDIENTE
- 150 g unt
- 150 g zahar
- 50 ml lapte
- 50 g cacao
- 4 oua
- 150 g faina
- 1 lingurita praf de copt
- esenta de rom
Mod de preparare Prajitura rapida cu cacao:
Amestecam cacaoa cu 100 g zahar. Turnam untul topit si laptele si amestecam. Punem vasul pe foc mic sau la baine marie si fierbem compozitia, fara a da in clocot, pana zaharul se topeste si obtinem un sos delicios de cacao. Dam deoparte si lasam sa se racoreasca.
Din acest sos dam deoparte 3-4 linguri, ce le vom folosi la servit.
In compozitia ramasa adaugam galbenusurile unul cate unul, mixand bine dupa fiecare si esenta de rom, dupa gust. Cernem deasupra faina amestecata cu praful de copt si amestecam pana la omogenizare. Vom obtine o compozitie consistenta, ce se tine bine de paletele mixerului.
Separat mixam albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adaugam restul de zahar si mixam in continuare pana zaharul se topeste si obtinem o spuma lucioasa. In compozitia cu cacao incorporam albusurile batute, in 3 transe. Prima data vom amesteca asa cum putem, sa incorporam albusurile, important e sa aducem compozitia la o consistenta mai moale. Urmatoarele transe le incorporam usor, amestecand cu o spatula, cu miscari de jos in sus.
Compozitia o turnam intr-o tava (25/18 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu pana prajitura devine ferma la atingere si trece testul cu scobitoarea.
Scoatem prajitura pe un gratar si o portionam dupa ce se raceste.
Pofta buna! 😉
3 comentarii
Waaaww, cat de bine poate sa arate!
Imi vine sa bag mana prin ecran dupa prajitura :))!
Intr-adevar nu a durat mult sa o fac, si este si foarte buna