Blat cu ciocolata, mousse de ciocolata alba, glazura de ciocolata amaruie ce se prelinge delicios si hop! si-o trufa de ciocolata cocotata mot :)) E multa ciocolata 😉 dar asamblata in forme mici, suficient cat sa-ti incarci bateriile pentru o noua saptamana
Ingrediente
- Blat:
- 100 g ciocolata amaruie
- 25 g unt
- 25 ml ulei
- 25 ml smantana pentru frisca
- 2 oua
- 50 g zahar
- 100 g faina
- 1 lingurita praf de copt
- esenta de rom
- Mousse de ciocolata alba:
- 300 g ciocolata alba
- 400 ml smantana pentru frisca
- 10 g gelatina
- zeama de lamaie
- Glazura:
- 100 g ciocolata amaruie
- lapte cat glazura sa ajunga la consistenta dorita
- trufe de ciocolata pentru decor
Mod de preparare Prajituri cu mousse de ciocolata alba:
Blat:
Topim ciocolata rupta bucatele impreuna cu untul, uleiul si smantana pentru frisca, apoi lasam la racit. Adaugam galbenusurile, apoi cernem deasupra faina si praful de copt. Omogenizam si aromam dupa gust cu esenta de rom.
Albusurile le mixam cu un praf de sare pana devin o spuma tare. Adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea ferma si lucioasa. Bezeaua o vom incorpora in compozitia cu ciocolata, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.
Compozitia o turnam intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si coacem la foc mediu, pentru cca 20 de minute, in functie de cuptor. Scoatem pe un gratar si lasam la racit, cu tot cu hartia de copt.
Mousse de ciocolata alba:
Gelatina se puna la hidratat in apa rece, atata apa cat sa fie acoperita gelatina.
Peste ciocolata rupta bucatele se toarna jumatate din cantitatea de smantana pentru frisca si se topeste la foc mic, fara a da in clocot. Se da deoparte, se lasa sa se racoreasca, atat cat sa fie suportabil la deget si se incorporeaza gelatina. Se da la rece pana crema de ciocolata se raceste foarte bine si incepe sa se intareasca.
Restul de smantana pentru frisca se mixeaza pana devine pufoasa. Crema de ciocolata alba se mixeaza putin, cat sa devina omogena, apoi se adauga frisca batuta si o incorporam amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus. Se aromeaza dupa gust cu zeama de lamaie.
Glazura de ciocolata:
Ciocolata rupta bucatele se topeste pe baine marie (sau la microunde). Se adauga apoi lapte putin cate putin, pana glazura de ciocolata ajunge la consistenta dorita
Blatul il taiem cu un inel metalic (6 cm diametru), acelasi inel in care vom monta prajiturile. Punem cate un cerc de blat in fiecare inel si repartizam mousse-ul de ciocolata alba in fiecare dintre ele. Dam la rece pana se intareste crema.
Scoatem prajiturile din forme si le „dichisim” cu glazura de ciocolata si trufe de ciocolata.
Pofta buna! 😉
17 comentarii
mamamia!!!!!!! je crois que je vais mourir juste de regarder, hummmmm…… ça me fait saliver, une vrai délice, bravo!
bisous
Wooow !
…am mai spus eu ca tu esti regina dulciurilor!!!
trebuie sa ai un talent nascut sa faci asemenea creati, deja o poti o poti numi arta
Arata foarte bine! Am incercat si eu reteta, insa blatul de jos mi-a iesit sfaramicios. 🙁 .
Blatul este moale si cu o consistenta umeda, de aceea nici nu necesita insiropare.
Nu stiude ce al tau a iesit sfaramicios… poate l-ai tinut prea mult la cuptor?
In primul rand..BUNA si felicitari pt tot ce faceti!!As dori sa stiu aprox de cete forme am nevoie pt aceste prajiturele?Arata fabulos…felicitari!
Buna dimineata Elena.
Ies cca 9 prajiturele, cu diametrul de 6 cm
Multumesc >:D<
In primul rand..BUNA si felicitari pt tot ce faceti!!As dori sa stiu aprox de cate forme am nevoie pt aceste prajiturele?Arata fabulos…felicitari!
Iti multumesc pt raspuns ,deci imi trebuiesc 9 forme sa cumpar …pupici
Ideal asa ar fi, sa ai mai multe forme. Dar te poti descurca si cu mai putine, punand la congelator sa se intareasca mai repede crema.
Sau faci intr-o forma mai mare… 😉
Cate porti ne iasa dintr-o tava te rog
8 prajiturele
„Câte porții ne ies dintr-o tavă?”
Buna de ce se pune zeama de lamaie in mousse este gretos?
Se pune pentru aroma. Daca nu vrei nu pui
Multumesc mult!
Bună ziua, am achiziționat și eu de curând diferite forme pentru mini torturi , vreau sa știu dacă se scot greu din forme 🤔 se lipesc de margine? Mulțumesc