Prajituri / Retete de prajituri

Prajituri cu mousse de ciocolata alba

Prajitura cu ciocolata si trufe

Blat cu ciocolata, mousse de ciocolata alba, glazura de ciocolata amaruie ce se prelinge delicios si hop! si-o trufa de ciocolata cocotata mot :)) E multa ciocolata 😉 dar asamblata in forme mici, suficient cat sa-ti incarci bateriile pentru o noua saptamana

Prajitura cu ciocolata si trufe

Ingrediente

 

  • Blat:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 25 g unt
  • 25 ml ulei
  • 25 ml smantana pentru frisca
  • 2 oua
  • 50 g zahar
  • 100 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta de rom
  • Mousse de ciocolata alba:
  • 300 g ciocolata alba
  • 400 ml smantana pentru frisca
  • 10 g gelatina
  • zeama de lamaie
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • lapte cat glazura sa ajunga la consistenta dorita
  • trufe de ciocolata pentru decor

 

loading...

Mod de preparare Prajituri cu mousse de ciocolata alba:

Blat:

Topim ciocolata rupta bucatele impreuna cu untul, uleiul si smantana pentru frisca, apoi lasam la racit. Adaugam galbenusurile, apoi cernem deasupra faina si praful de copt. Omogenizam si aromam dupa gust cu esenta de rom.

Albusurile le mixam cu un praf de sare pana devin o spuma tare. Adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea ferma si lucioasa. Bezeaua o vom incorpora in compozitia cu ciocolata, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Compozitia o turnam intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si coacem la foc mediu, pentru cca 20 de minute, in functie de cuptor. Scoatem pe un gratar si lasam la racit, cu tot cu hartia de copt.

Mousse de ciocolata alba:

Gelatina se puna la hidratat in apa rece, atata apa cat sa fie acoperita gelatina.

Peste ciocolata rupta bucatele se toarna jumatate din cantitatea de smantana pentru frisca si se topeste la foc mic, fara a da in clocot. Se da deoparte, se lasa sa se racoreasca, atat cat sa fie suportabil la deget si se incorporeaza gelatina. Se da la rece pana crema de ciocolata se raceste foarte bine si incepe sa se intareasca.

Restul de smantana pentru frisca se mixeaza pana devine pufoasa. Crema de ciocolata alba se mixeaza putin,  cat sa devina omogena, apoi se adauga frisca batuta si o incorporam amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus. Se aromeaza dupa gust cu zeama de lamaie.

Glazura de ciocolata:

Ciocolata rupta bucatele se topeste pe baine marie (sau la microunde). Se adauga apoi lapte putin cate putin, pana glazura de ciocolata ajunge la consistenta dorita

Blatul il taiem cu un inel metalic (6 cm diametru), acelasi inel in care vom monta prajiturile. Punem cate un cerc de blat in fiecare inel si repartizam mousse-ul de ciocolata alba in fiecare dintre ele. Dam la rece pana se intareste crema.

Scoatem prajiturile din forme si le „dichisim” cu glazura de ciocolata si trufe de ciocolata.

Pofta buna! 😉

Prajitura cu mousse de ciocolata

loading...
Tags: , , , , , , ,

Comentarii prin facebook

16 Comentarii

  1. mamamia!!!!!!! je crois que je vais mourir juste de regarder, hummmmm…… ça me fait saliver, une vrai délice, bravo!
    bisous

  2. camy says:

    Wooow !

    …am mai spus eu ca tu esti regina dulciurilor!!!

  3. trebuie sa ai un talent nascut sa faci asemenea creati, deja o poti o poti numi arta

  4. Mihaela says:

    Arata foarte bine! Am incercat si eu reteta, insa blatul de jos mi-a iesit sfaramicios. 🙁 .

    • Blatul este moale si cu o consistenta umeda, de aceea nici nu necesita insiropare.
      Nu stiude ce al tau a iesit sfaramicios… poate l-ai tinut prea mult la cuptor?

  5. elena says:

    In primul rand..BUNA si felicitari pt tot ce faceti!!As dori sa stiu aprox de cete forme am nevoie pt aceste prajiturele?Arata fabulos…felicitari!

  6. elena says:

    In primul rand..BUNA si felicitari pt tot ce faceti!!As dori sa stiu aprox de cate forme am nevoie pt aceste prajiturele?Arata fabulos…felicitari!

    • elena says:

      Iti multumesc pt raspuns ,deci imi trebuiesc 9 forme sa cumpar …pupici

      • Ideal asa ar fi, sa ai mai multe forme. Dar te poti descurca si cu mai putine, punand la congelator sa se intareasca mai repede crema.
        Sau faci intr-o forma mai mare… 😉

  7. Camelia says:

    Cate porti ne iasa dintr-o tava te rog

  8. Bratu Cerasela says:

    Buna de ce se pune zeama de lamaie in mousse este gretos?

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Negresa pufoasa cu marshmallow

Negresa pufoasa cu marshmallow

Pentru aceasta reteta de Negresa pufoasa cu marshmallow am pornit de la reteta mea preferata de negresa pufoasa cu ciocolata, la care am adaugat un strat de marshmallow, acele bezele moi si delicioase. Un deliciu absolut, mai ales cat e calda si bezeaua moale si lipicioasa 🙂 Mod de preparare […]

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Un desert perfect pentru cei ce iubesc cafeaua in toate formele ei. Crema fina de cafea cu mascarpone este absolut delicioasa si cu siguranta o voi mai folosi si la alte deserturi. Cafea am preparat la espressorul Melitta Solo&Perfect Milk, doua portii, una pentru mine si una pentru reteta de […]

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana si crema de ciocolata de astazi este dovada ca nu e musai sa muncesti pe branci in bucatarie pentru o prajitura delicioasa. Din doar cateva ingrediente si minim de efort, obtii o prajitura care poate fi tranformata cu usurinta si in tort, daca ai ceva […]

Prajitura Kinder Maxi King

Prajitura Kinder Maxi King

Prajitura Kinder Maxi King este o prajitura de casa adaptata dupa celebra prajitura cumparata de la supermarket. La o prima impresie, poate parea ca are foarte mult zahar, lucru care m-a oprit si pe mine sa o fac pana acum. Atat de bine se completeaza toate straturile si aromele, incat […]

%d blogeri au apreciat: