Ingrediente
- Pentru foi:
- 8 oua
- 8 linguri zahar
- 8 linguri faina
- 4 linguri ulei
- esenta de vanilie
- coaja de lamaie Finesse
- putin praf de copt (cate un varf de cutit pentru fiecare foaie)
- Pentru crema:
- 4 linguri zahar
- 3 linguri amidon
- 500 ml lapte
- 150 g unt
- ~100 ml zeama de lamaie (sau dupa gust)
- putina esenta de vanilie
O prajitura simpla cu crema de lamaie e tot ce ai nevoie pentru un week-end reusit alaturi de prieteni dragi.
Crema de lamaie am preparat-o dupa reteta cremei de vanilie, doar ca fara oua. Blatul este un blat simplu de pandispan. Pentru finalizare am preferat sa o pudrez cu zahar vanilat, fiind mai usor de depozitat, apoi de mancat 🙂 Daca voi vreti sa-i dati un aer mai festiv o puteti orna cu frisca 😉
Mod de preparare Prajitura simpla cu crema de lamaie:
Foi pentru prajitura simpla:
Vom imparti ingredientele in 2 parti si vom prepara pe rand foile pentru prajitura.
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate cu ulei, esenta de vanilie si coaja de lamaie le turnam peste albusuri si mixam usor. La sfarsit, incorporam faina amestecata cu praful de copt, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.
Turnam compozitia in tava (40/28 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 20 de minute. Scoatem foile din tava, le punem pe un gratar si le lasam la racit cu tot cu hartia de copt.
Crema de lamaie:
Intr-o cratita se amesteca amidonul si zaharul. Se toarna apoi laptele in fir subtire, amestecand bine cu un tel, sa nu se formeze cocoloase.
Fara sa dea in clocot, fierbem compozitia la foc mic, pana se ingroasa. Se da deoparte si se incorporeaza untul taiat cubulete.
- Gustati! Si daca o sa mai considerati necesar adaugati zahar dupa gust!
Lasam sa se racoreasca, apoi acoperim crema cu folie alimentara (o lipim pe suprafata cremei) si dam la rece pana crema se raceste foarte bine.
In crema racita punem zeama de lamaie si esenta de vanilie dupa gust.
Punem crema pe unul dintre cele 2 blaturi, acoperim cu cel de-al doilea. Invelim prajitura in folie alimentara si dam la rece pana in momentul servirii.
Se portioneaza si se pudreaza cu zahar.
Pofta buna sa aveti la prajitura simpla cu crema de lamaie! 😉
5 comentarii
Triască tutorialul şi bunica..
O pun pe nevasta-mea sa o faca in seara asta
Foarte bun
Câte foi ies din comp multumesc
2 foi de 40/28 cm