Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura rasturnata cu prune

Prajitura rasturnata cu prune

Reteta Prajitura rasturnata cu prune

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 3 oua mari
  • 3 linguri zahar (pudra)
  • 2 linguri ulei
  • 3 linguri faina
  • esenta de vanilie
  • un varf cutit praf de copt
  • Pentru umplutura:
  • prune taiate in jumatate (cat sa acopere fundul tavii)
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri nuca macinata
  • 1 lingura cu varf de scortisoara
  • 1 plic zahar vanilat Bourbon

NU se poate sa treaca vara si sa nu facem o prajitura rasturnata cu prune. E grozav de buna si in combinatia de prune cu nectarine, dar cu nuca si scortisoara este absolut delicioasa. De fapt, nu cred sa existe vreun fruct care sa nu mearga la modul ideal in aceasta prajitura de casa.

De aceasta data am preferat varianta simpla, dar daca voi doriti puteti sa-i puneti si un strat de frisca. Promit ca o sa va placa! 😉

Mod de preparare Prajitura rasturnata cu prune:

Prunele spalate, bine scurse de apa si rupte in jumatate se aseaza pe fundul tavii (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt. Se presara nuca macinata peste prune, apoi zaharul si zaharul vanilat Bourbon

  • daca prunele sunt mai acre si preferati o prajitura mai dulce puteti pune 1-2 linguri zahar in plus
  • scortisoara se pune in functie de gustul vostru, mai mult sau mai putin sau chiar deloc 🙂

Lasam deoparte si pregatim blatul:

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, la viteza maxima a mixerului. Cand spuma s-a intarit bine adaugam zaharul pudra si mixam pana spuma devine densa si lucioasa. Spuma de albusuri se va tine bine de paletele mixerului. Separat frecam galbenusurile cu uleiul si esenta de vanilie, pana obtinem o emulsie stabila. Aceasta emulsie o turnam peste albusuri.

Dam mixerul la viteza cea mai mica si omogenizam usor compozitia. Faina o cernem impreuna cu praful de copt peste compozitia de oua. Dam mixerul deoparte si amestecam totul cu o spatula, usor, cu miscari de jos in sus.

Compozita pentru blat o turnam in tava peste prune. Nivelam si dam tava la cuptor, la foc mediu (150 grade, cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 30 de minute.

Prajitura se rastoarna pe un platou, se lasa sa se racoreasca, apoi se scoate usor hartia de copt si se lasa la racit.

Pofta buna! 😉

Prajitura cu prune

RETETA IN IMAGINI

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)

 

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Se încarcă...
Tags: , , , , , , ,

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Prajitura cu afine si bezea cu nuca

Prajitura cu afine si bezea cu nuca

Afinele in stare cruda nu prea-mi plac. Asa cum ar spune o prietena draga „n-au niciun Dumnezeu, tu” 🙂 Insa daca faci o prajitura cu afine si bezea cu nuca deja se schimba lucrurile. Garantat, nu te vei putea opri la o singura bucatica de prajitura. 😉 Mod de preparare Prajitura […]

Prajitura cu cacao si lapte condensat

Prajitura cu cacao si lapte condensat

Cand simti nevoia de o prajitura cu ciocolata, cu multa ciocolata… dar ciocolata lipseste din dulapul cu bunatati, improvizezi o prajitura cu cacao si lapte condensat si poti sa spui dupa aceea ca nu-ti mai trebuie ciocolata macar o luna ;))) Mod de preparare Prajitura cu cacao si lapte condensat: Blat […]

Prajitura cu gem si bezea cu nuca

Prajitura cu gem si bezea cu nuca

Nu putem incepe saptamana mai bine decat cu o prajitura cu gem si bezea cu nuca 🙂 Este o prajitura simpla, fara ingrediente sofisticate, o prajitura cu aluat fraged, umpluta cu gem si bezea crocanta cu nuca. E un deliciu! Mod de preparare Prajitura cu gem si bezea cu nuca: […]

Prajitura cu branza si budinca de visine

Prajitura cu branza si budinca de visine

Prajitura cu branza si budinca de visine de astazi este, de fapt, o reinterpretare la prajitura Fanta. Totul a pornit de la niste zeama ramasa de la un compot de visine pe care n-as fi vrut sa o arunc 🙂 Mod de preparare Prajitura cu branza si budinca de visine: […]