Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura rasturnata cu prune

Prajitura rasturnata cu prune

Reteta Prajitura rasturnata cu prune

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 3 oua mari
  • 3 linguri zahar (pudra)
  • 2 linguri ulei
  • 3 linguri faina
  • esenta de vanilie
  • un varf cutit praf de copt
  • Pentru umplutura:
  • prune taiate in jumatate (cat sa acopere fundul tavii)
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri nuca macinata
  • 1 lingura cu varf de scortisoara
  • 1 plic zahar vanilat Bourbon
loading...

NU se poate sa treaca vara si sa nu facem o prajitura rasturnata cu prune. E grozav de buna si in combinatia de prune cu nectarine, dar cu nuca si scortisoara este absolut delicioasa. De fapt, nu cred sa existe vreun fruct care sa nu mearga la modul ideal in aceasta prajitura de casa.

De aceasta data am preferat varianta simpla, dar daca voi doriti puteti sa-i puneti si un strat de frisca. Promit ca o sa va placa! 😉

Mod de preparare Prajitura rasturnata cu prune:

Prunele spalate, bine scurse de apa si rupte in jumatate se aseaza pe fundul tavii (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt. Se presara nuca macinata peste prune, apoi zaharul si zaharul vanilat Bourbon

  • daca prunele sunt mai acre si preferati o prajitura mai dulce puteti pune 1-2 linguri zahar in plus
  • scortisoara se pune in functie de gustul vostru, mai mult sau mai putin sau chiar deloc 🙂

Lasam deoparte si pregatim blatul:

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, la viteza maxima a mixerului. Cand spuma s-a intarit bine adaugam zaharul pudra si mixam pana spuma devine densa si lucioasa. Spuma de albusuri se va tine bine de paletele mixerului. Separat frecam galbenusurile cu uleiul si esenta de vanilie, pana obtinem o emulsie stabila. Aceasta emulsie o turnam peste albusuri.

Dam mixerul la viteza cea mai mica si omogenizam usor compozitia. Faina o cernem impreuna cu praful de copt peste compozitia de oua. Dam mixerul deoparte si amestecam totul cu o spatula, usor, cu miscari de jos in sus.

Compozita pentru blat o turnam in tava peste prune. Nivelam si dam tava la cuptor, la foc mediu (150 grade, cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 30 de minute.

Prajitura se rastoarna pe un platou, se lasa sa se racoreasca, apoi se scoate usor hartia de copt si se lasa la racit.

Pofta buna! 😉

Prajitura cu prune

RETETA IN IMAGINI

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)

 

loading...
Tags: , , , , , , ,

Comentarii prin facebook

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Un desert perfect pentru cei ce iubesc cafeaua in toate formele ei. Crema fina de cafea cu mascarpone este absolut delicioasa si cu siguranta o voi mai folosi si la alte deserturi. Cafea am preparat la espressorul Melitta Solo&Perfect Milk, doua portii, una pentru mine si una pentru reteta de […]

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana si crema de ciocolata de astazi este dovada ca nu e musai sa muncesti pe branci in bucatarie pentru o prajitura delicioasa. Din doar cateva ingrediente si minim de efort, obtii o prajitura care poate fi tranformata cu usurinta si in tort, daca ai ceva […]

Prajitura Kinder Maxi King

Prajitura Kinder Maxi King

Prajitura Kinder Maxi King este o prajitura de casa adaptata dupa celebra prajitura cumparata de la supermarket. La o prima impresie, poate parea ca are foarte mult zahar, lucru care m-a oprit si pe mine sa o fac pana acum. Atat de bine se completeaza toate straturile si aromele, incat […]

Eclere cu crema de lamaie si frisca

Eclere cu crema de lamaie si frisca

De sarbatori am vrut sa fac o surpriza copiilor si le-am facut acest desert pe care ei il adora. Reteta de eclere cu crema de vanilie si frisca imi este reteta de baza pentru eclere. De aceasta data am vrut o nota de prospetime si am adaugat lamaie in crema […]

%d blogeri au apreciat: