Prajitura rasturnata cu prune si nectarine

de Miha
11325 vizualizări
Prajitura rasturnata cu prune si nectarine in caramel

Prajitura rasturnata este prajitura mea preferata in materie de prajituri cu fructe. Se poate face cu orice fel de fructe, proaspete sau din compot, iar caramelul ii da un gust sublim. Azi avem prajitura rasturnata cu prune si nectarine 😉

Prajitura rasturnata cu prune si nectarine in caramel

Prajitura rasturnata cu prune si nectarine

Prajitura rasturnata este prajitura mea preferata in materie de prajituri cu fructe. Se poate face cu orice fel de fructe, proaspete sau… Prajituri Prajitura rasturnata cu prune si nectarine European Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 4.8/5
( 4 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 4 linguri faina
  • coaja de lamaie Finesse
  • un varf de lingurita praf de copt
  • Pentru umplutura:
  • prune si nectarine, atat cat sa acopere fundul tavii
  • Pentru decor:
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 150 g crema de branza Almette
  • 2 linguri zahar pudra
  • esenta de vanilie
  • Pentru caramel:
  • 4 linguri zahar
  • 50 g unt

Mod de preparare Prajitura rasturnata cu prune si nectarine:

Caramel:

Intr-o craticioara caramelizam zaharul la foc mic, avand grija sa nu se arda. Adaugam untul si omogenizam. Dam deoprate si lasam sa se racoreasca.

Blat:

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, la viteza maxima a mixerului. Cand spuma s-a intarit bine adaugam zaharul pudra si mixam pana spuma devine densa si lucioasa. Spuma de albusuri se va tine bine de paletele mixerului. Separat frecam galbenusurile cu uleiul si coaja de lamaie, pana obtinem o emulsie stabila. Aceasta emulsie o turnam peste albusuri.

Dam mixerul la viteza cea mai mica si omogenizam usor compozitia.

Faina o cernem impreuna cu praful de copt peste compozitia de oua. Dam mixerul deoparte si amestecam totul cu o spatula, usor, cu miscari de jos in sus.

Intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt punem in strat uniform jumatati de prune si felii de nectarine. Turnam caramelul peste fructe, apoi compozitia pentru blat. Dam la cuptor la foc mediu (150 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru cca jumatate de ora, pana blatul se rumeneste usor.

Prajitura se rastoarna pe un platou, se scoate hartia de copt si se lasa la racit.

Pentru decor, se bate smantana pentru frisca pana incepe sa prinda consistenta. Se adauga apoi zaharul pudra, crema de branza si esenta de vanilie dupa gust. Mixam pana crema devine ferma si pufoasa si poate fi spritata peste prajitura rasturnata cu prune si nectarine ?

Pofta buna!

RETETA IN IMAGINI

ALTE VARIANTE ALE PRAJITURII RASTURNATE

poate vă plac și rețetele

4 comentarii

olivia 27 octombrie 2016 - 12:51

Este o reteta de retinut,avand in vedere ca se poate pregati cu orice fructe proaspete sau din compot.

Răspuns
stefy 28 octombrie 2016 - 8:29

aromata si gustoasa!

Răspuns
Miha 31 octombrie 2016 - 20:43

multumesc 🙂

Răspuns
Service GSM 13 ianuarie 2018 - 11:45

Delicios! felicitari

Răspuns

Lasă un răspuns