Reteta Rulada cu crema de cacao
Ingrediente
- Pentru blat de rulada:
- 4 oua
- 4 linguri zahar
- 2 linguri ulei
- 4 linguri faina
- 1 lingura cacao
- un varf de lingurita praf de copt
- 1/2 boaba de tonka
- Pentru crema de cacao:
- 250 g lapte condensat indulcit
- 50 g cacao
- 200 ml smantana pentru frisca
- esenta de vanilie
Rulada este cu siguranta unul dintre acele deserturi care te scoate din incurcatura atunci cand vrei sa faci ceva rapid si bun, un desert pentru care nu trebuie sa muncesti prea mult si chiar daca e cald afara, in timpul ala de 20-25 de minute cat se coace blatul in cuptor nici nu ai timp sa te incingi prea tare 😀 Pentru azi va propun o rulada cu crema de cacao absolut delicioasa
Mod de preparare Rulada cu crema de cacao:
Blat de rulada:
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate cu ulei le turnam peste albusuri si mixam usor. La sfarsit, incorporam faina amestecata cu praful de copt, cacaoa si boaba de tonka razuita, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.
- boaba de tonka da o aroma incredibila blatului cu cacao. Daca nu aveti puteti inlocui cu orice aroma vreti
Turnam compozitia in tava (40/28 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu (150 grade, cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 20-25 de minute. Blatul trebuie sa fie ferm la atingere, sa nu se lipeasca de mana, dar moale.
Scoatem blatul din tava, il lasam sa se racoreasca putin, apoi il rulam cu tot cu hartia de copt.
Crema de cacao:
Intr-un castron punem laptele condensat. Cernem cacaoa peste laptele condensat si mixam bine, pana la omogenizare. Separat, mixam smantana pentru frisca pana devine pufoasa. NU e necesar sa fie si ferma. O adaugam in crema de lapte cu cacao si amestecam. La sfarsit, se pune esenta de vanilie dupa gust.
- daca folositi mixerului atentie sa nu se „taie” crema. Pentru siguranta puteti folosi o spatula 😉
- crema este moale, dar destul de consistenta incat sa nu curga
Blatul se desfasoara si se desprinde usor de pe hartia de copt. Punem crema in strat uniform peste blatul de rulada si rulam cat de strans posibil. Invelim in hartie de copt sau folie alimentara si dam la rece pana in momentul servirii.
Pofta buna! 😉
RETETA IN IMAGINI
Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)