Retete de prajituri / Rulade

Rulada cu crema de cacao

Rulada cu crema de cacao

Reteta Rulada cu crema de cacao

Ingrediente

  • Pentru blat de rulada:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 4 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • un varf de lingurita praf de copt
  • 1/2 boaba de tonka
  • Pentru crema de cacao:
  • 250 g lapte condensat indulcit
  • 50 g cacao
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • esenta de vanilie
loading...

Rulada este cu siguranta unul dintre acele deserturi care te scoate din incurcatura atunci cand vrei sa faci ceva rapid si bun, un desert pentru care nu trebuie sa muncesti prea mult si chiar daca e cald afara, in timpul ala de 20-25 de minute cat se coace blatul in cuptor nici nu ai timp sa te incingi prea tare 😀 Pentru azi va propun o rulada cu crema de cacao absolut delicioasa

Mod de preparare Rulada cu crema de cacao:

Blat de rulada:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate cu ulei le turnam peste albusuri si mixam usor. La sfarsit, incorporam faina amestecata cu praful de copt, cacaoa si boaba de tonka razuita, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

  • boaba de tonka da o aroma incredibila blatului cu cacao. Daca nu aveti puteti inlocui cu orice aroma vreti

Turnam compozitia in tava (40/28 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu (150 grade, cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 20-25 de minute. Blatul trebuie sa fie ferm la atingere, sa nu se lipeasca de mana, dar moale.

Scoatem blatul din tava, il lasam sa se racoreasca putin, apoi il rulam cu tot cu hartia de copt.

Crema de cacao:

Intr-un castron punem laptele condensat. Cernem cacaoa peste laptele condensat si mixam bine, pana la omogenizare. Separat, mixam smantana pentru frisca pana devine pufoasa. NU e necesar sa fie si ferma. O adaugam in crema de lapte cu cacao si amestecam. La sfarsit, se pune esenta de vanilie dupa gust.

  • daca folositi mixerului atentie sa nu se „taie” crema. Pentru siguranta puteti folosi o spatula 😉
  • crema este moale, dar destul de consistenta incat sa nu curga

Blatul se desfasoara si se desprinde usor de pe hartia de copt. Punem crema in strat uniform peste blatul de rulada si rulam cat de strans posibil. Invelim in hartie de copt sau folie alimentara si dam la rece pana in momentul servirii.

Pofta buna! 😉

Rulada cu crema de cacao si lapte

RETETA IN IMAGINI

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)

loading...
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...
Tags: , , , , , , ,

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Tiramisu cu cafea preparata la Espressor Breville Prima Latte

Tiramisu cu cafea preparata la Espressor Breville Prima Latte

Am incercat pana acum mai multe variante de Tiramisu, de cele mai multe ori retete adaptate astfel incat sa poate manca si copiii. Astazi avem insa o varianta dedicata exclusiv adultilor, cu cafea si lichior Amaretto 😉 Pentru prepararea cafelei am folosit espressorul Breville Prima Latte, pe care il poti […]

Chec pufos cu rahat

Chec pufos cu rahat

Azi avem in meniu un chec pufos cu rahat, un desert rapid si simplu de preparat. Este genul acela de reteta care te scoate din impas cand ti se anunta musafiri sau ai chef de ceva bun, dar nu prea multe ingrediente la indemana 😉 Mod de preparare Chec pufos […]

Prajitura cu mere si aluat razuit

Prajitura cu mere si aluat razuit

Astazi va aduc o prajitura cu mere si aluat razuit, o prajitura de casa care o putem face oricand in timpul anului, dar acum, mai mult ca niciodata, parca are un gust mai bun. Mod de preparare Prajitura cu mere si aluat razuit: Vom pregati mai intai umplutura pentru prajitura […]

Lava Cake – reteta Vulcan de ciocolata

Lava Cake – reteta Vulcan de ciocolata

Ce pot sa spun? Da, mi-a lipsit pana acum reteta de Lava Cake de pe blog. Am avut candva demult o incercare a acestui deliciu cu ciocolata, dar mai apoi s-a asternut praful, cum se spune. Asta pana cand s-a intors Robert dintr-o excursie si mi-a spus ca a mancat […]