Retete de prajituri / Rulade

Rulada cu crema de cacao

Rulada cu crema de cacao

Reteta Rulada cu crema de cacao

Ingrediente

  • Pentru blat de rulada:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 4 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • un varf de lingurita praf de copt
  • 1/2 boaba de tonka
  • Pentru crema de cacao:
  • 250 g lapte condensat indulcit
  • 50 g cacao
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • esenta de vanilie

Rulada este cu siguranta unul dintre acele deserturi care te scoate din incurcatura atunci cand vrei sa faci ceva rapid si bun, un desert pentru care nu trebuie sa muncesti prea mult si chiar daca e cald afara, in timpul ala de 20-25 de minute cat se coace blatul in cuptor nici nu ai timp sa te incingi prea tare 😀 Pentru azi va propun o rulada cu crema de cacao absolut delicioasa

Mod de preparare Rulada cu crema de cacao:

Blat de rulada:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate cu ulei le turnam peste albusuri si mixam usor. La sfarsit, incorporam faina amestecata cu praful de copt, cacaoa si boaba de tonka razuita, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

  • boaba de tonka da o aroma incredibila blatului cu cacao. Daca nu aveti puteti inlocui cu orice aroma vreti

Turnam compozitia in tava (40/28 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu (150 grade, cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 20-25 de minute. Blatul trebuie sa fie ferm la atingere, sa nu se lipeasca de mana, dar moale.

Scoatem blatul din tava, il lasam sa se racoreasca putin, apoi il rulam cu tot cu hartia de copt.

Crema de cacao:

Intr-un castron punem laptele condensat. Cernem cacaoa peste laptele condensat si mixam bine, pana la omogenizare. Separat, mixam smantana pentru frisca pana devine pufoasa. NU e necesar sa fie si ferma. O adaugam in crema de lapte cu cacao si amestecam. La sfarsit, se pune esenta de vanilie dupa gust.

  • daca folositi mixerului atentie sa nu se „taie” crema. Pentru siguranta puteti folosi o spatula 😉
  • crema este moale, dar destul de consistenta incat sa nu curga

Blatul se desfasoara si se desprinde usor de pe hartia de copt. Punem crema in strat uniform peste blatul de rulada si rulam cat de strans posibil. Invelim in hartie de copt sau folie alimentara si dam la rece pana in momentul servirii.

Pofta buna! 😉

Rulada cu crema de cacao si lapte

RETETA IN IMAGINI

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , , , , , , ,

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Cheesecake cu zmeura fara coacere

Cheesecake cu zmeura fara coacere

Acest cheesecake cu zmeura fara coacere ce vi-l aduc astazi nu e nici pe departe o reteta elaborata. N-am vrut sa fie o reteta care sa ajunga pe blog, de aceea nici nu m-am straduit prea tare sa arate fabulos, dar pana la urma m-am gandit ca ar fi pacat […]

Tort cu ciocolata si afine

Tort cu ciocolata si afine

Retete de prajituri v-am tot adus in ultima vreme, dar azi va aduc un tort cu ciocolata si afine, pentru ca aniversarile prietenilor dragi nu pot trece fara un tort bun, nu-i asa? 🙂 Mod de preparare Tort cu ciocolata si afine: Blat de tort cu cacao: Separam albusurile de […]

Prajitura rasturnata cu prune

Prajitura rasturnata cu prune

NU se poate sa treaca vara si sa nu facem o prajitura rasturnata cu prune. E grozav de buna si in combinatia de prune cu nectarine, dar cu nuca si scortisoara este absolut delicioasa. De fapt, nu cred sa existe vreun fruct care sa nu mearga la modul ideal in […]

Prajitura cu afine si bezea cu nuca

Prajitura cu afine si bezea cu nuca

Afinele in stare cruda nu prea-mi plac. Asa cum ar spune o prietena draga „n-au niciun Dumnezeu, tu” 🙂 Insa daca faci o prajitura cu afine si bezea cu nuca deja se schimba lucrurile. Garantat, nu te vei putea opri la o singura bucatica de prajitura. 😉 Mod de preparare Prajitura […]