Retete de prajituri / Rulade

Rulada cu crema de cacao

Rulada cu crema de cacao

Reteta Rulada cu crema de cacao

Ingrediente

  • Pentru blat de rulada:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 4 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • un varf de lingurita praf de copt
  • 1/2 boaba de tonka
  • Pentru crema de cacao:
  • 250 g lapte condensat indulcit
  • 50 g cacao
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • esenta de vanilie
loading...

Rulada este cu siguranta unul dintre acele deserturi care te scoate din incurcatura atunci cand vrei sa faci ceva rapid si bun, un desert pentru care nu trebuie sa muncesti prea mult si chiar daca e cald afara, in timpul ala de 20-25 de minute cat se coace blatul in cuptor nici nu ai timp sa te incingi prea tare 😀 Pentru azi va propun o rulada cu crema de cacao absolut delicioasa

Mod de preparare Rulada cu crema de cacao:

Blat de rulada:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate cu ulei le turnam peste albusuri si mixam usor. La sfarsit, incorporam faina amestecata cu praful de copt, cacaoa si boaba de tonka razuita, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

  • boaba de tonka da o aroma incredibila blatului cu cacao. Daca nu aveti puteti inlocui cu orice aroma vreti

Turnam compozitia in tava (40/28 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu (150 grade, cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 20-25 de minute. Blatul trebuie sa fie ferm la atingere, sa nu se lipeasca de mana, dar moale.

Scoatem blatul din tava, il lasam sa se racoreasca putin, apoi il rulam cu tot cu hartia de copt.

Crema de cacao:

Intr-un castron punem laptele condensat. Cernem cacaoa peste laptele condensat si mixam bine, pana la omogenizare. Separat, mixam smantana pentru frisca pana devine pufoasa. NU e necesar sa fie si ferma. O adaugam in crema de lapte cu cacao si amestecam. La sfarsit, se pune esenta de vanilie dupa gust.

  • daca folositi mixerului atentie sa nu se „taie” crema. Pentru siguranta puteti folosi o spatula 😉
  • crema este moale, dar destul de consistenta incat sa nu curga

Blatul se desfasoara si se desprinde usor de pe hartia de copt. Punem crema in strat uniform peste blatul de rulada si rulam cat de strans posibil. Invelim in hartie de copt sau folie alimentara si dam la rece pana in momentul servirii.

Pofta buna! 😉

Rulada cu crema de cacao si lapte

RETETA IN IMAGINI

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)

loading...
Tags: , , , , , , ,

Comentarii prin facebook

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Chec pufos

Chec pufos

N-as putea spune ca este altceva decat un chec pufos cu cacao ce l-am mai facut deja, dar am simtit eu asa ca trebuie sa va aduc o idee de desert ieftin, rapid si gustos 🙂 Mod de preparare Chec pufos: Se separa albusurile de galbenusuri. Peste galbenusuri se pune […]

Cheesecake cu cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Milk

Cheesecake cu cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Milk

Pentru o dimineata cu adevarat speciala, alaturi de cei dragi, nu poate fi nimic mai incantator decat o cafea aburinda si o felie de cheesecake cu cafea – Espresso Cheesecake. Astazi va aduc aceasta reteta minunata pentru a va prezenta espressorul Melitta Solo&Perfect Milk, un aparat de cafea care imi […]

Negresa pufoasa cu marshmallow

Negresa pufoasa cu marshmallow

Pentru aceasta reteta de Negresa pufoasa cu marshmallow am pornit de la reteta mea preferata de negresa pufoasa cu ciocolata, la care am adaugat un strat de marshmallow, acele bezele moi si delicioase. Un deliciu absolut, mai ales cat e calda si bezeaua moale si lipicioasa 🙂 Mod de preparare […]

Rulouri cu nuca de cocos

Rulouri cu nuca de cocos

Reteta de rulouri cu nuca de cocos este o reteta simpla, pe care o puteti face cu usurinta pentru cei dragi. Aluatul este pufos si aromat, iar nuca de cocos aduce un plus de aroma si savoare. Mod de preparare Rulouri cu nuca de cocos: Aluat: Intr-un castron amestecam drojdia […]

%d blogeri au apreciat: