Reteta Prajitura rapida cu iaurt si banane
Prajitura rapida cu iaurt si banane pe care am adus-o astazi ne dovedeste ca nici macar nu trebuie sa muncesti prea mult pentru a obtine o prajitura buna, cu care sa-i impresionezi pe cei dragi. E drept ca prajitura trebuie sa stea cateva ore la frigider, dar asta nici macar nu mai conteaza cand lucrezi la ea fix 15 minute 🙂
INGREDIENTE
- Pentru crema:
- 250 g iaurt
- 150 g crema de branza
- 200 ml smantana pentru frisca
- 80 g zahar pudra vanilat
- 2 linguri ornamente de ciocolata Dr Oetker
- 5 g gelatina
- In plus:
- 2 banane
- 16 piscoturi
- pudra de karob pentru pudrat (sau cacao)
- Pentru insiropat:
- ~100 ml lapte
- 1 lingura zahar pudra vanilat
Mod de preparare Prajitura rapida cu iaurt si banane:
Gelatina o punem la inmuiat in apa rece, atata apa cat gelatina sa fie bine acoperita.
Intr-un castron mixam iaurtul cu crema de branza si zaharul pudra. Separat mixam smantana pentru frisca pana capata consistenta, apoi o incorporam in crema de iaurt. Topim gelatina la baine-marie si o amestecam in crema, mixand bine in timp ce o turnam in fir subtire. La sfarsit, incorporam si ornamentele de ciocolata.
Pregatim o tava de chec si o tapetam cu folie alimentara. Punem un strat de piscoturi insiropate cu lapte indulcit.
- piscoturile se trec prin lapte, pentru cateva secunde, pe o singura parte
Turnam jumatate din crema si asezam pe mijloc cele 2 banane decojite. Turnam restul de crema si acoperim cu un alt strat de piscoturi insiropate. Invelim bine in folia alimentara si dam la rece pentru cateva ore, pana crema se intareste.
Prajitura se rastoarna pe un platou si se pudreaza cu karob sau cacao.
Pofta buna! 😉
RETETA IN IMAGINI
Multumesc Laurei pentru ideea delicioasa 🙂
Pentru mai multe recomandari va astept pe pagina de Facebook (AICI)
5 comentarii
Rapida,delicioasa,minunata.Sa tot retii si sa pui in practica astfel de retete.
Multumesc Olivia!
Luna viitoare am o intalnire cu fostii mei colegi de serviciu. De fiecare data cand ne intalnim ce se pune pe masa, este sub forma de pick-nick. De obicei ne intrecem fiecare cu lucruri mai deosebite. La noi acum e sezon plin de banane, si m-am gandit ca ar fi bine sa pregatesc ceva.
O sa incerc reteta, si ma voi prezenta cu rezultatul.Multumesc, dorina
de care crema ati folosit ?
se poate folosi orice crema de branza, gen Almette ori Philadelphia