Aluat dulce / Retete de prajituri

Gogosi rasucite

Reteta Gogosi rasucite

Ingrediente

  • Aluat:
  • ~550 g faina
  • 7 g drojdie uscata
  • 300 ml lapte
  • 75 g unt
  • 75 g zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • coaja de lamaie Finesse
  • 2 linguri ulei
  • zahar pudra vanilat pentru finisat
loading...

Stiti voi vreun omulet caruia sa nu-i placa gogosile? 🙂 Care sa nu serveasca macar una, asa „de pofta”? Mie imi plac, cu toate ca am alte deserturi printre preferinte, dar copiii mei le devoreaza de-a dreptul. Nu le fac eu prea des gogosi, asa cum si-ar dori ei, iar cand le fac rar mai ramane ceva si pe a doua zi. 

Pentru reteta de gogosi rasucite avem nevoie de un aluat simplu, fara oua. Puteti folosi si un aluat imbogatit cu oua sau de ce nu? un aluat simplu de post 😉

Mod de preparare Gogosi rasucite:

Intr-o craticioara punem laptele la incalzit, pana ajunge la o temperatura suportabila la deget. Punem untul, zaharul, sarea si coaja de lamaie si omogenizam.

Intr-un vas amestecam faina cu drojdia uscata. Facem o adancitura in faina, punem laptele si uleiul. Framantam pana se inglobeaza toate ingredientele si obtinem un aluat moale si elastic, care nu se lipeste de maini. Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.

  • Aluatul se poate prepara si la masina de paine
  • In functie de tipul de faina folosit mai adaugati putina faina daca aluatul este prea moale sau putin lapte daca este prea vartos
  • Cantitatea de zahar poate varia in functie de preferinta voastra de dulce
  • Se poate folosi si drojdie proaspata, cca 25 g, pe care o dizolvati in laptele caldut

Aluatul crescut se rastoarna pe masa usor infainata si se intinde intr-o foaie subtire de cca 0,5 cm, pe care o taiem apoi fasii de cca 1 cm latime. Fiecare fasie de aluat se modeleaza apoi sub forma de snur si se rasuceste.

  • marimea o stabiliti voi in functie de preferinta si de cartita ce-o aveti la dispozitie pentru prajit

Gogosile rasucite se lasa la crescut pana aproape ca-si dubleaza volumul, apoi se prajesc in ulei bine incins. Se scot pe un prosop de hartie, sa se scurga de excesul de ulei si se pudreaza cu zahar pudra vanilat.

Pofta buna! 😉

Gogosi rasucite

RETETA IN IMAGINI

Alte retete de gogosi pe care le mai fac si-mi plac:

Gogosi ineluse – cu un aluat simplu de cozonac din cartea de bucate a bunicii, reteta AICI

Gogosi cu iaurt – gogosi rapide, cu ingrediente putine si un rezultat delicios, reteta AICI

Gogosi la cuptor – nu sunt ele ca si cele prajite in ulei, dar cu siguranta sunt usurele si mai sanatoase, reteta AICI

Gogosi simple – fara oua si prea mult zahar, perfecte pentru copii, reteta AICI

Pentru mai multe recomandari te astept si pe pagina de Facebook (AICI)

loading...
Tags: , ,

Comentarii prin facebook

Un comentariu

  1. mikaela says:

    Pai cum sa nu ne placa? In ultima vreme mai mult m-am gandit la ele,am inghitit in sec,trecand peste pofta.Am zis ca fac la cuptor,dar,nu sunt precum cele prajite,oricat am dori noi sa credem ca sunt.
    Si ,pana la urma,e posibil sa le vina vremea,si o sa mananc si o sa plang.Dar,o data ,de doua ori,trece.:))))

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Rulouri cu nuca de cocos

Rulouri cu nuca de cocos

Reteta de rulouri cu nuca de cocos este o reteta simpla, pe care o puteti face cu usurinta pentru cei dragi. Aluatul este pufos si aromat, iar nuca de cocos aduce un plus de aroma si savoare. Mod de preparare Rulouri cu nuca de cocos: Aluat: Intr-un castron amestecam drojdia […]

Placinta impletita cu branza

Placinta impletita cu branza

Dragilor, astazi v-am adus o placinta impletita cu branza absolut minunata! Aluat pufos si aromat, umplut cu branza dulce si cremoasa, nu stiu cum ar putea sa nu placa oricui o pui pe masa 🙂 Mod de preparare Placinta impletita cu branza: Aluat: Intr-un castron amestecam drojdia uscata cu zaharul […]

Placinte cu branza din foietaj rapid de casa

Placinte cu branza din foietaj rapid de casa

Am folosit pentru aceste placinte cu branza aluatul de foietaj rapid pe are il folosesc de obicei pentru cornuri pufoase. Este un aluat foarte usor de facut, pufos si aromat, cu gust intens de unt. Este minunat si va recomand cu drag sa-l incercati! Mod de preparare Placinte cu branza […]

Baclava – reteta cu nuca si fistic

Baclava – reteta cu nuca si fistic

Pentru aceasta reteta de Baclava am folosit nuca pentru umplutura si fistic pentru presarat deasupra, dar se poate face si o combinatie intre cele doua. Pentru foi am folosit foi de placinta din comert, e mai simplu si mai comod asa. Mod de preparare Baclava: Sirop: Apa si zaharul se […]

%d blogeri au apreciat: