Prajitura pufoasa cu mere si cocos este prajitura pe care o puteti pregati atunci cand va doriti o prajitura simpla, fara ingrediente sofisticate. Ideala pentru atunci cand aveti niste mere pe care nu le mai vrea nimeni, dar nici de aruncat nu sunt. Este rapida si grozav de buna si cu alte fructe sau daca puneti si putina cacao, asa cum am procedat AICI

INGREDIENTE
- 6 oua mari
- 200 g zahar
- 4 linguri ulei
- 6 linguri faina (cu varf)
- 1/2 lingurita praf de copt
- coaja de lamaie
- esenta de vanilie
- 4 mere
- ~50 g fulgi de nuca de cocos
Mod de preparare Prajitura pufoasa cu mere si cocos:
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si batem in continuare pana spuma devine consistenta, lucioasa si face „tepi” cand scoatem paletele mixerului.
- de obicei, prefer sa rasnesc zaharul intr-o rasnita de cafea. Se topeste mai repede si nu exista riscul de a ramane granule netopite de zahar
Galbenusurile amestecate bine cu uleiul, coaja de lamaie si esenta de vanilie se toarna peste albusuri si se omogenizeaza mixand usor, la viteza cea mai mica a mixerului. Faina amestecata cu praful de copt se cerne peste compozitie, se adauga merele taiate cubulete si fulgii de nuca de cocos si se incorporeaza totul cu o spatula, cu miscari usoare, de jos in sus.
- daca nu va place nuca de cocos se poate si fara 😉
Compozitia se toarna in strat uniform in tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptor la foc mediu (160 grade cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 30 de minute, pana prajitura trece proba cu scobitoarea.
Prajitura se scoate pe un gratar, cu tot cu hartia de copt. Se lasa la racit, apoi se portioneaza dupa preferinta si se pudreaza cu zahar pudra vanilat.
Pofta buna!
O alta varianta de prajitura cu mere si nuca de cocos gasiti AICI
Ma gasiti si pe Facebook la DULCIURI FEL DE FEL
1 comentariu
O prajitura foarte buna fara sa fie extrem de dulce dar nici fada, big like 😉