Prajitura “Piramida cu ciocolata”

de Miha
896 vizualizări
Piramida cu ciocolata

Se intampla in urma cu ceva vreme… S-a intamplat sa vreau ceva bun, ceva simplu de facut si cu multa ciocolata 😀 M-am apucat sa fac un blat simplu cu cacao si o crema ganache de ciocolata, ca doar e cea mai buna si cea mai simplu de facut.

Intre timp, mi-am dat seama ca e ziua prietenei noastre si chiar daca petrecerea avea sa fie in week-end ar fi fost frumos sa o asteptam cu o prajitura cu ciocolata 😉

Si uite-asa cea mai simpla prajitura cu ciocolata a capatat un aer festiv, dupa ce am pus in aplicare ideea Timeei

Piramida cu ciocolata

Ingrediente

  • Pentru blatul cu cacao:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura cacao neagra
  • esenta de rom
  • un varf de lingurita praf de copt
  • Pentru crema de ciocolata:
  • 150 g ciocolata
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • Pentru ornat:
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 150 g crema de branza Almette
  • 2 linguri zahar pudra
  • esenta de vanilie

Mod de preparare Prajitura “Piramida cu ciocolata”:

Blat cu cacao:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate cu ulei si esenta de rom le turnam peste albusuri si mixam usor. La sfarsit, incorporam faina amestecata cu praful de copt si cacaoa, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Turnam compozitia in tava (40/28 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 20 de minute. Scoatem blatul din tava, il punem pe un gratar si-l lasam la racit cu tot cu hartia de copt.

Crema de ciocolata:

Ciocolata rupta bucatele se topeste la foc impreuna cu smantana pentru frisca. Se omogenizeaza si se lasa sa se racoreasca. Dupa ce s-a racorit se da vasul la congelator pentru cca 1 ora, pana crema se raceste foarte bine si se intareste. Se mixeaza apoi pana devine pufoasa.

Crema pentru ornat:

Mixam smantana pentru frisca pana incepe sa prinda consistenta. Se adauga 1 lingura zahar si se mixeaza pana frisca devine pufoasa. Nu este necesar sa fie teapana, doar sa fie pufoasa.

Crema de branza se mixeaza cu restul de zahar si esenta de vanilie, cat sa se omogenizeze.

Amestecam cele 2 compozitii si mixam bine pana obtinem o crema ferma.

Indreptam marginile foii de blat, apoi o impartim in 4 bucati de 12 cm, 10 cm, 8 cm, 6 cm.

Blat pentru prajitura cu ciocolata

Ungem fasiile cu crema de ciocolata, apoi le suprapunem de jos in sus de la cea mai lata la cel mai ingusta, pentru a obtine piramida.

Preparare piramida cu ciocolata

Punem crema pentru ornat intr-un posh si ornam piramida. Dam la rece pentru cca o ora.

Pofta buna! 😉

Piramida cu ciocolata

poate vă plac și rețetele

19 comentarii

Diana 12 iunie 2015 - 10:19

Ce-ti mai trece prin cap’sorul ala mititel … am inghitit in sec , sa stii . Daca eram mai aproape de tine si pritena voastra , tot va faceam o vizita 🙂

Răspuns
Miha 13 iunie 2015 - 17:04

Cu drag te astept oricand 😉

Răspuns
Diana 14 iunie 2015 - 8:26

Multumesc frumos , Miha ! Draguta ca intotdeauna 🙂

Răspuns
Diana 12 iunie 2015 - 10:21

… ,,prietena” am vrut sa scriu , dar n-a iesit 🙁

Răspuns
Simona 12 iunie 2015 - 14:52

Cat de fain arata..

Răspuns
Miha 13 iunie 2015 - 17:05

Multumesc Simona >:D<

Răspuns
Rebecca 15 iunie 2015 - 15:10

🙁 vreau si eu:( imi ploua in gura

Răspuns
Mihaela 22 iunie 2015 - 14:03

Miha esti o bucatareasa desavarsita imi plac si ador retelele tale nu trece saptamana sa nu pun vreuna pe facebook sau sa o trimit la prietene.

Răspuns
Miha 22 iunie 2015 - 19:08

multumesc frumos Mihaela 🙂

Răspuns
mirela 3 octombrie 2015 - 18:18

Am si eu o colega care distribuie o gramada de prajituri,tu o i fi??))))

Răspuns
Timea 29 iunie 2015 - 18:50

Vreau si eu o felie 🙂

Răspuns
Kendall 15 septembrie 2015 - 20:06

O bunatate! O sa o incerc si eu reteta asta!!!

Răspuns
mirela 3 octombrie 2015 - 18:08

Citesc cu mare drag toate retetele si le si fac cu mare placere.

Răspuns
Miha 4 octombrie 2015 - 12:48

multumesc 🙂

Răspuns
Alin 11 mai 2016 - 11:21

Niste retete minunate! Multumim!

Răspuns
Miha 11 mai 2016 - 12:39

Si eu multumesc de aprecieri! 🙂

Răspuns
Kendalo 25 august 2017 - 11:41

Foarte bine arata!! Aveti niste retete minunate!

Răspuns
Miha 30 august 2017 - 10:22

multumesc 🙂

Răspuns
Cosmin 16 august 2018 - 13:58

Mama mea mai facea asa ceva. Multumim pt reteta!

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: