Prajitura marmorata cu capsuni

de Miha
3397 vizualizări
Prajitura marmorata cu capsuni

Chec la tava cu capsuni

Intotdeauna reteta de chec simplu la tava este solutia mea salvatoare pentru pachetelul de la scoala. In cazul de fata a fost solutia salvatoare si pentru atunci cand s-au anuntat musafiri 😉 Pentru aceasta prajitura marmorata cu capsuni, checul il aveam deja pregatit si din 2-3 miscari am pregatit si crema. Gata, musafirii n-au decat sa vina 😀

Prajitura marmorata cu capsuni

Prajitura marmorata cu capsuni

Intotdeauna reteta de chec simplu la tava este solutia mea salvatoare pentru pachetelul de la scoala. In cazul de fata a fost… Prajituri prajitura cu capsuni European Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 2 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 125 g zahar
  • 4 linguri lapte
  • 4 linguri ulei
  • 7 linguri (cu varf) faina
  • 1 praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • coaja de lamaie confiata (sau proaspat rasa)
  • esenta de rom
  • Pentru crema:
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 100 g mascarpone
  • 2 linguri zahar
  • esenta de vanilie
  • capsuni pentru decor

Mod de preparare Prajitura marmorata cu capsuni:

Ouale se mixeaza cu un praf de sare pana isi tripleaza volumul. Se adauga zaharul (pudra) si se mixeaza in continuare pana compozitia devine cremoasa. Mixand continuu se adauga uleiul si laptele, iar la sfarsit 6 linguri de faina amestecata cu praful de copt.

Dam deoparte o treime din compozitie si o amestecam cu cacaoa si esenta de rom dupa gust. In compozitia alba ramasa incorporam 1 lingura faina si coaja de lamaie.

Intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt turnam uniform compozitia alba, iar deasupra acesteia cea cu cacao. Amestecam usor cele doua compozitii, formand spirale cu lingura, apoi dam tava la cuptor la foc mediu, pana checul trece proba cu scobitoarea si este ferm la atingere.

Se lasa sa se raceasca pe un gratar (cu tot cu hartia de copt).

Crema de mascarpone:

Mixam smantana pentru frisca pana incepe sa prinda consistenta. Se adauga 1 lingura zahar si se mixeaza pana frisca devine pufoasa. Nu este necesar sa fie teapana, doar sa fie pufoasa.

Mascarponele se mixeaza cu restul de zahar si esenta de vanilie, cat sa se omogenizeze.

Amestecam cele 2 compozitii si mixam bine pana obtinem o crema ferma.

Taiem blatul pentru prajitura in bucati dreptunghiulare, potrivite ca marime si le ornam cu crema de mascapone si bucati de capsuni proaspete.

Pofta buna! 😉

Prajitura cu capsuni si crema mascarpone

Prajitura pufoasa cu cacao si capsuniMa gasiti si pe Facebook la DULCIURI FEL DE FEL

poate vă plac și rețetele

1 comentariu

Dan 9 septembrie 2015 - 10:50

O reteta foarte buna. Executata si mancata 🙂

Răspuns

Lasă un răspuns