Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura Musuroi de cartita

Reteta Prajitura Musuroi de cartita

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 5 oua
  • 150 g zahar (pudra)
  • 3 linguri ulei de cocos
  • 3 linguri lapte
  • 2 linguri cacao
  • 5 linguri faina
  • esenta de rom
  • un varf de lingurita praf de copt
  • Pentru crema:
  • 300 ml smantana pentru frisca
  • 250 g mascarpone
  • 100 g zahar (pudra)
  • esenta de vanilie
  • 2-3 linguri fulgi de ciocolata
  • In plus:
  • 4-5 banane, in functie de cat de mari sunt
loading...

Povestea pentru aceasta prajitura Musuroi de cartita incepe cam asa:

-Stii ce n-am mancat niciodata?

-Ce?

-Un Musuroi de cartita, de ala mare si cremos 🙂

-Interesant, nici eu n-am facut niciodata :)))

Blat de cacao, o crema delicioasa cu mascarpone si cateva banane… si in cateva ore prajitura era doar o amintire 🙂

Mod de preparare Prajitura „Musuroi de cartita”:

Blat:

Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, la viteza maxima a mixerului. Cand spuma s-a intarit bine adaugam zaharul pudra si mixam pana spuma devine densa si lucioasa.

Separat frecam galbenusurile cu uleiul de cocos, laptele si esenta de rom, pana obtinem o emulsie stabila. Aceasta emulsie o turnam peste albusuri. Dam mixerul la viteza cea mai mica si omogenizam usor compozitia.

  • uleiul de cocos poate fi inlocuit cu ulei de floarea soarelui
  • blatul se poate aroma cu orice alta aroma aveti si va place

Faina o cernem impreuna cu cacaoa si praful de copt peste compozitia de oua. Dam mixerul deoparte si amestecam totul cu o spatula, usor, cu miscari de jos in sus.

Compozitia o turnam intr-o tava (23-24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si dam tava la cuptor la foc mediu (160 grade, cuptor electric cu ventilatie), pentru cca jumatate de ora, pana blatul devine ferm la atingere. Se poate testa cu scobitoarea.

Blatul se scoate pe un gratar, cu fundul in sus, se scoate hartia de copt si se lasa la racit.

Crema:

Smantana pentru frisca se mixeaza pana incepe sa capete consistenta. Se adauga zaharul pudra, esenta de vanilie si mascarponele si se mixeaza pana devine ferma si pufoasa. La sfarsit incorporam fulgii de ciocolata, amestecand usor cu o spatula.

  • daca este absolut necesar se poate adauga un intaritor de frisca
  • de asemenea, se poate pune si gelatina in crema daca doriti ca felia de prajitura sa-si pastreze „tinuta” si sa arate perfect. Din punctul meu de vedere, este grozav de buna si fara gelatina, dar alegerea va apartine
  • gustati crema si mai adaugati zahar, in functie de preferinta voastra de dulce

Asamblare Prajitura Musuroi de cartita:

Blatul racit se scobeste, formand o adancitura in care sa incapa bananele, lasand o margine de cca 2 cm. Blatul scobit il pui deoparte pe un platou.

  • blatul se poate insiropa, eu il prefer fara. Puteti folosi un sirop de zahar ars, lapte indulcit si aromat cu vanilie sau lapte amestecat cu nesquik…

Punem un strat subtire de crema in scobitura si asezam bananele, intregi sau taiate in jumatate pe lungime. Punem restul de crema peste banane, dandu-i forma specifica de musuroi. Peste crema se presara firimituri din blatul scobit, apasand usor cu mana, sa adere bine la crema.

Se da la rece pentru o ora, doua, trei… cat poti rezista 😀

Pofta buna! 😉

RETETA IN IMAGINI

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)

loading...
Tags: , , , , ,

Comentarii prin facebook

2 Comentarii

  1. Olivia says:

    Minunata.Nici eu n-am mancat niciodata.

  2. Chiar daca este o prajiura extrem de simpla, gusturile difera in fiecare zona a tarii si lumea are alte asteptari de la ea dar este extrem de cautata si apreciata.
    Multumim pentru reteta dumneavoastra

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Negresa pufoasa cu marshmallow

Negresa pufoasa cu marshmallow

Pentru aceasta reteta de Negresa pufoasa cu marshmallow am pornit de la reteta mea preferata de negresa pufoasa cu ciocolata, la care am adaugat un strat de marshmallow, acele bezele moi si delicioase. Un deliciu absolut, mai ales cat e calda si bezeaua moale si lipicioasa 🙂 Mod de preparare […]

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Choux a la creme cu crema de cafea preparata la Espressor Melitta Solo&Perfect Milk

Un desert perfect pentru cei ce iubesc cafeaua in toate formele ei. Crema fina de cafea cu mascarpone este absolut delicioasa si cu siguranta o voi mai folosi si la alte deserturi. Cafea am preparat la espressorul Melitta Solo&Perfect Milk, doua portii, una pentru mine si una pentru reteta de […]

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana si crema de ciocolata de astazi este dovada ca nu e musai sa muncesti pe branci in bucatarie pentru o prajitura delicioasa. Din doar cateva ingrediente si minim de efort, obtii o prajitura care poate fi tranformata cu usurinta si in tort, daca ai ceva […]

Prajitura Kinder Maxi King

Prajitura Kinder Maxi King

Prajitura Kinder Maxi King este o prajitura de casa adaptata dupa celebra prajitura cumparata de la supermarket. La o prima impresie, poate parea ca are foarte mult zahar, lucru care m-a oprit si pe mine sa o fac pana acum. Atat de bine se completeaza toate straturile si aromele, incat […]

%d blogeri au apreciat: