Prajituri / Retete de prajituri

Prajitura Musuroi de cartita

Reteta Prajitura Musuroi de cartita

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 5 oua
  • 150 g zahar (pudra)
  • 3 linguri ulei de cocos
  • 3 linguri lapte
  • 2 linguri cacao
  • 5 linguri faina
  • esenta de rom
  • un varf de lingurita praf de copt
  • Pentru crema:
  • 300 ml smantana pentru frisca
  • 250 g mascarpone
  • 100 g zahar (pudra)
  • esenta de vanilie
  • 2-3 linguri fulgi de ciocolata
  • In plus:
  • 4-5 banane, in functie de cat de mari sunt
loading...

Povestea pentru aceasta prajitura Musuroi de cartita incepe cam asa:

-Stii ce n-am mancat niciodata?

-Ce?

-Un Musuroi de cartita, de ala mare si cremos 🙂

-Interesant, nici eu n-am facut niciodata :)))

Blat de cacao, o crema delicioasa cu mascarpone si cateva banane… si in cateva ore prajitura era doar o amintire 🙂

Mod de preparare Prajitura „Musuroi de cartita”:

Blat:

Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, la viteza maxima a mixerului. Cand spuma s-a intarit bine adaugam zaharul pudra si mixam pana spuma devine densa si lucioasa.

Separat frecam galbenusurile cu uleiul de cocos, laptele si esenta de rom, pana obtinem o emulsie stabila. Aceasta emulsie o turnam peste albusuri. Dam mixerul la viteza cea mai mica si omogenizam usor compozitia.

  • uleiul de cocos poate fi inlocuit cu ulei de floarea soarelui
  • blatul se poate aroma cu orice alta aroma aveti si va place

Faina o cernem impreuna cu cacaoa si praful de copt peste compozitia de oua. Dam mixerul deoparte si amestecam totul cu o spatula, usor, cu miscari de jos in sus.

Compozitia o turnam intr-o tava (23-24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si dam tava la cuptor la foc mediu (160 grade, cuptor electric cu ventilatie), pentru cca jumatate de ora, pana blatul devine ferm la atingere. Se poate testa cu scobitoarea.

Blatul se scoate pe un gratar, cu fundul in sus, se scoate hartia de copt si se lasa la racit.

Crema:

Smantana pentru frisca se mixeaza pana incepe sa capete consistenta. Se adauga zaharul pudra, esenta de vanilie si mascarponele si se mixeaza pana devine ferma si pufoasa. La sfarsit incorporam fulgii de ciocolata, amestecand usor cu o spatula.

  • daca este absolut necesar se poate adauga un intaritor de frisca
  • de asemenea, se poate pune si gelatina in crema daca doriti ca felia de prajitura sa-si pastreze „tinuta” si sa arate perfect. Din punctul meu de vedere, este grozav de buna si fara gelatina, dar alegerea va apartine
  • gustati crema si mai adaugati zahar, in functie de preferinta voastra de dulce

Asamblare Prajitura Musuroi de cartita:

Blatul racit se scobeste, formand o adancitura in care sa incapa bananele, lasand o margine de cca 2 cm. Blatul scobit il pui deoparte pe un platou.

  • blatul se poate insiropa, eu il prefer fara. Puteti folosi un sirop de zahar ars, lapte indulcit si aromat cu vanilie sau lapte amestecat cu nesquik…

Punem un strat subtire de crema in scobitura si asezam bananele, intregi sau taiate in jumatate pe lungime. Punem restul de crema peste banane, dandu-i forma specifica de musuroi. Peste crema se presara firimituri din blatul scobit, apasand usor cu mana, sa adere bine la crema.

Se da la rece pentru o ora, doua, trei… cat poti rezista 😀

Pofta buna! 😉

RETETA IN IMAGINI

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)

loading...
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...
Tags: , , , , ,

Comentarii prin facebook

2 Comentarii

  1. Olivia says:

    Minunata.Nici eu n-am mancat niciodata.

  2. Chiar daca este o prajiura extrem de simpla, gusturile difera in fiecare zona a tarii si lumea are alte asteptari de la ea dar este extrem de cautata si apreciata.
    Multumim pentru reteta dumneavoastra

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Tiramisu cu cafea preparata la Espressor Breville Prima Latte

Tiramisu cu cafea preparata la Espressor Breville Prima Latte

Am incercat pana acum mai multe variante de Tiramisu, de cele mai multe ori retete adaptate astfel incat sa poate manca si copiii. Astazi avem insa o varianta dedicata exclusiv adultilor, cu cafea si lichior Amaretto 😉 Pentru prepararea cafelei am folosit espressorul Breville Prima Latte, pe care il poti […]

Prajitura cu mere si aluat razuit

Prajitura cu mere si aluat razuit

Astazi va aduc o prajitura cu mere si aluat razuit, o prajitura de casa care o putem face oricand in timpul anului, dar acum, mai mult ca niciodata, parca are un gust mai bun. Mod de preparare Prajitura cu mere si aluat razuit: Vom pregati mai intai umplutura pentru prajitura […]

Lava Cake – reteta Vulcan de ciocolata

Lava Cake – reteta Vulcan de ciocolata

Ce pot sa spun? Da, mi-a lipsit pana acum reteta de Lava Cake de pe blog. Am avut candva demult o incercare a acestui deliciu cu ciocolata, dar mai apoi s-a asternut praful, cum se spune. Asta pana cand s-a intors Robert dintr-o excursie si mi-a spus ca a mancat […]

Prajitura pufoasa cu branza

Prajitura pufoasa cu branza

Pentru astazi avem o prajitura pufoasa cu branza, o prajitura simplu de preparat si delicioasa pana la ultima firimitura. O prajitura de casa care te va scoate din incurcatura atunci cand ti se anunta musafiri 😉 Mod de preparare Prajitura pufoasa cu branza: Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Peste galbenusuri […]