Prajitura Musuroi de cartita

de Miha
3526 vizualizări

Reteta Prajitura Musuroi de cartita

Povestea pentru aceasta prajitura Musuroi de cartita incepe cam asa:

-Stii ce n-am mancat niciodata?

-Ce?

-Un Musuroi de cartita, de ala mare si cremos 🙂

-Interesant, nici eu n-am facut niciodata :)))

Blat de cacao, o crema delicioasa cu mascarpone si cateva banane… si in cateva ore prajitura era doar o amintire 🙂

Prajitura Musuroi de cartita

Povestea pentru aceasta prajitura Musuroi de cartita incepe cam asa: -Stii ce n-am mancat niciodata? -Ce? -Un Musuroi de cartita, de ala… Prajituri Prajitura Musuroi de cartita European Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 2 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 5 oua
  • 150 g zahar (pudra)
  • 3 linguri ulei de cocos
  • 3 linguri lapte
  • 2 linguri cacao
  • 5 linguri faina
  • esenta de rom
  • un varf de lingurita praf de copt
  • Pentru crema:
  • 300 ml smantana pentru frisca
  • 250 g mascarpone
  • 100 g zahar (pudra)
  • esenta de vanilie
  • 2-3 linguri fulgi de ciocolata
  • In plus:
  • 4-5 banane, in functie de cat de mari sunt

Mod de preparare Prajitura “Musuroi de cartita”:

Blat:

Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, la viteza maxima a mixerului. Cand spuma s-a intarit bine adaugam zaharul pudra si mixam pana spuma devine densa si lucioasa.

Separat frecam galbenusurile cu uleiul de cocos, laptele si esenta de rom, pana obtinem o emulsie stabila. Aceasta emulsie o turnam peste albusuri. Dam mixerul la viteza cea mai mica si omogenizam usor compozitia.

  • uleiul de cocos poate fi inlocuit cu ulei de floarea soarelui
  • blatul se poate aroma cu orice alta aroma aveti si va place

Faina o cernem impreuna cu cacaoa si praful de copt peste compozitia de oua. Dam mixerul deoparte si amestecam totul cu o spatula, usor, cu miscari de jos in sus.

Compozitia o turnam intr-o tava (23-24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si dam tava la cuptor la foc mediu (160 grade, cuptor electric cu ventilatie), pentru cca jumatate de ora, pana blatul devine ferm la atingere. Se poate testa cu scobitoarea.

Blatul se scoate pe un gratar, cu fundul in sus, se scoate hartia de copt si se lasa la racit.

Crema:

Smantana pentru frisca se mixeaza pana incepe sa capete consistenta. Se adauga zaharul pudra, esenta de vanilie si mascarponele si se mixeaza pana devine ferma si pufoasa. La sfarsit incorporam fulgii de ciocolata, amestecand usor cu o spatula.

  • daca este absolut necesar se poate adauga un intaritor de frisca
  • de asemenea, se poate pune si gelatina in crema daca doriti ca felia de prajitura sa-si pastreze “tinuta” si sa arate perfect. Din punctul meu de vedere, este grozav de buna si fara gelatina, dar alegerea va apartine
  • gustati crema si mai adaugati zahar, in functie de preferinta voastra de dulce

Asamblare Prajitura Musuroi de cartita:

Blatul racit se scobeste, formand o adancitura in care sa incapa bananele, lasand o margine de cca 2 cm. Blatul scobit il pui deoparte pe un platou.

  • blatul se poate insiropa, eu il prefer fara. Puteti folosi un sirop de zahar ars, lapte indulcit si aromat cu vanilie sau lapte amestecat cu nesquik…

Punem un strat subtire de crema in scobitura si asezam bananele, intregi sau taiate in jumatate pe lungime. Punem restul de crema peste banane, dandu-i forma specifica de musuroi. Peste crema se presara firimituri din blatul scobit, apasand usor cu mana, sa adere bine la crema.

Se da la rece pentru o ora, doua, trei… cat poti rezista 😀

Pofta buna! 😉

RETETA IN IMAGINI

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)

poate vă plac și rețetele

2 comentarii

Olivia 15 mai 2019 - 12:47

Minunata.Nici eu n-am mancat niciodata.

Răspuns
Anna Braghis 19 mai 2019 - 15:38

Chiar daca este o prajiura extrem de simpla, gusturile difera in fiecare zona a tarii si lumea are alte asteptari de la ea dar este extrem de cautata si apreciata.
Multumim pentru reteta dumneavoastra

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: