Retete de prajituri / Tarte si cheesecake-uri

Cheesecake copt cu zmeura

Cheesecake cu zmeura

Reteta Cheesecake copt cu zmeura

Ingrediente

  • Pentru baza:
  • 200 g biscuiti obisnuiti
  • 100 g unt
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • Pentru umplutura:
  • 800 g branza de vaci proaspata
  • 4 oua
  • 200 g zahar
  • coaja de lamaie Finesse
  • esenta de vanilie
  • Pentru sosul de zmeura:
  • 250 g zmeura
  • 1-2 linguri zahar
loading...

Branza proaspata de vaci nu prea-mi lipseste din frigider. Desi copiii ar vrea sa le fac des, cat de des se poate, papanasi sau prajitura turnata cu branza, ii mai ademenesc uneori si cu cate un cheesecake 😉 De data aceasta un cheesecake copt cu zmeura. Despre tehnica asta, de a prepara sosul de zmeura (ori alte fructe) direct in cuptor peste prajitura, mi-a povestit prietena mea si am vrut musai sa o pun in aplicare. Mi-a placut, apoi am incercat si cu capsuni, si cu afine… Delicios! 😉

Mod de preparare Cheesecake copt cu zmeura:

Blat:

Biscuitii se macina fin. Se adauga zaharul vanilat si untul topit si se amesteca bine. Se rastoarna intr-o tava de 20/20 cm, cu margine detasabila. Se niveleaza cu o lingura sau spatula, sa avem un strat uniform, apoi cu fundul unui pahar se taseaza bine pana se obtine blatul. Dam la rece pana pregatim crema de branza.

Crema de branza:

Branza de vaci se mixeaza cu zaharul si aromele pana se omogenizeaza si zaharul se topeste.

  • in functie de preferinta voastra de dulce puneti zahar mai mult sau mai putin decat am pus eu

Se adauga ouale, pe rand, mixand bine dupa fiecare.

  • daca branza este prea uscata se mai pot adauga 1-2 oua sau 1-2 linguri cu smantana

Turnam crema de branza peste blatul de biscuiti si dam la cuptor la foc mediu (sau 160 grade, cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 40 minute, pana prajitura incepe sa se rumeneasca usor pe margini. 

Intre timp preparam sosul de zmeura.

Eu am folosit zmeura congelata. In cazul in care folositi zmeura proaspata o blenduiti pur si simplu, fara sa mai puneti pe foc.

Peste zmeura se presara zaharul si se pune la foc mic, pana zmeura incepe sa se inmoaie usor si zaharul se topeste. Pasam totul cu mixerul vertical, apoi trecem printr-o sita pentru a elimina samburii

  • daca samburii de zmeura nu va deranjeaza puteti omite sa mai treceti sosul de zmeura prin sita
  • indulciti sosul dupa gust

Cand prajitura este aproape gata, suprafata prajiturii este moale, dar ferma si este foarte usor rumenita pe margini, turnam deasupra sosul de zmeura. Dam din nou la cuptor pentru cca 10 minute.

Lasam sa se raceasca bine in tava, scoatem inelul detasabil si dam la frigider pentru vreo 2 ore.

Pofta buna!

RETETA IN IMAGINI

Mai multe retete de cheesecake gasiti AICI

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)

loading...
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...
Tags: , , , , , ,

Comentarii prin facebook

2 Comentarii

  1. M-ati ademenit si pe mine.Felicitari!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Tort cu ciocolata alba si mascarpone

Tort cu ciocolata alba si mascarpone

Nu am apucat sa fac poze pentru acest tort cu ciocolata alba si mascarpone. Dar a fost atat de laudat incat trebuie sa va spun si voua reteta 🙂 E usor de facut, sunt convinsa ca va veti descurca si fara poze  Mod de preparare Tort cu ciocolata alba si […]

Prajitura cu gem de caise si frisca

Prajitura cu gem de caise si frisca

Sa ai in camara un borcan de gem de caise sau orice alt fruct este intotdeauna benefic 🙂 Ai pe ce pune mana cand ti se face pofta de ceva dulce si bun. Nu numai ca il poti savura pe-o felie de paine prajita cu unt, dar poti face si […]

Gogosi pufoase – reteta gogosi simple si pufoase

Gogosi pufoase – reteta gogosi simple si pufoase

Reteta de gogosi pufoase este una dintre acele retete care se face foarte des la noi in bucatarie. Aproape ca le fac cu ochii inchise de-acum, iar de mancat se mananca de-ndata. As vrea sa va spun cum se pastreaza pana a doua zi, dar niciodata nu apuca ziua de […]

Prajitura turnata cu caise

Prajitura turnata cu caise

Prajitura cu caise am tot facut vara asta, varianta cu iaurt ne-a placut cel mai mult, dar si varianta simpla si pufoasa. Si daca tot am avut multe caise la dispozitie am zis sa incerc si varianta turnata, am avut eu o presimtire ca va fi foarte buna 🙂 La […]