Retete de prajituri / Tarte si cheesecake-uri

Cheesecake copt cu zmeura

Cheesecake cu zmeura

Reteta Cheesecake copt cu zmeura

Ingrediente

  • Pentru baza:
  • 200 g biscuiti obisnuiti
  • 100 g unt
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • Pentru umplutura:
  • 800 g branza de vaci proaspata
  • 4 oua
  • 200 g zahar
  • coaja de lamaie Finesse
  • esenta de vanilie
  • Pentru sosul de zmeura:
  • 250 g zmeura
  • 1-2 linguri zahar
loading...

Branza proaspata de vaci nu prea-mi lipseste din frigider. Desi copiii ar vrea sa le fac des, cat de des se poate, papanasi sau prajitura turnata cu branza, ii mai ademenesc uneori si cu cate un cheesecake 😉 De data aceasta un cheesecake copt cu zmeura. Despre tehnica asta, de a prepara sosul de zmeura (ori alte fructe) direct in cuptor peste prajitura, mi-a povestit prietena mea si am vrut musai sa o pun in aplicare. Mi-a placut, apoi am incercat si cu capsuni, si cu afine… Delicios! 😉

Mod de preparare Cheesecake copt cu zmeura:

Blat:

Biscuitii se macina fin. Se adauga zaharul vanilat si untul topit si se amesteca bine. Se rastoarna intr-o tava de 20/20 cm, cu margine detasabila. Se niveleaza cu o lingura sau spatula, sa avem un strat uniform, apoi cu fundul unui pahar se taseaza bine pana se obtine blatul. Dam la rece pana pregatim crema de branza.

Crema de branza:

Branza de vaci se mixeaza cu zaharul si aromele pana se omogenizeaza si zaharul se topeste.

  • in functie de preferinta voastra de dulce puneti zahar mai mult sau mai putin decat am pus eu

Se adauga ouale, pe rand, mixand bine dupa fiecare.

  • daca branza este prea uscata se mai pot adauga 1-2 oua sau 1-2 linguri cu smantana

Turnam crema de branza peste blatul de biscuiti si dam la cuptor la foc mediu (sau 160 grade, cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 40 minute, pana prajitura incepe sa se rumeneasca usor pe margini. 

Intre timp preparam sosul de zmeura.

Eu am folosit zmeura congelata. In cazul in care folositi zmeura proaspata o blenduiti pur si simplu, fara sa mai puneti pe foc.

Peste zmeura se presara zaharul si se pune la foc mic, pana zmeura incepe sa se inmoaie usor si zaharul se topeste. Pasam totul cu mixerul vertical, apoi trecem printr-o sita pentru a elimina samburii

  • daca samburii de zmeura nu va deranjeaza puteti omite sa mai treceti sosul de zmeura prin sita
  • indulciti sosul dupa gust

Cand prajitura este aproape gata, suprafata prajiturii este moale, dar ferma si este foarte usor rumenita pe margini, turnam deasupra sosul de zmeura. Dam din nou la cuptor pentru cca 10 minute.

Lasam sa se raceasca bine in tava, scoatem inelul detasabil si dam la frigider pentru vreo 2 ore.

Pofta buna!

RETETA IN IMAGINI

Mai multe retete de cheesecake gasiti AICI

Pentru mai multe recomandari va astept si pe pagina de Facebook (AICI)

loading...
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...
Tags: , , , , , ,

Comentarii prin facebook

2 Comentarii

  1. M-ati ademenit si pe mine.Felicitari!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Cobbler cu capsuni la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Cobbler cu capsuni la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Asa cum v-am promis, continui seria deserturilor pregatite la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune cu o reteta de cobbler cu capsuni (sau cu orice alte fructe vrei tu). Este o reteta care te va salva intotdeauna atunci cand vrei ceva bun si rapid. Foarte rapid! 😉 Mod de […]

Prajitura cu capsuni si iaurt

Prajitura cu capsuni si iaurt

Va spuneam la Prajitura simpla cu iaurt ca in functie de preferinte, se pot adauga in compozitie ceva fructe de sezon, bucati de nuca prajita sau ciocolata tocata N-am rezistat tentatiei de a adauga niste capsuni si iata ca azi va aduc prajitura cu capsuni si iaurt, o prajitura pentru […]

Negresa cu branza la Multicooker Crock-Pot cu gatire sub presiune

Negresa cu branza la Multicooker Crock-Pot cu gatire sub presiune

Pentru astazi avem o reteta de negresa cu branza, pregatita la Multicooker Crock-Pot cu gatire sub presiune. Nu stiu inca daca minunea asta de aparat poate face orice fel de desert, dar negresa cu branza a iesit grozav. La fel ca si crema de zahar ars 😉 Promit sa revin […]

Rulouri cu afine

Rulouri cu afine

V-am mai povestit eu despre ai mei si pofta lor nestavilita pentru gogosi 🙂 Zilele trecute le-am facut din nou, cedand insistentelor, dar trebuie sa recunosc ca am trisat putin. Am dat deoparte o bucata de aluat si am facut pentru mine si numai pentru mine aceste minunate rulouri cu […]