Prajitura din albusuri

de Miha
1209 vizualizări
Prajitura din albusuri

O prajitura din albusuri, moale si pufoasa, ce se preteaza cu usurinta la orice fel de topping aveti voi chef. Potrivita pentru atunci cand aduni mai multe albusuri la congelator

prajitura din albusuri

prajitura din albusuri cu crema

Ingrediente

  • 350 g albus
  • 200 g zahar pudra
  • 150 g faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 50 g nuca de cocos
  • esenta de vanilie
  • Pentru topping:
  • 150 g dulce de leche
  • 150 g mascarpone

Mod de preparare Prajitura din albusuri:

Albusul se bate spuma tare cu un praf de sare. Se adauga jumatate din cantitatea de zahara si se mixeaza pana spuma devine lucioasa, ca pentru bezea. Aromam cu esenta de vanilie, dupa gust.

Separat amestecam faina cu praful de copt, nuca de cocos si restul de zahar, apoi o incorporam in spuma de albusuri amestecand usor cu o spatula, cu miscari de sus in jos.

Turnam compozitia in 6 forme de silicon pentru briose, ce ramane punem intr-o tava (17 cm diametru) tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptor la foc mediu pana se rumeneste usor. Se face proba cu scobitoarea.

Se scot pe un gratar si se lasa la racit.

Topping:

Mixam mascarponele cu dulce de leche, apoi turnam peste prajitura bine racita.

Prajitura din albusuri

poate vă plac și rețetele

16 comentarii

Andreea-Elena C. 14 februarie 2012 - 15:41

de acum am sa adun si eu albusurile! mai tot timpul uit de ele sau le arnci din greseala … asta daca nu le prajeste sotul meu, ca tare mult ii mai plac!
arata superb si tortul si briosa … iar toppingul este demential!

Răspuns
Beth 14 februarie 2012 - 15:53

Hummmm….. parfait et très beaux, il en reste?????

Răspuns
Dan si Ionela Dumitru 14 februarie 2012 - 15:56

Delicios ca de obicei, felicitari din sufler, Multa dragoste azi, de fapt ca si ieri si maine si tot asa.

Răspuns
TeoBucatar 14 februarie 2012 - 16:41

Apetisante!O seara frumoasa!

Răspuns
lia 14 februarie 2012 - 16:42

Minunate ! am albusuri adunate la congelator si tot nu eram eu hotarata ce anume sa fac ? Acuma stiu 🙂
pupici

Răspuns
maria elena 14 februarie 2012 - 17:55

Mmmmmmm, ce apetisant! Zilele trecute am preparat un chec din albusuri, dar spun drept prajitura ta ma ispiteste. Te pupic.

Răspuns
Liliana Toma 14 februarie 2012 - 18:28

Minunat!!!Trebuie sa adun albusuri!O seara placuta!Te pup!

Răspuns
Mari 14 februarie 2012 - 21:37

Si eu fac tot chek din albusuri de obicei. Cu prima ocazie incerc si prajitura ta. Arata foarte bine!

Răspuns
pansy 15 februarie 2012 - 9:19

prajitura asta in america se numeste prajitura ingerilor,doar ca are in compozitie si lamaie,fara nuca de cocos si se face intr-o forma speciala cu tuturoi la mijloc,care tuturoi sa fie mai inalt decat marginile formei,pentru ca se pune la racit intoarsa pe dos,cu tuturoiul in jos.trebuie sa incerc si eu topingul tau,ca pare a fi tare bun.pupu-te!

Răspuns
catkitchen 15 februarie 2012 - 13:32

Cate albusuri mai aruncam eu !!!! …. grozava idee!!

Răspuns
Anonymous 22 februarie 2012 - 16:54

De unde ai cumparat decoratiunile?

Răspuns
Miha 22 februarie 2012 - 16:57

Te referi la inimoare mici si roz?

Răspuns
Anonymous 22 februarie 2012 - 18:20

da.arata super bine

Răspuns
Miha 22 februarie 2012 - 18:33

Le-am primit cadou de la o prietena din strainatate.

Răspuns
Liana10 26 februarie 2012 - 21:00

Nicio sectiune? 🙁 Si zi la prietena ta din strainatate ca vreau si eu inimioare din alea mici si roz…da’ se vad rosii, sa stii 😛 puup

Răspuns
Miha 27 februarie 2012 - 6:42

Nu am sectiune Liana, n-am mai apucat sa fac poze. 🙁

Inimioarele is o culoare…nedefinita. :p :)))

Pup!

Răspuns

Lasă un răspuns