Cornuri cu ciocolata

de Miha
289 vizualizări
Foietaj rapid cu ciocolata

Cine ma cunoaste stie deja ca-mi plac lucrurile bine facute, dar facute repede. :)))  Imi doream de multa vreme sa fac aluat de foietaj, din care sa fac niste cornuri simple sau cu ciocolata, dar procesul de fabricatie mi-a taiat tot elanul. Asa se face ca atunci cand am gasit reteta de aluat de foietaj rapid intr-o carte veche de bucate m-am grabit sa o testez.

Update: Si pentru a evita orice fel de confuzii sau neplaceri, tin sa precizez ca aceste cornulete sunt mai degraba crocante, nu tari, dar suficient de crocante incat sa faca “crantz” :))))  Pentru un rezultat moale si pufos, vezi reteta de croissant 🙂

Cornuri cu ciocolata

Ingrediente

  • 600 g faina
  • 100 ml ulei
  • 1 ou
  • 1 lingura otet
  • 1 lingurita sare
  • 200 g unt
  • 200 ml apa
  • 100 g ciocolata pentru umplutura
  • 1 galbenus + 2 linguri lapte pentru uns

Mod de preparare Cornuri cu ciocolata:

Punem faina intr-un castron, facem o gaura in mijloc si punem oul, uleiul, otetul si sarea. Framantam apoi adaugand apa calduta, putin cate putin, pana obtinem un aluat elastic si nelipicios.

Aluatul obtinut se intinde in foaie subtire si rotunda. Se unge apoi cu untul moale, la temperatura camerei. Taiem foaia in 8 segmente de cerc, egale intre ele, lasand mijlocul netaiat. In continuare, fiecare segment de cerc se intoarce peste cercul din mijlocul foii, lipindu-le. Ordinea de intoarcere si asezare se face succesiv, numai din pozitiile opuse fata in fata. Astfel vom suprapune: 1 cu 2; 3 cu 4; 5 cu 6; 7 cu 8.

Cornuri din foietaj rapid

Coca se acopera cu folie alimentara si se da la rece pentru 2 ore.

Se intinde apoi cu sucitorul o foaie de cca 0.5 cm grosime, pe care o impaturim in 3, pe lungime, apoi inca o data in 3.

Foietaj rapid

Se intinde din nou cu sucitorul, in foaie subtire si dreptunghiulara. Taiem foaia in 2 pe lungime, apoi fiecare parte o taiem in triunghiuri. Pe fiecare triunghi punem cate un patratel de ciocolata, apoi rulam de la baza catre varf.

Asezam cornurile in tava tapetata cu hartie de copt si le ungem cu galbenusul de ou desfacut cu putin lapte.

Cornuri din foietaj

Dam la cuptor la foc mediu spre mare, pana se rumenesc.

Foietaj rapid cu ciocolata

Cornuri cu ciocolata din foietaj

Cartea din care am luat aceasta reteta este o carte veche de bucate de Nicolae Olexiuc, nu stiu cum se cheama pentru ca nu mai are nici coperti saraca. 🙂

Carte de bucate veche

poate vă plac și rețetele

31 comentarii

Dana Cristea 13 februarie 2012 - 10:52

Ce frumoase sunt!!!

Răspuns
Beth 13 februarie 2012 - 11:12

Trop mimi ces croissants, l’idéal pour le bonheur des enfants, bravo!

bisous

Răspuns
Alex 13 februarie 2012 - 11:37

foarte delicios !!!

Răspuns
Ruxi 13 februarie 2012 - 11:55

Ce metoda interesanta de impaturit aluatul! Pare mai simpla decat cele pe care le stiu eu. Poate imi fac curaj si le incerc. Felicitari, arata bestial!

Răspuns
lauralaurentiu 13 februarie 2012 - 15:23

Ce carte interesanta trebuie sa fi fost! Poti sa-mi spui cum se numeste, sa o caut si eu?

Răspuns
Miha 13 februarie 2012 - 15:50

Laura, am pus o poza ca cartea, nu stiu cat ti-o fi de folos. 😀

Răspuns
mandala 13 februarie 2012 - 16:29

Delicioase!

Răspuns
Alina C. 13 februarie 2012 - 16:58

Arata intr-un mare fel!
Felicitari! :*

Răspuns
Adela Zilahi 13 februarie 2012 - 19:05

Arata super bine! Am si eu o carte veche, am si reteta , asa deci pe treaba! Pana atunci ma servesc de la tine ca e cu cioco! Pupicei!!

Răspuns
DiaMar-bucataria galbena 13 februarie 2012 - 19:07

Sunt pe placul mofturoasei mele.pup!

Răspuns
lauralaurentiu 13 februarie 2012 - 19:18

Multumesc, Miha, clar ca e super carticica daca are consemnate astfel de procedee de care sunt si eu foarte interesata. O sa caut sa mi-o procur, macar scanata. btw, foarte faine cornuri ti-au iesit!

Răspuns
miremirc 13 februarie 2012 - 19:47

Bune cornurile ! 🙂

Răspuns
Licuta Marin 13 februarie 2012 - 20:27

Fragede si tare bune!!!Servesc unul cu mare placere:)Pup!

Răspuns
Timea 13 februarie 2012 - 22:35

Foarte delicioase cornurile tale! servesc si eu 2-3 buc 🙂

Răspuns
Anonymous 13 februarie 2012 - 22:48

Foarte tare blogul. Felicitari

Răspuns
Dana 14 februarie 2012 - 6:08

interesant aluat. foarte bune cornuletze !!

Răspuns
Emily 14 februarie 2012 - 8:07

superbe si delicioase croissantele tale! Pupicei

Răspuns
Alice 14 februarie 2012 - 8:49

yummy…..primesti gogosi la schimb? :))

Răspuns
dia_diana58 14 februarie 2012 - 9:21

Acum 30 de ani faceam un aluat fraged din acesta , dar cu Unirea , dar mult mai simplu , nu impaturire asa elaborata .
Excelente cornuri , dai si mie ?

Răspuns
Mare Maria 14 februarie 2012 - 9:35

Draga Miha, arata super bine!!!!!Si delicioase……!!!O zi minunata:X

Răspuns
Poliana 15 februarie 2012 - 2:00

Miha, sunt super cornurile tale! Felicitari! :*

Răspuns
Anonymous 15 februarie 2012 - 10:48

Buna Mihaela,
spune-mi te rog aluatul nu contine deloc drojdie?
Multumesc!
P.S. : Felicitari pentru retetele minunate pe care le pregatesti! Te urmaresc cu interes si ma inspir adesea de la tine.

Răspuns
Miha 15 februarie 2012 - 10:53

Buna.
Aluatul nu are drojdie, deloc.

Multumesc si ma bucur ca pot fi sursa de inspiratie. Zi frumoasa!

Răspuns
Anonymous 15 februarie 2012 - 12:15

Super! Multumesc pentru raspunsul atat de rapid! Chiar acum pregateam coronita cu carne si mai aruncam un ochi pe reteta cand am vazut ca deja mi-ai raspuns.
Numai bine, Doamne ajuta!
Monica

Răspuns
Lavinia 16 februarie 2012 - 16:24

Miha, te-a satisfacut produsul finit? E din categoria acelora pe care le-ai repeta, sau ramai la o alta reteta pentru cornuri?
Multumesc!
Lavinia

Răspuns
Miha 16 februarie 2012 - 16:34

Lavinia, n-as putea spune cu siguranta. Asta nu pentru ca n-ar fi bune, ci pentru ca sunt crocante si mie nu-mi plac chestiile care fac mizerie :))) iar copiilor nu le place sa li se impuna sa-si manance desertul la bucatarie, ca sa nu faca firmituri prin casa. :))) Si alta ordine de idei…prietena cu foietajul nu prea sunt, prefer alte chestii. Dar e vorba numai de gust si preferinta pana la urma, nu?

Răspuns
Lavinia 16 februarie 2012 - 20:05

Ai dreptate si tu! Pana la urma no fi foc odata sa experimentez si aces gen de aluat!!!
Multumesc!

Răspuns
Miha 16 februarie 2012 - 20:11

Lavinia, eu sper sa-ti placa! Pup si seara buna.

Răspuns
Anonymous 25 februarie 2012 - 7:30

cornurile au iesit super tari.nu ne-au placut

Răspuns
Miha 25 februarie 2012 - 8:26

Rezultatul final este unul putin crocant,dar nici intr-un caz “super tare”, nu stiu de ce tie ti-a iesit asa.

In alta ordine de idei, primul comentariu nu ti l-am aprobat pentru ca e malitios si lipsit de argumente. Imi pare rau ca niciodata nu ti-au iesit retetele mele, dar esti sigura ca e (numai) vina mea? Si daca e asa de ce mai insisti? Sau de ce nu m-ai intrebat niciodata nimic referitor la retete? Formularul acesta de comentarii e si pentru asta, nu numai pentru…critica nefondata.:)

O zi frumoasa iti doresc!

Răspuns
camelia 27 februarie 2012 - 11:13

Buna ziua,

Ma numesc Draghici Camelia si vreau sa va zic o poveste trista de viata.
Am divortat anul trecut si mi-a ramas in intretinere o fata minora,eleva la un liceu bun din Rm.Valcea.Fata cea mare si-a pierdut serviciul si singurul nostru venit este 225 de lei pensia de intretinere si alocatia celei mici.
Aici in Valcea locuim cu chirie intr-o garsoniera foarte mica,fara bucatarie si pentru care trebuie sa platim lunar 250 lei.
Fata cea mica invata foarte bine si ar fi pacat sa abandoneze scoala datorita situatiei financiare.Riscam sa ajungem in strada acum in toiul iernii dar nu avem ce face si unde ne duce.Fostul sot este violent si se comporta urat cu copiii si nu putem locui impreuna cu acesta in aceeasi casa.
Nu se poate scrie in cuvinte durerea unei mame atunci cand copilul iti cere mancare si nu ai ce sa.i dai ?
Nu am pe nimeni pe lumea asta si de aceea va rog din suflet pe dvs sa.mi ajutati fetele.
Va rog ajutati un copil sa mearga la scoala.

Va multumesc si in speranta ca nu veti ramane indiferenti va dau si un numar de

telefon: 0767971837 !

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: