Dulciuri / Retete de prajituri

Electrolux duce Passion4Cooking la nivel national

Iata-ma implicata intr-un nou si frumos proiect marca Electrolux. Anul acesta Electrolux si-a propus sa duca traditia romaneasca mai departe si incepe cu Retete Traditionale Moldovenesti si/sau Bucovinene. 
Eu am ales sa prepar coltunasi moldovenesti, deliciul copilariei mele de moldoveanca get-beget 🙂

coltunasi cu branza

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 400 g faina
  • 1 ou
  • putina sare
  • apa calduta
  • Pentru umplutura:
  • 250 g branza de vaci
  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • coaja de portocala confiata
loading...

Mod de preparare Coltunasi moldovenesti:

Aluat:

Punem faina intr-un castron. Facem o gaura in mijloc si adaugam oul, putina sare si ~1 cana de apa calduta, atata cat este nevoie sa obtinem un aluat elastic, ce nu se mai lipeste de maini. Se framanta pana se incorporeaza toata faina.

Aluatul obtinut se intinde pe masa presarata cu faina in foaie subtire, care mai apoi se taie in patrate potrivite ca marime.

Umplutura:

Branza se mixeaza cu ouale, coaja de portocala confiata si zaharul pana obtinem o crema fina. Daca branza este prea uscata se adauga si putina smantana. Daca este prea moale se adauga 1-2 linguri amidon.

coltunasi cu branza

Pe mijlocul fiecarui patratel de  aluat se pune umplutura, iar marginile se lipesc, dandu-le forma triunghiulara.

Coltunasii se fierb in apa cu sare pentru 10-15 minute. Se scot pe un platou si se presara cu zahar.

cum se prepara coltunasii

Se servesc calzi. Pentru cine prefera se pot servi cu smantana indulcita turnata deasupra.

coltunasi moldovenesti

loading...
Tags: , ,

Comentarii prin facebook

17 Comentarii

  1. Simple, et délicieux mes deux choses préférés, merci!

  2. Foarte buni!O sa fac si eu,nu am incercat niciodata dar am mancat si mi-au placut.
    Suuuuuper coltunasii!

  3. niciodata n-am facut:d asa moldoveanca cum sunt :)))

  4. Foarte buni!!!Imi plac tare mult coltunasii!Pup!

  5. Pur si simplu iubesc coltunasii! …iar au tai arata minunat! Bafta!

  6. bafta! super buni!

  7. ce pofta mi-ai facut…nu am mai mancat din copilarie…si ce-mi mai placeau…foarte bun !!!!!

  8. Incearca si cu visine proaspete!
    Delicioase!!!
    🙂

  9. Ii ador …ca si eu sant o moldoveanca get-beget….chiar daca ma lupt pentru cetatenia italiana :))) Acum ma duc la votat ,pupici !!!

  10. Dar unde ii votez ???

  11. Multumesc Petronela, dar nu e cu vot! Te pupacesc!

  12. As papa si eu cativa coltunasi !!! 😉

  13. Si la noi(Maramures) au mare trecere coltunasii, dar se umplu cu dulceata sau gem. Copii mei sunt inebuniti dupa ei:)

  14. Io desi nu-s moldoveanca,dar nu m-as da in laturi de la o portioara !

  15. deliciosi !!

  16. Dulcele meu preferat….dar sa „musteasca” in unt si zahar.

  17. Ma bucur ca am mai descoperit pe cineva din Iasi!
    Bafta si tie!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Crema de lamaie cu mascarpone pentru torturi si prajituri

Crema de lamaie cu mascarpone pentru torturi si prajituri

Am mancat la o prietena o prajitura cu crema de lamaie cu mascarpone absolut delicioasa. Atat de fina si gustoasa era crema, incat n-am rezistat si am cerut reteta. Astazi v-o aduc si voua si v-o recomand din toata inima. Fie ca alegeti sa o folositi la o prajitura de […]

Crema de zahar ars la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Crema de zahar ars la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Desi pentru mine cuptorul e sfant in materie de dulciuri, iata ca azi am indraznit sa-mi largesc orizonturile si am incercat reteta de crema de zahar ars. A fost primul desert ce mi-a venit in minte ca ar putea fi gatit la aburi, asta poate si pentru ca e un […]

Ciocolata de casa

Ciocolata de casa

Ciocolata de casa este un desert pe care il faceam la fiecare sarbatoare cand eram acasa la ai mei si inca multi ani dupa aceea. A fost apoi o perioada cand nu stiu din ce motive peste reteta de ciocolata de casa s-a asternut praful. Am refacut-o cu ocazia Sfantului […]

Papanasi cu smantana si dulceata

Papanasi cu smantana si dulceata

Papanasi am mai facut, pentru ca daca ii intrebi pe ai mei ce vor sa le fac bun vor raspunde invariabil „gogosi, papanasi si clatite” :)))) Si pentru ca aveam mai multa branza de vaci si pentru ca au iesit tare buni nu pot sa nu vi-i arat si voua. […]

%d blogeri au apreciat: