Electrolux duce Passion4Cooking la nivel national

de Miha
237 vizualizări

Iata-ma implicata intr-un nou si frumos proiect marca Electrolux. Anul acesta Electrolux si-a propus sa duca traditia romaneasca mai departe si incepe cu Retete Traditionale Moldovenesti si/sau Bucovinene. 
Eu am ales sa prepar coltunasi moldovenesti, deliciul copilariei mele de moldoveanca get-beget 🙂

coltunasi cu branza

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 400 g faina
  • 1 ou
  • putina sare
  • apa calduta
  • Pentru umplutura:
  • 250 g branza de vaci
  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • coaja de portocala confiata

Mod de preparare Coltunasi moldovenesti:

Aluat:

Punem faina intr-un castron. Facem o gaura in mijloc si adaugam oul, putina sare si ~1 cana de apa calduta, atata cat este nevoie sa obtinem un aluat elastic, ce nu se mai lipeste de maini. Se framanta pana se incorporeaza toata faina.

Aluatul obtinut se intinde pe masa presarata cu faina in foaie subtire, care mai apoi se taie in patrate potrivite ca marime.

Umplutura:

Branza se mixeaza cu ouale, coaja de portocala confiata si zaharul pana obtinem o crema fina. Daca branza este prea uscata se adauga si putina smantana. Daca este prea moale se adauga 1-2 linguri amidon.

coltunasi cu branza

Pe mijlocul fiecarui patratel de  aluat se pune umplutura, iar marginile se lipesc, dandu-le forma triunghiulara.

Coltunasii se fierb in apa cu sare pentru 10-15 minute. Se scot pe un platou si se presara cu zahar.

cum se prepara coltunasii

Se servesc calzi. Pentru cine prefera se pot servi cu smantana indulcita turnata deasupra.

coltunasi moldovenesti

poate vă plac și rețetele

17 comentarii

Beth 15 februarie 2012 - 16:34

Simple, et délicieux mes deux choses préférés, merci!

Răspuns
langmina 15 februarie 2012 - 16:45

Foarte buni!O sa fac si eu,nu am incercat niciodata dar am mancat si mi-au placut.
Suuuuuper coltunasii!

Răspuns
gaby_d 15 februarie 2012 - 18:08

niciodata n-am facut:d asa moldoveanca cum sunt :)))

Răspuns
Licuta Marin 15 februarie 2012 - 19:57

Foarte buni!!!Imi plac tare mult coltunasii!Pup!

Răspuns
VIVIANA 16 februarie 2012 - 7:28

Pur si simplu iubesc coltunasii! …iar au tai arata minunat! Bafta!

Răspuns
Alice 16 februarie 2012 - 8:06

bafta! super buni!

Răspuns
Alex 16 februarie 2012 - 9:04

ce pofta mi-ai facut…nu am mai mancat din copilarie…si ce-mi mai placeau…foarte bun !!!!!

Răspuns
Marcel Iorga 16 februarie 2012 - 9:19

Incearca si cu visine proaspete!
Delicioase!!!
🙂

Răspuns
Petronela 16 februarie 2012 - 13:34

Ii ador …ca si eu sant o moldoveanca get-beget….chiar daca ma lupt pentru cetatenia italiana :))) Acum ma duc la votat ,pupici !!!

Răspuns
Petronela 16 februarie 2012 - 13:36

Dar unde ii votez ???

Răspuns
Miha 16 februarie 2012 - 13:43

Multumesc Petronela, dar nu e cu vot! Te pupacesc!

Răspuns
catkitchen 16 februarie 2012 - 14:28

As papa si eu cativa coltunasi !!! 😉

Răspuns
Mare Maria 16 februarie 2012 - 18:39

Si la noi(Maramures) au mare trecere coltunasii, dar se umplu cu dulceata sau gem. Copii mei sunt inebuniti dupa ei:)

Răspuns
pansy 16 februarie 2012 - 20:18

Io desi nu-s moldoveanca,dar nu m-as da in laturi de la o portioara !

Răspuns
Dana 17 februarie 2012 - 5:39

deliciosi !!

Răspuns
viata'n_pripa 17 februarie 2012 - 16:59

Dulcele meu preferat….dar sa “musteasca” in unt si zahar.

Răspuns
prajituricisialtedulciuri 18 februarie 2012 - 17:52

Ma bucur ca am mai descoperit pe cineva din Iasi!
Bafta si tie!

Răspuns

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: