Iata-ma implicata intr-un nou si frumos proiect marca Electrolux. Anul acesta Electrolux si-a propus sa duca traditia romaneasca mai departe si incepe cu Retete Traditionale Moldovenesti si/sau Bucovinene.
Eu am ales sa prepar coltunasi moldovenesti, deliciul copilariei mele de moldoveanca get-beget 🙂
Ingrediente
- Pentru aluat:
- 400 g faina
- 1 ou
- putina sare
- apa calduta
- Pentru umplutura:
- 250 g branza de vaci
- 2 oua
- 100 g zahar
- coaja de portocala confiata
Mod de preparare Coltunasi moldovenesti:
Aluat:
Punem faina intr-un castron. Facem o gaura in mijloc si adaugam oul, putina sare si ~1 cana de apa calduta, atata cat este nevoie sa obtinem un aluat elastic, ce nu se mai lipeste de maini. Se framanta pana se incorporeaza toata faina.
Aluatul obtinut se intinde pe masa presarata cu faina in foaie subtire, care mai apoi se taie in patrate potrivite ca marime.
Umplutura:
Branza se mixeaza cu ouale, coaja de portocala confiata si zaharul pana obtinem o crema fina. Daca branza este prea uscata se adauga si putina smantana. Daca este prea moale se adauga 1-2 linguri amidon.
Pe mijlocul fiecarui patratel de aluat se pune umplutura, iar marginile se lipesc, dandu-le forma triunghiulara.
Coltunasii se fierb in apa cu sare pentru 10-15 minute. Se scot pe un platou si se presara cu zahar.
Se servesc calzi. Pentru cine prefera se pot servi cu smantana indulcita turnata deasupra.
17 comentarii
Simple, et délicieux mes deux choses préférés, merci!
Foarte buni!O sa fac si eu,nu am incercat niciodata dar am mancat si mi-au placut.
Suuuuuper coltunasii!
niciodata n-am facut:d asa moldoveanca cum sunt :)))
Foarte buni!!!Imi plac tare mult coltunasii!Pup!
Pur si simplu iubesc coltunasii! …iar au tai arata minunat! Bafta!
bafta! super buni!
ce pofta mi-ai facut…nu am mai mancat din copilarie…si ce-mi mai placeau…foarte bun !!!!!
Incearca si cu visine proaspete!
Delicioase!!!
🙂
Ii ador …ca si eu sant o moldoveanca get-beget….chiar daca ma lupt pentru cetatenia italiana :))) Acum ma duc la votat ,pupici !!!
Dar unde ii votez ???
Multumesc Petronela, dar nu e cu vot! Te pupacesc!
As papa si eu cativa coltunasi !!! 😉
Si la noi(Maramures) au mare trecere coltunasii, dar se umplu cu dulceata sau gem. Copii mei sunt inebuniti dupa ei:)
Io desi nu-s moldoveanca,dar nu m-as da in laturi de la o portioara !
deliciosi !!
Dulcele meu preferat….dar sa „musteasca” in unt si zahar.
Ma bucur ca am mai descoperit pe cineva din Iasi!
Bafta si tie!